KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Internetin valvonta on tätä päivää

Pahuus ei kestä ollenkaan päivänvaloa suunnitelma-asteella. Pahoilla teoilla niiden toteutuessa pidetään puolestaan pelkotiloja yllä. Siksi en ymmärrä mielipiteiden esittäjiä, joiden mukaan internettiä ei saisi valvoa enempää. 

Suomalaiset antavat koko ajan mielettömästi tietoja amerikkalaisille sosiaalisen median palventuottajayrityksille. Tässä en näe vaaraa yksittäisen kansalaisen kannalta, koska sosiaalisen median yritykset haluavat vaalia hyvää yritysimagoaan. Yrityksen imago voisi alkaa heikentyä radikaalista, mikäli käyttäjäinformaatiosta tulisi joidenkin henkilöiden osalta täysin julkista.

Suurin vaara sosiaalisen median käytössä on haitalliset kaverit, joita on pitänyt luotettavina, koska tällöin he levittävät henkilöstä kaikenlaisia juttuja, huhuja ja puhdasta disinformaatiota. Toimittajienkin pitäisi toimia kahden lähteen varassa ennemminkin kuin uskoa ketään yksittäistä henkilöä sokeasti jossain asiassa, ellei tuomioistuin tai vastaava taho ole antanut asiasta tuomiota tai lausuntoa. Outoa sosiaalisen median käyttäytyminen on varsinkin niin sanotusti piilossa olevissa viharyhmissä, joissa henkilöistä ruoditaan puhtaasti spekulatiivisia asioita.

Siispä internetin ja sosiaalisen median valvonnassa ei ole kunnon kansalaisen kohdalla mitään pelättävää, kun samalla muistamme vaalia hyvää ja avointa demokratian tasoa, johon päästään vain hyvällä lasten kasvatuksella ja korkeatasoisella perusopetuksella.

Itkijät ja marisijat internetin valvontaa vastaan ovat usein lähellä niitä henkilöitä, joilla on erittäin vilpillinen menneisyys halusivatpa nämä marisijat sitä tai eivät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Sinunko mielipide on sitten ainoa oikea totuus ja "jos et ole minun kanssa samaa mieltä niin olet"-terroristi ? Ja jos jotkut haluaa julkisesti puhua viestinnän salaisuuden puolesta niin he (minä myös) olemme epäilyttäviä ? Hei, meillä kaikilla on salattavaa, myös sinulla.

Viesintää voidaan tehdä myös vaikka kirjeiden muodosssa, miksi sinun mielestä kirjesalaisuus pitäisi murtaa vain joidenkin tahojen mielihalujen vuoksi ? Sinänsä viestintä ei ole mielenkiintoista vaan kenen kanssa sinä viestität. Jos satut vaikka olemaan kakkos taikka kolmannella kättely tasolla jonkun vaikka KRP mielestä epäilyttävän henkilön kanssa niin SINÄKIN olet siellä hänen kanssaan tietokannoissa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Luetun ymmärtäminen on joillekin liian vaikeaa, mutta tulkintojen tekeminen on niin helppoa. Ei minua haittaa vaikka olen epäiltyjen rekisterissä, koska minulla ei ole mitään perusteita oikeudelliseen tuomioon.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kammottavan huonosti kirjoitettu blogi.

Tässä minulla muutama huomautus:

Kakkaatko, tehdään siitä seuranta.
Pissaatko, tehdään siitä seuranta.
Runkkaatko, tehdään siitä seuranta.
Laitatko ruokaa, tehdään siitä seuranta.

Hei haloo?! Omaa elämääkin pitää viettää. Ei aina voi kaikkea seurata. Kokeile vuokrata joku mökki, missä ei ole minkäänlaisia sähköjä, niin pysyttele siinä muutama päivä, hyvältä tuntuu puukiukaisen saunan jälkeen.

Onneksi olet yksittäinen henkilö, joka himoitsee itseäänsä seurantaa ja mahdollisesti raipattaa.

Lopuksi haluaisin sanoa paljon kirosanoja, mutta en tee sitä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olipa varsin tyylikäs kommentti! :)

Käyttäjän markkupatynen kuva
Markku Patynen

Huh huh, en oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Oletko todella tuota mieltä vai trollaatko ? Pelkään pahoin, että ensimmäistä ja - kaikesta huolimatta - toivon jälkimmäistä. Vaikka ei sekään nyt kovin mairittelevaa olisi - sinulle. Loppukirjoitus nyt kuitenkin siitä oletuksesta, että kirjoitit tosissasi.

On totta, että suomalaiset(kin) antavat aivan liian helposti tietojaan runsain mitoin monikansallisille yrityksille, joille nuo käyttäjät tai oikeastaan heitä koskevat tiedot ovat käytännössä se heidän myymänsä tuote. Olen minä itsekin siihen sortunut - koska ei digitaalisessa maailmassa oikeastaan ole pystynyt elämään ilman moista. Tilanteen parantumisen suhteen on kuitenkin olemassa pieniä ilon pilkahduksia. Jos et näe nykyisessä tilanteessa mitään vaaraa, niin... kannattaisi ehkä perehtyä aiheeseen paremmin.

"Itkijät ja marisijat internetin valvontaa vastaan ovat usein lähellä niitä henkilöitä, joilla on erittäin vilpillinen menneisyys halusivatpa nämä marisijat sitä tai eivät."

Tai sitten he ehkä ymmärtävät tilanteen ja epäsuotuisan kehityksen vaikutukset yhteiskuntaan sinua paremmin. Eiköhän meillä jokaisella ole jotakin menneisyydessämme, jota emme haluaisi tuoda julkisuuteen. Tässäkin, olisi ehkä hyvä hieman perehtyä aiheeseen useammasta näkökulmasta. Kaikella kunnioituksella!

Itse näen - ehkäpä sitten idealistisesti - että valvonnan kokonaisvaltaistuminen pikkuhiljaa tuhoaa - ennemmin tai myöhemmin jatkuessaan - länsimaisen demokratian ja siihen läheisesti kytketyt arvot kuten esim.yksityiselämän suojan, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, jne. George Orwell oli optimisti sen suhteen, mihin asiat voivat kehittyä. Ehkä minä en sitä ehdi näkemaan - siis tuota tuhoa - mutta jälkeläiseni valitettavasti todennäköisesti. Jos kaikenlainen valvonta ja seuranta yms. on ihan vapaata toimintaa siis. Toivottavasti ei ole eikä tule. Vaikkei minulla olekaan varsinaisesti salattavaa - hävettävää ehkä kyllä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olen ihan tosissani, miksi suomalaiset viranomaiset eivät saisi tietää samaa mitä amerikkalaiset sosiaalisen median mahdollistavat yritykset?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset