KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Nuoret halutaan pois sosiaalisesta mediasta?

Nuoret alle 16-vuotiaat EU-kansalaiset halutaan ilmeisesti lainsäädännön keinoin käyttäytymään sosiaalisessa mediassa vastuullisemmin. Vanhempien luvalla saa jatkossakin käyttää sosiaalista mediaa, jos on yli 13-vuotias. Onko tällaiseen lainsäädäntöön kuitenkaan tarvetta, varsikin kun lasten vanhemmat ovat usein hyvin avuttomia sosiaalisen median käyttötottumuksissaan.

"Alle 16-vuotiaat eivät saisi käyttää esimerkiksi sosiaalista mediaa ilman vanhempiensa lupaa. EU-maa voisi päättää alemmasta ikärajasta. Alimmillaan raja voisi olla 13 vuotta. "

http://yle.fi/uutiset/eun_tietosuojauudistuksesta_syntyi_sopu_lasten_paasya_sosiaaliseen_mediaan_rajoitetaan/8539458

Olisiko mahdollista että nuorille olisi joku sosiaalisen median palvelu, joka olisi täysin valvottu eri alojen ammattilaisten toimesta. Tällöin nuoret pääsisivät edes johonkin sosiaalisen median palveluun luvatta.

En jaksa uskoa, että vanhempien kiinnostus on direktiivien jälkeenkään riittävällä tasolla lasten internetin käyttötottumuksiin. Peruskoulun rooli on tärkeä kun yritetään saada nuorista vastuullisia sosiaalisen median käyttäjiä ja medialukutaitoisia kansalaisia.

"Peruskoulussa pitäisi ehdottomasti myös panostaa sosiaalisen median käytön koulutukseen ja varoittaa sen mukanaan tuomista vaaroista sekä antaa vinkkejä sosiaalisen median persoonalliseen käyttöön omien elämän tavoitteiden mahdollistamiseksi."

http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201011-akateeminen-koulutus-pitaa-uudistaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset