KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Miten luovuus voidaan hyödyntää paremmin?

Korkeatasoinen luovuus on kiinni paljon enemmän biologisista ominaisuuksista mitä moni haluaa uskoa. Luovuus on kyky ajatella ennakkoluulottomasti kuten pieni lapsi. Toisaalta ilman pohjatietoja ei synny mitään kovin mullistavaa luovaa tuotosta.

Insinööritieteissä voi jo nuori olla visionääri

Jos kyettäisiin peruskoulun aikana löytämään paremmin luovat poikkeusyksilöt, niin siinä voisi olla Suomen tulevaisuuden toivo ja miksei koko maailman toivo. Tekniikan alalla voi olla todella luova jo varsin nuorella ikää, jos on kyky yhdistellä eri asioita yhdeksi aihekokonaisuudeksi. 

Ylikouluttautumisen vaara

Ylikouluttautuminen takuulla syö luovuutta. Tärkeää olisikin tarjota luoville poikkeusyksilöille laaja pintaraapaisu akateemista tietämystä, jolloin luovan työn taso kohenee etenkin insinööritieteissä. Ei korkeatasoista luovuutta voi opiskella, koska se on aivojen ennakkoluulotonta täysin ennaltaorganisoimatonta käyttämistä.

Lopuksi viisastumisesta

Viisastuminen on eri asia kuin huippukognitioilla varustettu luova poikkeusyksilö insinööritieteiden parissa, vaikka viisastuminen on mahdollista myös huippukognitioilla varustetulla insinööritieteiden visionäärille. Pitää vain saada sellainen elämä, joka laittaa miettimään luovilla aivoilla ihmisyyttä, jolloin voidaan puhua myös viisauden korkeimmasta tasosta, jonka sanoma kestää universaalina rakkauden sanomana aina ja iänkaikkisesti . Rakkaus on tie, totuus ja elämä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Sinulla on hienoja pohdintoja.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Jorma! Hyvää joulun odotusta. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset