KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Sosiaalinen media ja peukutusarmeijoiden sota!

  • Blogger blogini Kimmo Free tilastoa tammikuu 2016.
    Blogger blogini Kimmo Free tilastoa tammikuu 2016.
  • Twitter tilini @KimmoFree tilastoa tammikuu 2016.
    Twitter tilini @KimmoFree tilastoa tammikuu 2016.

Sosiaalinen media on asiaa syrjivä ja suositteluja kerjäävä. Jos et saa ketään kavereita omaan peukutusarmeijaasi, niin on todennäköistä ettet saa ikinä suuren yleisön suosiota.

Vaikka yritän itsekin painottaa asiaa, kun jaan jonkun käyttäjän julkaisun tai tykkään siitä, niin silti sitä kiinnittää huomiota tykkäysmääriin. Tämä on sosiaalisen median ikävä luonne, että ihmiset tykkäävät vain sellaisista julkaisuista, jotka vastaavat heidän ihanteitaan eikä realistisesti kriittistä asiaa.

Vaikea päätellä omaa vaikutusta sosiaalisessa mediassa, koska mediavaikuttavuus ei perustu edes katsojalukuihin. Mediavaikuttavuus on yksiselitteisesti kiinni siitä kuinka vaikutusvaltaisia henkilöitä julkaisujasi seuraa eikä juuri mistään muusta.

Miljoona tykkäystä jollekin julkisuuden henkilölle ei tee hänen sanastaan edes painavaa, jos henkilöllä ei ole jalostuneita ajatuksia ja todella vaikutusvaltaisia seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Reijo Jokela

"Tämä on sosiaalisen median ikävä luonne, että ihmiset tykkäävät vain sellaisista julkaisuista, jotka vastaavat heidän ihanteitaan eikä realistisesti kriittistä asiaa".
Siis vika ei ole sanomassa, vaan lukijassa?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

On kyse vaajaasta sivistystasosta. Helpommalla ihminen kai pääsee, jos hän ajattelee että kaikki on kivaa ja ihanaa tai sitten että joitakin ihmisiä kuuluukin vihata.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuohon olisi helppo vastata, että tietysti ihmiset tykkäävät sellaisista asioista, joista tykkäävät eli joita pitävät oikeina. Ja sitten peukuttamalla tuon kannatuksensa ilmaisevat. Mutta kyllä minusta Kimmolla on aivan oikea ajatus siinä, että kannattaa katsoa perusteluja ja antaa kannatuksensa hyvin perustelluille ja ajattelemisen arvoisille kannanotoille, vaikka ei välttämättä samaa mieltä olisikaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei kannata vaihtaa mielipidettä kuitenkaan kovin helpolla, mutta on syytä jättää pieni varaus sille että voi olla monesti väärässäkin. Omien virheellisten ajattelumallien myöntäminen ja niiden tutkailu on viisauden alku.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

Aivan. Kun oma mielipide on harkinnan jälkeen muodostettu, ei siitä kannata tyhjän takia luopua, mutta kriittisen tarkastelun alle sen voi ottaa ja on aika-ajoin syytäkin ottaa.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Eli ihmiset on tyhmiä ja sivistymättömiä moukkia koska just SUN jutut ei kiinnosta? Selvempi homma.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset