KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Yhteiskuntasopimus nimi muuttuu yhteiskuntatappeluksi?

  • Kriittinen totuus!
    Kriittinen totuus!

Näyttää vahvasti siltä, että aitoa yhteiskuntasopimusta ei synny Suomeen tänä vuonna, koska SAK:n jäsenliitoista ainakin AKT ja PAM ovat hylänneet yhteiskuntasopimusesityksen. 

Vastuullisia SAK:n jäsenliittoja ovat puolestaan muun muassa Paperiliitto ja Metalliliitto, joille yhteiskuntasopimusesitys olisi käynyt. Nyt näyttää vahvasti siltä, että työmarkkinatilanne menee vähintäänkin osittain pakkolakien alle, koska ei voi olla oikein, että harvat ja valitut duunarit laittavat koko Suomen polvilleen.

Toki lieventävä asianhaara tässä yhteiskuntasopimuskapinassa on se että suomalaiset pörssiyhtiöt maksavat viime vuoden liikevoitoista ennätysosingot omistajilleen. Ei ole oikein että suurilla osingoilla syödään yhteiskuntamme tulevaa kilpailukykyä törkeällä tavalla, sikäli kun pääoma ei Suomessa käyttäydy tulevaisuuteen investoiden. Tosin pitää muistaa että suuri vientiteollisuuden duunariedustus olisi Metalliliiton ja Paperiliiton myötä mukana yhteiskuntasopimuksessa.

Kyllä palkansaajien on kannetteva myös vastuu yhteiskuntamme kilpailukyvyn vaarantamisesta, varsinkin kun näyttää siltä nyt että yhteiskuntasopimus kääntyy piakkoin yhteiskuntatappeluksi. Hävetkää kaikki onnettomat palkansaajaliitoissa, jotka ette tunnu tajuavan yhteiskunnallisen tilanteen vakavuutta. Toivon, että suomalaiset vastuulliset duunarit ja pääomapiirit ottavat tilanteen jollakin lailla haltuun, ettei päästetä yhteiskuntaamme vajoamaan entistä alemmas kovassa globaalin talouden kilpailutilanteessa.

 

Lähteet: 

http://yle.fi/uutiset/kylla_vai_ei__nain_ammattiliitot_suhtautuvat_kilpa...

http://yle.fi/uutiset/porssiyhtiot_maksavat_tana_kevaana_ennatysosingot_...

Muualla blogissani:

"Onko työelämä olemassa sitä varten, että se luo yhteiskuntaan keinotekoisen sosiaalisen hierarkian, joka ei kestä rehellistä tarkastelua."

http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207492-suomalainen-tyoelam...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Lisäsin kuvan tähän Puheenvuoroon, ettei mene ihan työntekijäpuolen kiusaamiseksi minullakin tämä touhu.

Huomioikaa vielä tämä!
Pitää muistaa, että suomalaisen työn tuottavuusloikka on saavutetavissa ihan paremmalla leadership-osaamisella!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset