KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Pirkkalan sosialistinen kokeiluperuskoulu 1970-luvulla

Kuten uutisia tänään lukeneet ovat huomanneet, niin on ilmestynyt Jari Leskisen kirja nimeltään Kohti sosialismia.

Jari Leskinen on kirjailija ja tällä hetkellä keskusrikospoliisissa työskentelevä tutkija, joten hänen kompetenssi on kunnossa. On varsin todennäköistä kun ajattelee Jari Leskisen taustaa, että kirja Kohti sosialismia perustunee vain näyttöön pohjaavaan tutkimustyöhön.

Käykää lukemassa Aamulehden uutisartikkeli tästä aiheesta:

http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/tuore-kirja-pirkkalan-koululaisia-aivo...

Ja Suomen Kuvalehdellä on myös kattava artikkeli aiheesta:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/salainen-koulukokeilu-pirkkalass...

Muinaisena pirkkalaisena

Olen itse vuonna 1978 Pirkkalassa syntynyt kansalainen ja isäni oli kommunisti. Äitini on ollut aina maltillisempi politiikassa, eikä hän ole kommunisti.

Pirkkalassa havaitsin lapsena ja nuorena, että melko paljon vasemmistolla oli valtaa Pirkkalassa ja ehkä jotkut koulun opettajat vaikuttivat nyt ajatellen hieman entisiltä taistolaishenkisiltä. Pirkkala on melko vauras kunta ja siellä asuu hyviä veronmaksajia, mutta moni pirkkalainen käy Tampereella töissä.

Lopuksi oma mielipiteeni

Tästä 1970-luvun menosta Pirkkalasta olen itse sitä mieltä, että ei kaivata selityksiä enää, vaan nyt on korkea aika myöntää suuri Neuvostoliitto ihannointi ihan todeksi taistolaisuuden ynnä muun sellaisen höpö-höpö touhun johdosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Demarit taitavat vieläkin ajaa "kansalaiskasvatusta" kouluihin?

Etusivulla vähän alempana ollut kirjoitus oli historian opetuksen vähentämisestä. Pari päivää sitten luettiin nuorten onnettomista tietotekniikkataidoista. Sitä ennen siitä, että edes peruslaskut eivät suju. Osa yläasteikäisistä ei ymmärrä lukemaansa. Listaa voi jatkaa...

Onneksi panoksia laitetaan mm. tasa-arvon ja monikulttuurisuuden edistämiseen opetuksessa. Näillä pärjätään tulevaisuudessa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Itse olen aina ajatellut, että peruskoulun aito tavoite oli saada oppilaat ajattelemaan itsenäisesti ja kriittisesti asioista, mutta poliittiset tarkoitusperät ovat olleet opetuksessa valitettavan painokkaasti taustalla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Korjasin "vaaran vuodet" sanat pois, koska ne liitetään Suomen historiassa sodan jälkeiseen kommunistisen nousun uhkaan Suomessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kompetenssi kunnossa? Ainakin tämän perusteella vaikuttaa kyllä pikkasen narsistin vikaa olevan: "– Uskon, että kirjani saa aikaan todellisen tsunamin. Jos nyt pidettäisiin vaalit ja demarit kärsisivät rökäletappion, syynä olisi minun kirjani."

Mahtaisikohan ketään oikeasti noin paljon enää kiinnostaa tuo neljänkymmenen vuoden takainen jupakka?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En ottanut kantaa kirjoittajan persoonaan muuten, koska se on ala-arvoista. Tarkoitin kirjan olevan faktapohjalta kirjoitettu, koska siitä ovat uutisoineet näyttävästi Yleisradio, Suomen Kuvalehti ja Aamulehti.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Muistan hyvin - mutta en hyvällä - miten häikäilemättömästi vasemmistohurmoslaiset opettajat pakkosyöttivät propagandaansa myös Helsingissä aina kahdeksankymmenluvun puoliväliin, minkä jälkeen instituutio nimeltä peruskoulu lakkasi vaikuttamasta elämääni.

Mainitsemani toiminta tuskin oli kovin suunnitelmallista, kunhan vain fanatismin ilmentymä. Ei niitä juttuja kauhean tosissaan voinut ottaa, sillä luokalla oli aina muutamia, joilla oli esitettävänään ns. "hankalia kysymyksiä", joihin vastaus useimmiten oli napakka: "Ulos!"

Mutta joo, ne "silmiinkantamattomat neukkulan viljavainiot" todella luokattoman heikosti manipuloiduissa valokuvissa... en usko koko sen touhun uponneen muihin kuin valmiiksi jo kotona aivopestyihin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Jari Leskisen kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta tutkimukselta ja vähintäänkin suomalaisen historiankirjoituksen harmaasta ja loppuunpureskellusta valtavirrasta poikkeavalta avaukselta.
Ja sanon tämän sosialidemokraattisen puolueen jäsenenä ja marxilaisena historioitsijana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset