KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Virkamies, PISA ja Suomen tulevaisuus

Virkamiehen tehtävä

Virkamiehen tehtävä on aina ajatella yhteiskuntamme etua jopa omista eduistaan tinkimällä. Suomi voi olla maailman johtava valtio monessa mielessä. koska olemme kansana verrattain pieni (5,4 miljoonaa asukasta) ja peruskoulutuksen osalta kohtuutasolla. Nyt moni voi kysyä, että emmekö ole kuitenkin erinomaisen sivistystason omaava valtio?

Virkamiehestä Pisaan

Kansainvälisessä vertailussa menestymme PISA-vertailussa ihan hyvin peruskoulun oppilaiden välisissä testeissä, mutta kansainväliseen vertailuun eli valtioiden väliseen rankkaukseen liittyy ongelmia! Suurimmat ongelmat valtioiden välisessä vertailussa on seuraavat asiat: hyvin pärjäävän valtion kehitys alkaa hidastua, PISA-testaus ei välttämättä painota elämän ja yhteiskunnan kannalta tärkeimpiä asioita ja humanistisesti ajateltuna paremmuuslistat ovat hyvin kyseenalaisia, koska ne saattavat ruokkia nationalismia ja rasistista käyttäytymistä eri yhteiskunnissa.
 

Pisasta takaisin virkamiehiin

Virkamiehet jotka sanovat, että "tunkekaa innovaatiot sinne minne aurinko ei paista", pitää irtisanoa Suomen valtiollisen edun vuoksi. Emme todellakaan voi ajatella nykyisessä globaalissa markkintalousympäristössä, että voimme yhteiskuntana työllistää kansantaloudelle pelkkää rasitusta ja haittaa tuovia anti-innovatiivishenkisiä valtion virkamiehiä! Selvittäkää ensiksi byrokratiamme tervehenkisyys ja moraalitaso, jonka jälkeen voimme alkaa luoda yhdessä maailman parasta valtiota sen kansalaisille, jolloin paremmuutemme on sillä tasolla, että kaikki haluavat ottaa oppia meiltä yhteiskuntamme kehityshistoriasta! Eläköön Suomen tulevaisuus! :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset