KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Narsistinen ihminen sopeutuu suosiota tavoitellen

Olen miettinyt jo siitä asti kun aloin nettikirjoittajaksi vuonna 2004 usein ihmisen käyttäytymistä ohjaavia motiiveja.

Foorumikirjoittajan ja hieman toisenlaisen ihmisen yhdistävä motiivi on yleensä se että molemmat haluavat laajempaa suosiota itselleen. Suosiota voi saada foorumilla mukautumalla joukkoon ja esittämällä juuri niitä mielipiteitä joita väki haluaa kuulla. Lisäksi foorumilla voi järjestyä myös toisten foorumilaisten kanssa, jolloin voi saada helpommin toiselta kirjoittajalta tukea omille mielipiteilleen.

Nettifoorumit ovat nykyään aika paljon korvanneet keskustelut sosiaalisen median palveluissa kuten Facebookissa, Whatsappissa ja Twitterissä. Mielestäni edelleen lähes julkisia kirjoittajia yhdistää se että kaikki haluavat saada suuremman suosion ja siten painavamman sanan, joten liittyykö tämä kaikki paljon narsistiseen olemukseen, joka motivoi aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä mukautumaan toisten joukkoon. Olisi parempi ennemmin altistaa itseään ärsyttäville mielipiteille jos haluaa oikeasti kehittyä ihmisenä.

Suuri vaara on olemassa kun pyörii samanmielisten joukoissa, koska silloin ryhmä tulee sokeaksi ympäristön suhteen. Joskus sokeuteen voi teoriassa mennä jopa lähes koko yhteiskunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset