KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Suomalainen työeläkejärjestelmä remonttiin!

Työeläkeyhtiöt säilövät työntekijöiden rahoja

Suomessa kerätään pakollista TEL-maksua kaikilta työntekijöiltä koko työuran ajan ja käsittääkseni TEL-maksu vielä kasvaa työuran loppupuolella. Mitä hemmettiä työntekijöiden rahoja pitää säilöä eläkelaitosten toimesta? Se on pakko löytää rahat eläkkeisiin tietty jatkossakin, mutta onko eläkejärjestelmä nyt toimiva ja moraalisesti kestävä? 

Entä jos TEL-maksu poistetaan?

Olen kuullut tapauksesta, jossa koko ikänsä töitä tehnyt suomalainen sekatyömies sai elää kaksi kuukautta vanhuuseläkkeellä ja sitten hän kuoli. Eikö olisi järkevää, että työntekijät saisivat itse joko rahastoida eläkerahansa tai kuluttaa ne mielensä mukaan heti tilipäivänä!

Eläkeyhtiöiden pääomittaminen lopetettava!

Joku voi tietenkin kysyä, että miten Suomi selviää tulevista eläkemaksuista, jos eläkerahastojen rahat tasataan niitä pääomittaneiden kansalaisten kesken. Eihän tulevaisuuden eläkemaksut ole mikään ongelma jos kuukausittain maksettavat eläkkeet pyritään tasaamaan siten, että yli 2500 euron bruttoeläkkeitä ei maksettaisi ollenkaan. Ensiksi on kuitenkin tasattava jo maksetut eläkerahat ja lyödä työeläkeyhtiöt hajalle.

Valittamiselle stop ja toivo on luotava hyvästä vanhenemisesta Suomessa!

Kyllä Suomessa tulevaisuudessakin merkityksellisiä töitä tehdään, joiden tuotoilla voimme elättää myös ne kansalaiset jotka eivät työntekoon kykene!

 

Kauppalehden uutisjuttu eläkkeistä muissa valtioissa:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tasta-mallia-suomeen-koko-elake-kerral...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tässä yksi lainaus rahastojen omistuksesta.

"Selvitysmies Matti Louekosken mukaan eläkeyhtiön nettovarallisuus kuuluu yhtiölle osana vakuutuskantaa.

Mitä tämä sitten tarkoittaa?

Sitä, että nettovarallisuus ei kuulu osakepääoman tai takuupääoman edustajille. Eläkeyhtiöt ovat pääosin keskinäisiä yhtiöitä, joiden omistajia ovat vakuutuksenottajat, enimmäkseen siis yritykset. Omistajille kuuluu yhtiöön sijoitettu panos ja sille kohtuullinen tuotto."

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mitä varten on luotu näin monimutkainen eläkejärjestelmä?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Älä muuta sano! Uskon, että kukaan ei tiedä tarkasti koko järjestelmää ja kaikkia sen vivahteita. Oikeudessakaan ei ole ilmeisesti tehty (vielä) omia tulkintoja esim. tuosta omistusoikeudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset