KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Pääministeri Juha Sipilä ei tajua median ja politiikan suhdetta!

Pääministeri Juha Sipilän ja Yleisradion suhde puhutti illan Pressiklubi ohjelmassa Ylen TV1 kanavalla. Tällä viikolla on paljastunut, että Sipilä haluaa vaikuttaa mediaan suoraan, eikä hän jätä vaikutusta oman itsenäisen toiminnan asteelle.

Päätoimittaja Atte Jääskeläinen pilasi Yleisradion maineen puolueettomana mediana tai se antoi paremminkin kuvan vallitsevasta tilanteesta. Onko Atte Jääskeläinen päällikkö, joka ei luota alaisiinsa? Onko vika toimittajissa vai päällikössä?

Hyvä journalismi perustuu vapauteen ja sen vastuulliseen käyttöön

Hyvä journalisti ansaitsee aina luottamuksen ja kannustavan esimiessuhteen. Poliittisen median uskottavuus on osittain vaakalaudalla. Yleisradion pitää demokratian toimivuuden kannalta tervehdyttää toimintaansa.

Poliitikko ei saa suoraan vaikuttaa poliittiseen journalismiin

Ei pääministerin saati muidenkaan poliitikkojen tehtävä ole valvoa mediatalon toimituksellista sisältöä! Pyrkimys totuuteen, kuten Atte Jääskeläinen on linjannut median tehtävää viime aikoina, on kannatettava eikä tällöin voi unohtaa myöskään median vastuullisuudentuntoa.

Juha Sipilä on ajatellut mediaa oman asiansa ajajana

Muistaako joku vielä vuoden 2015 pääministeri Juha Sipilän Yleisradion TV1 kanavalla parhaaseen katseluaikaan pitämän kekkosmaisen puheen, johon Jääskeläinen oli antanut luvan. Koko poliittinen järjestelmä on koetuksella, jos poliitikot eivät anna Yleisradiolle toimintarauhaa. Suomalainen yhteiskuntajärjestelmä tarvitsee Yleisradion panoksen politiikan ajankohtaisjournalismissa.

Yhteenveto

Atte Jääskeläisen tasapainoilu omien toimittajien ja poliitikkojen palautteisiin vastaajana ei ole helppo. Pääministeri Juha Sipilä ei ole puolestaan tajunnut vastuullisen poliitikon arvokasta käyttäytymistä ja sananvapauden kunnioittamista.

 

Lähteet:

Illan Pressiklubi: http://areena.yle.fi/1-3395008

Juha Sipilän puheesta vuonna 2015: http://yle.fi/uutiset/3-8308292

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Eero Mattila

Yhdenkään toimittajan politikointia ei pidä katsoa läpi sormien Yleisradiossa. Stillerin ohjelmassa kolme poliittista toimijaa ripitti Ylen päätoimittajaa!!!
- Kyse ei ollut journalismista, eikä sananvapaudesta, vaikuttamisyritykset ja oikaisupyynnöt ovat jokaisen toimittajan arkea.

- Tässä on kyse siitä, että sosialistinen toimittajajoukko on herännyt puolustamaan suojatyöpaikkaansa. Heiltä ei saa vaatia ammattimaista käytöstä, journalistin ohjeiden noudattamista tai edes alkeellista objektiivisuutta. Heidän pitää antaa paasata propagandaansa veronmaksajien rahoilla, koska heillä on siihen puoluekirjan mukana tullut oikeus. Oksettavaa!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten mediatutkija Anu Koivunen on poliittinen toimija, tai kustantaja Jouni Tervo?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Puolestaloukkaantuminen on aina yhtä sympaatista. Eiköhän Atte ja Ruben ole ihan kamuja keskenään.

Eero Mattila

Minä loukkaannun verorahojen puolesta. Vaikea käsittää miksi tuollaisesta sisäpiirin roskasta maksetaan mitään kenellekään. Miten tuollainen porukka voi arvioida minkäänlaista ohjelmaa...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #4

Pressiklubi oli todella hyvä tänään ja se selvensi tätä Juha Sipilän aiheuttamaa kohua melko paljonkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset