KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Ihmiskunta kulkee kohti julkista viestintää omasta elämästä

Entä jos kahdenkeskiset puhelinkeskustelut lähes loppuvat ihmisten välillä? Vaikuttaa jo nyt siltä, että ihmisistä koko ajan suurempi osa siirtyy käyttämään sosiaalisen median palveluina ryhmäviestintää ja jopa julkista viestintää yhä enemmän omasta elämästä.


Entä yksityisyyden merkitys?

Yksityisyyden merkitystä pidetään tärkeänä vielä tällä aikakaudella, mutta oletan silti ihmiskunnan kehittyvän kohti lähes täydellistä avoimuuden aikaa. Avoimuuden aika olisi myös maailmanrauhan perusta. Mahdotonta sanoa millä aikavälillä muutos tapahtuu, vaikka tämä muutos kahdenkeskisestä keskustelukulttuurista ryhmäviestintää kohtaan on olemassa oleva tosiasia jo nyt!

Puhelinkeskustelut sotivat avoimuutta vastaan

Kahdenkeskinen puhelinkeskustelu tai tekstiviestien vaihtaminen antaa heti hieman salailevan mielikuvan viestinnästä. Entä jos ihmiskunta kehittyy lopulta niin avoimeksi, että kaikki ihmiset ovat tavallaan yhteydessä toisiinsa jos ihmiset niin haluavat?

Tekoälystä voisi olla hyötyä lähimpien ystävien valikoitumisessa

Miten silloin valikoituu lähimmät ystävät, jos kaikki viestintä on ryhmviestintää tai julkista viestintää? Voisiko tekoälystä olla hyötyä, kun mietitään henkilölle ideaalisia ihmissuhteita tai ihmisten joukkoa, johon voisi kuulua ja sitten voisi löytää kyseisestä ihmisjoukosta myös elämänkumppanin.

Suuri kysymys

Alkaako ihmiskunta lopulta väestönkasvusta huolimatta muistuttaa yhä enemmän ajatuksiltaan toinen toista ihmistä?

 

Kirjoitettu maanantai 19. syyskuuta 2016: 

http://kimmofree.blogspot.fi/2016/09/ihmiskunta-kulkee-kohti-julkista.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikään juuri ei ole epämiellyttävämpää kuin kuunnella suljetussa tilassa kuten junassa tai raitiotievaunussa avointa julkista viestintää kahdenkeskisen puhelinkeskustelun muodossa. Tosin toisen osapuolen kommentit jäävät toisinaan hieman arvailujen varaan.

Ihminen muistuttaa jo nyt sekä ajatuksiltaan että käyttäytymiseltään toinen toistaan todella paljon. Yhtenäiskulttuuri tulee jatkossa lähentämään ihmisiä toisiinsa entistä enemmän.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Mikäli vaalien alla kuuntelee puolueiden puheenjohtajatenttiä niin siinä istuu 8-9 henkilöä kyllä ajatuksiltaan toisistaan täysin eri linjoilla :-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuo on kyllä totta.

Niin kuin jokaiseen puoluejohtajaan olisi kytketty tekoäly, joka pystyy olemaan kaikkien muiden kanssa kaikesta eri mieltä.

Toisaalta pitää muistaa, että politiikka on teatteria ja puoluejohtajilla on roolinsa ja tarkoin opetellut vuorosanansa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #3

Näin se menee. Vuodesta toiseen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Politiikka on jatkuvassa virheenkorjaustilassa ja se johtuu aikakautemme poliittisen järjestelmän keskeneräisyydestä. Yhtenäiskulttuuri voisi auttaa tässäkin asiassa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei minua ärsytä toisten puhelinkeskustelut yleensä, jos juttu on asiallista. Sehän on ihan kiva kuunnella mitä asiaa jollakin kavereilla toisilleen on.

Yhtenäiskulttuurissa pitäisi huomioida, että ajattelun vapautta ei pyritä rajoittamaan. Todellinen loikka ihmiskunnan kehittymisessä on, kun kykenemme olemaan lähes sellaisia kuin olemme ilman roolikäyttäytymistä.

Olen optimistinen, että hyvänlaatuiset ajatukset peittoaisivat selvästi häiriintyneen ajattelun sen jälkeen kun ihmiset vähitellen alkavat tuoda aidoimpia ajatuksiaan ja tunteita rohkeasti julkisesti esille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset