KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Tekniikasta ja teknisistä keksinnöistä

  • Twiittini joka inspiroi MINUA! :)
    Twiittini joka inspiroi MINUA! :)

Tekniikan alan stereotypiana (1-4) voidaan väittää seuraavaa:

1. Koneenrakennus ja metalliteollisuus on saksalaisten pelikenttä.
2. Robotiikka ja automaatiotekniikka on japanilaisten heiniä.
3. Internet ja sotateknologia on Yhdysvaltojen johtajuuden alla.
4. Hienomekaniikka kelloseppätarkkuudella on sveitsiläisten osaamisalue.

Yhteisiä piirteitä löytyy yllä esittämääni tekniseen ylivoimaan, jonka johdosta kyseisiä valtioita Saksa, Japani, Yhdysvallat ja Sveitsi pidetään oman alansa globaalina johtajana tekniikan stereotypisessa käsityksessä. Kaikki yllä mainitsemani valtiot ovat pysyneet kehityksen mukana ja tavallaan jopa sen edellä, jolloin nämä valtiot ovat saaneet myös kilpailuetua muihin valtioihin verrattuna.

Tekniikan alan keksimisestä nyt!

Olettamani on että yksinkertaiset tekniset välineet on jo kaikki keksitty, joten ainoastaan teknisiä tietoja soveltaen voi luoda keksinnön. Lisäksi tekniikan kehittymisen ja myös helpon rahan toivossa todella moni insinööri miettii lähes päivittäin kaikkia mahdollisia ideoita, joita voisi hyödyntää ihmisten hyväksi ja saada vielä rahaa.

Joten on täysin selvä asia, että mullistava keksintö kaipaa taakseen entistä suuremman joukon ihmisiä kuin vuosikymmeniä sitten. Tarvitaan teknistä osaamista jo niin paljon tekniikan alan keksinnöissä, että sitä on tietoa ja osaamista on mahdotonta yhden ihmisen hallita autotallissaan.

Toisaalta voi ajatella, että kaikki kirjat alkavat yhdellä sanalla, joten eikö yksittäinen keksintökin ala vähitellen toteutua yhdestä peruskysymyksestä. Esimerkiksi kysymys on voinut olla seuraavanlainen: "Miten voimme toteuttaa ihmisten välisen kommunikaation langattomasti?" Ja nykyään kysymys kuuluu seuraavasti: "Miten voimme hyödyntää big dataa teknisesti parhaiten ihmiskunnan edun mukaisesti?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset