KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Älyllinen elämä, joka kykenee tähtien väliseen matkustamiseen?

Oletetaan, että älyllistä elämää on olemassa toisella planeetalla.  Silloin vain ravintoketjun ehdoton huippu voi tehdä tähtien välisiä matkoja.

Muukalaiset avaruudessa eivät välttämättä ole vihamielisiä.

Entä jos jollain sivilisaatiolla ei ole ollut sisäisiä ristiriitoja ollenkaan mutta he tekevät kaikkensa oman elämän säilyttämiseksi. Toisaalta kyseessä ei silloin olisi välttämättä elämään sotaisasti suhtautuva sivilisaatio.

Elämäntyyli maapallolla

Entä jos ihmiskuntaa kehittyneempi sivilisaatio muodostuu sukupuolettomista eliöistä, jotka voivat kaikki jatkaa sukua. Parinmuodostus aiheuttaa maapallon eläinten keskuudessa vaikeimmat sisäiset ristiriidat ja yleensä tämä koskee etenkin uroksia.

Kehitys vaatii yhteiseen hyvään pyrkivää harmoniaa sivilisaation sisällä.

En usko että tähtien väliseen matkailuun kykenevä sivilisaatio kärsii ollenkaan sisäisistä ristiriidoista saati konflikteista.

Kaikki myöhemminen todellinen on ollut aina sitä ennen uskomatonta!

Mikä tuntuu tällä hetkellä uskomattomalta, se on joskus todellisuutta. Näin on aina ollut ja näin on aina oleva!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itseään monistavat eliöt eivät pysty kehittymään samalla tavalla kuin uudenlaisia geeniyhdistelmiä etsivät oliot, eli pariutuvat sellaiset.

Joten todennäköisimmin tähtien väliseen matkailuun kykenevät ovat kuitenkin sellaisia, joilla on ollut suurin piirtein samanlainen evoluutiotaival kuin ihmisellä. Se ei tietenkään poissulje sitä, että jossain vaiheessa evoluutiota ei enää ole yksilöiden tai joukkojen välisiä konflikteja.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En tarkoittanut jakaantuvia eliöitä, vaan sitä että parinmuodostuskilpailua ei olisi, kun ei ole väljä kumpi kantaa ja synnyttää uuden elämän alun.

Juhani Piri

Kaksi vaihtoehtoa

a) Tähtienväliseen matkailuun kykenevä sivilisaatio ei ole riitaisaa ja ovat siksi säilyneet hengissä tuhoamatta omaa sivilisaatiota.

b) Tähtien väliseen matkailuun kykenevä sivilisaatio on erittäin riitaisaa kansaa mutta erittäin älykästä jolloin tähtien väliseen matkailuun tarvittava teknologia on kehitetty ennen kuin ovat tuhonneet itsensä.

Lisäksi tulee tietenkin mukaan lisääntymiskyky, elikkä yksi alieni voisi tuottaa vaikka 1000 jälkeläistä vs meidän nisäkkäiden synnytys.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Joo, olen a vaihtoehdon kannalla. En usko että määrällisesti älyllinen sivilisaatio olisi niin lisääntyväinen kuin ihminen, mutta kuten sanottua niin nämä ovat uskomuksen asioita eivätkä tiedon asiaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos elämä on älyllistä ja hyvänsuopaa, se pysyttelee täältä viisaasti halavatun kaukana.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala
Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Jos älyllinen elämä maailmankaikkeudessa kiinnostaa, miksi ette ryhdy tutkimaan Urantia-kirjan yli 2000 sivuista erittäin monipuuolista selostusta asiasta?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Oletko itse sen kirjoittanut? Hah hah... :)

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

#7
Tuo ei ollut mikään vastaus kysymykseeni.

Yritä, jos löytyisi parempi selitys sille, miksi tutkijat eivät ota tutkiakseen Urantia-tekstiä!

Teos löytyy esim. Esko Valtaojan kirjan ”Kotona maailmankaikkeudessa” viitteenä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #10

2000-sivua filosofointia aiheesta josta ei voi juuri mitään tietää kuulostaa kyllä huuhaalta.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #10

Pidin aikoinani Valtaojaa äärimmäisen älykkäänä ihmisenä ja hymisin hänen vitsikkäille heitoilleen, mutta kuva rapisi ajansaatossa kun itselle tuli ikää lisää ja Valtaoja alkoi puuttumaan asioihin mitkä olivat hänen osaamisalueensa ulkopuolella.

Äärimmäisen fiksutkin ihmiset voivat sortua typeryyksiin jos eivät tiedä asioista. Valtaoja kritisoi joitain asioita jotka olivat minulle tärkeitä ja tiesin niiden oikean laidan. Ei näin, pysykööt leipuri lestissään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Voitko kertoa mihin Valtaojassa petyit? Siis yksityiskohtaisemmin. Olen itsekin kyseenalaistanut joitakin hänen letkautuksiaan.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #15

En viitsi. Sillä ei liene mihinkään asiaan mitään vaikutusta. Huomasin vaan että se ihminen jota ihannoi nuorena ei olekkaan "kuolematon" ja kaikessa oikeassa.

Ajattelen siis olen...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #13

Tästä en itse tykännyt Esko Valtaojan kommenttina:

"Ainakin professori Valtaoja näytti kuvan välityksellä ihan hykertelevän ohjelmassaan Enqvistin ajatuksella, että ihminen tosiaan on kvarkkien tanssia."

http://kimmofree.blogspot.fi/2011/09/ihminen-on-kv...

Juhani Piri

Vaikka olen harvoin taipuvainen uskoon liittyviin asioihin, niin tässä tapauksessa uskon maan ulkopuoliseen elämään. Siitä taas en ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen onko se älyllistä vai ei ja jos on niin kuinka älyllistä.

Voihan olla niinkin että ihmiskunta on tällä hetkellä koko universumissa teknologian edelläkäviä tai sitten ei. Pääkoppa alkaa jumimaan hyvin nopeasti mitä enemmän skenaarioita miettii, mutta missään nimessä emme ole ainoa eliölaji tässä universumissa. Johan todennäköisyydetkin on sen puolella. Olisi nimittäin aika harmillista (ja epätodennäköistä) että miljardeista galakseista ja biljardeista aurinkokunnista olisimme ainoat elolliset täällä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olen samaa mieltä Juhani! Kiva tällaisia kysymyksiä pohtia on. Ja ajattelin ottaa Puheenvuorossa kerrankin aiheeksi sellaisen spekulaation jolla on edes hieman uskottavuutta. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Teknologinen kehitys edellyttää ilman muuta sosiaalista yhteisöä. Siitä päätellen kaukoavaruusmatkailuun kykenevä porukka ei mitenkään voi olla pelkästään tuhoavaa luonteeltaan. Mutta uteliasta kylläkin.

Sillä perusteella voimme luottavaisin mielin uskoa, että ketkä tahansa tänne asti tulisivatkaan, olisivat avoimin mielin tutkimusmatkalla eikä heillä mitenkään voisi olla intressiä tuhota tai hävittää eläinkuntaa planeetalla, joka on useiden valovuosien päässä heistä ja jonka sivilisaation kehitysaste ei vielä pitkiin aikoihin antaisi mahdollisuutta muodostua heille uhkatekijäksi.

Käyttäjän xphs kuva
Olli Rantanen

Vaikka olisivatkin uteliaita ja rauhallisia, saattavat silti hävittää kaiken elollisen aurinkokunnasta. Pysähtyvät tankkaamaan, ilman sen kummempia huolia, koska ei vastassa ole mitään huomion arvoista. Samalla tavalla ihminenkin kävelee autolleen ja lähtee kauppaan, matkalla talloo monenlaista eliötä sen kummemmin niitä huomioimatta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Looginen analogia sinänsä, mutta minkään planeetan elolliset oliot tuskin pystyisivät retkellään tuhoamaan kokonaista aurinkokuntaa. Varsinkaan vahingossa. Resurssit olisivat käytönnössä joka tapauksessa mitättömät moiseen.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Onko maapallon ulkopuolinen ja tähtien väliseen avaruusmatkailuun kykenevä "elämä" oikeasti biologisesti elävää. Maapallollakin tekoäly kehittyy jatkuvasti ja jossain vaiheessa voi muodustua oppiva ja itsensä tiedostava tekoäly joka syrjäyttää ihmisen. Tämä on pitkälle menevää spekulointia. Kulutettuaan oman planeettansa, aurinkokuntansa ja lähiaurinkokuntien raaka-aineet loppuut niit he voivat tulla ja vallata uusia resursseja.

Vaihtoehto 2. Ihmistä kiinnostaa "ikuinen" elämä ja tietoisuuden tallentaminen bittimaailmaan tai kvanttimaailmaan. Onhan mahdollista että ulkovavaruuden olennot ovat luopuneet biologisesta ruumiistaan ja siirtäneet tietoisuutensa "tietokoneen" sisään. Lähtevätkö he kyllästyttään miljoonia vuosia kestävään elämäänsä omalla planetallaan hakemaan elämään ja universumiin syvempää merkitystä.

Biologisella aineella on omat heikkoutensa fysiikanlakien suhteen. Lämpötilan, kosteuden, happipitoisuuden tai muiden kaasupitoisuuksien, G-voimien pitää olla tietyissä rajoissa että organismi selviää edes hengissä. Paljon helpompaa olisi lähettää avaruuteen tekoälyinen kone tai siirtää tietoisuutensa tietokoneeseen ja tulla itse koneeksi joka kestää suurempia fysiikanlakien voimia ja ääri-ilmiöitä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Jos vieras sivilisaatio tulee maapallolle, niin luonnollisesti ensiksi tulee tiedustelurobotteja. Itse pidän kuitenkin epätodennäköisenä tähtien välisen matkailun mahdollistumista.

Juhani Piri

Onhan älykkäällä sivilisaatiolla käytössä kyrouni pitkille matkoille, mutta tottakai lähetetään ensin luotaimet tutkimaan ja kartoittamaan mitä edessä on, ettei tule uhreja.

Kyllähän nykytekniikallakin voitaisiin ihmiset asuttaa avaruuteen keinopainovoimineen yms, mutta helvetin kallista se olisi. Ei siis ihmeellinen juttu biologian kannalta.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Asia on edelleen avoin, olen puoli vuosisataa tutkinut valtavan määrän faktatietoa Urantia-tekstissä; miksi asian tutkiminen ei käy muilta tutkijoilta?

Valtaojan viite "Kotona Maailmankaikkeudessa" (Ursan julkaisuja 80, 2001), jossa Urantia-kirja mainitaan myös viiteluettelossa sivulla 323:

"Urantia Book, Urantia Foundation 1984".

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Stefan selvennyksestäsi. Ajattelin että olit joku Skepsis ry:n kiertävä vittuilija. Pitää käydä hieman tutustumassa kirjoituksiisi täällä Puheenvuorossa.

Itse sain inspiraation tämän tähtimatkailun pohtimiseen Pikku Kakkosen joistakin lasten piirretyistä sarjoista.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

#22
Viimeisin ehdotuksesi oli positiivinen ja konstruktiivinen!

Itse olen tekniikan lisensiaatti TKK:n prof. Tiurin radiolaboratoriosta v. 1977. Aiheet sähkömagneettien teoria, radioastronomia, ja astronomia Helsingin yliopistolla.

Viimeisin kirjoitukseni Puheenvuorossa:

http://stefantallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

”Maa ja sen sisar Venus resonanssissa”, 15.1.2017 14:01 Stefan H. Tallqvist, Planeettakunta

Samasta aiheesta (planeettakunnastamme) löytyy useita selostuksia Puheenvuorossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset