KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Seremoniamenoihin kuuluu suhtautua niitä kunnioittaen!

Ei muodollinen käyttäytyminen ole aina huono asia, vaan se selkiyttää monia asioita aikuisten ja lastenkin maailmassa.

Toisaalta lapsilta ei voi odottaa sellaista käyttäytymisosaamista jos heitä ei ole sellaiseen osaamiseen kasvatettu. Aikuisen on hyvä oppia jossain elämänvaiheessa kunnioittamaan sosiaalista ympäristöä jossa hän toimii ihan kaikkialla, jos se on ollut aiemmin vaikeaa.

On olemassa edelleen sermoniallisia tilanteita ja niissä on tärkeää osata käyttäytyä, koska se osoittaa kunnioitusta sermoniamenoja kohtaan. On eri asia onko seremonioilla mitään käytännön vaikutusta muuta kuin että seremoniallinen tilaisuus huokuu arvokkuutta lähinnä pitkien traditioiden ja jopa ylikorrektin käyttäytymisen vuoksi. Älä siis pilaa muiden sosiaalista tunnelmaa ja arvokasta tilaisuutta epäkorrektiudella, vaan kerro mahdollinen mielipiteesi seremonioista tilaisuuden jälkeen tai älä mene kyseiseen tilaisuuteen.

Ei pitkien traditioiden seremoniat ja tilaisuudet ole mitään pelleilytilaisuuksia saati oman arvon ja junttiuden esilletuontipaikka. Yritetään käyttäytyä arvokkaasti niissä tilaisuuksissa joissa odotetaan osallistujien käyttäytyvän arvokkaasti ja kaikissa tilaisuuksissa kuuluu kunnioittaa tilaisuuden yleistä henkeä tai tunnelmaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valtiopäivien avajaisissa tasavallan presidentin puhuessa kansanedustajat räpläsivät älypuhelimiaan.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Johtajuus on tosiaan hukassa Suomessa! Kauheeta kyllä, kun yhteiskuntarakenteen kannalta tärkeitä seremonioita ei kunnioiteta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset