KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kiitollisuudenvelka!

Miten kiitollisuudenvelka synnytetään? Se synnytetään palvelemalla jotain hyvin myötätuntoista henkilöä tai auttamalla häntä jollakin muulla keinoin. Kyse on paljon auttamisesta, kun halutaan synnyttää merkittävää kiitollisuuden kokemista, josta sitten aiheutuu vastapalveluksen aie eli kiitollisuudenvelan hyvittäminen omien tekojen välityksellä.

Väitän, että kaikki henkilöt eivät tunne kiitollisuutta, mutta jos on kyse elämän ja kuoleman kysymyksistä, niin kaikki tuntevat kiitollisuutta ellei henkilöllä ole depressiivinen ja ehkä harhainen käsitys asioista. Siksi ihmettelen miten vähän oikeasti käytetään kiitollisuudesta syntyvää markkinointikeinoa ihan tuote- ja palvelumarkkinoinnissa asiakkaita sitoutumaan.

Toki sukulais- ja ystävyyssuhteissa kiitollisuudenvelka on myös hyvin tärkeä ja sosiaalista verkostoa kasassapitävä tekijä, kunhan se olisi vaan terveellä pohjalla! Ei ole tarkoitus että pidetään kirjaa jokaisesta tarjotusta oluesta jne. Palvelus mahdollisesti takaisin saadusta palveluksesta on todella herrasmiesmäistä käyttäytymistä.

Pitää muistaa, että aina et voi myötätuntoisena ihmisenä jäädä murehtimaan jos et saa tilaisuutta hyvittää edes osittain kokemaasi hyötyä toisen ihmisen palveluksista. Voit hyvittää toisen aiheuttaman kiitollisuudenvelan myös muille ihmisille, eikä sitä järkevä ja palvelualtis kiitollisuudenvelan aiheuttanut henkilö varmaan pidä yhtään huonona asiana!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, voiko ihminen ajautua kiitollisuudenvelkakierteeseen ja sen vuoksi syrjäytyä yhteiskunnasta ?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Hyvä kysymys, kai olisi tärkeää ajatella itseäänkin aina välillä. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset