KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Oikea suomalainen nero Minna Canth!

Minna Canth oli aikalaisiaan edellä oleva hyvin rohkea nainen tasa-arvoajatuksin 1800-luvun Suomessa. Hän eli Suomessa vuosina 1844-1897 ja Canth oli syntynyt muuten Tampereella 19.3.1844! 

Yhteiskuntakulttuurissa näemme vielä tässäkin ajassa, että naisten täysi tasa-arvo miehiin nähden on yhä monille täyttä utopiaa. Jopa naisten keskuudessa esiintyy ajattelua, että naisten pitää alistua miesten palvelijoiksi. En ymmärrä naisia jotka eivät ymmärrä omaa parastaan. 

Naisilla pitää olla täsmälleen samat mahdollisuudet edetä yhteiskuntamme sosiaalisessa hiearkiassa kuin miehillä. Naisten ja tyttöjen pitää saada ilmaista tunteitaan avoimesti, vaikka moni tyttö voi kokea ulkoista painetta edelleen parinmuodostukseen liittyen jopa Suomessa.

Minna Canth on mielestäni nähnyt jo 1800-luvulla oleellisen asian eli tyttöjen ja naisten hyvinvointi vaikuttaa suuresti koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Tasa-arvoliikkeen alulle ja naisten suhteellisen hyvälle asemalle on ollut suuri merkitys Minna Canthin nerokkaalla elämäntyöllä tämän päivän Suomessa.

Naisten hyvinvointi ei ole miehiltä pois, vaan naisten hyvinvointi antaa miehille syyn elää ja rakastaa! 

Huomenna vietetään Minna Canthin päivää:

19.3. Minna Canthin päivä, tasa-arvon päivä

 

Lähteet:

http://www.maailmankoulu.fi/node/423
https://fi.wikipedia.org/wiki/Minna_Canth

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset