KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kaikki työ on aina arvokasta ilman palkkaakin!

Voidaanko yhteiskunnassa sitä paremmin mitä enemmän yhteiskunnassa tehdään työtä ilman palkkaa tai korvausta?

Tarkoitan työntekona ilman palkkaa vapaaehtoistyötä ja lasten kasvatustyötä kotona. Lisäksi voimme tehdä töitä palvelus palveluksesta periaatetta vastaan, vaikka aina ei saa olla tärkeää kykeneekö toinen kansalainen korvaamaan palvelustasi ikinä takaisin.

Tehkäämme enemmän yhteiskunnassa talkoita ja vapaaehtoistyötä ilman korvausta. Toisaalta antakaamme silti mahdollisuus tavoitella parempaa elintasoa niille kansalaisille, jotka haluavat pitää elintasoa elämän tärkeimpänä asiana.

Pitääkö siitäkin saada nykyään korvaus, jos kannustat toista elämässä antaen hyvää palautetta? Markkinatalous on vääristänyt ihmisten väliset suhteet epäaidoksi ja hyötyä tavoittelevia kansalaisia on liikaa, kun voisimme kaikki tehdä enemmän töitä talkoilla ja auttaa avuntarvitsijoita, jos meillä on siihen mahdollisuus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Talkootyö ei elätä. Onhan se hyvää ajanvietettä, mutta topimeentulo pitää silloin olla muuta kautta turvattu.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä kaikki työnteko on tärkeää ja yhteiskunnan velvollisuus elättää kaikki kansalaiset. Kommunistinen pakkotyö saa jäädä historiaan.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kuitenkin energia työntekemiseen kuten vaatetus ja rahat matkustamiseen on jostain hankittava. Monelle työttömälle on jo täysin mahdotonta mennä työhön pitkän matkan päähän kun kaikki rahat eivät riitä edes matkustamiseen. Sitten kun on saanut ensimmäisen tilin pankkitililleen tilanne helpottaa. Mutta tuo tapahtuu vasta n. 1,5 - 2 kk kuluttua työnaloituksesta.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Missä raha syntyy? Eikö yhteiskunnassa synny aina jakovara, jolla pidetään myös työtävieroksuvat kansalaiset jopa töissä?

Juuso Hämäläinen

Minun on pakko kyynisesti todeta, että ilmaistyöhön joutuvat tyytymään ne, joille ei palkkatöitä ole. Työ palkatta ainoana työnä ei ole mikään arvovalinta ja sitä on turha sellaisena esittää.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Miksi yhteiskunnallinen konsensus pitää sitten joitakin kansalaisia pinnareina? Eikö kaikille kansalaisille pitäisi antaa elinmahdollisuus joko työelämän välityksellä tai ilman työpaikkaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kökkätyö on eläkeläisten harrastelua.

Sitä sponsoroivat esimerkiksi Kela ja Keva.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kysymys oli seuraavanlainen että voidaanko yhteiskunnassa paremmin jos tehtäisiin töitä ilman korvauksia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset