KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kuntavaalit ja äänestyspäätökseni painotuksia!

  • Kieli poskessa heittelin painotusprosenttejani suunnilleen kohdilleen! :)
    Kieli poskessa heittelin painotusprosenttejani suunnilleen kohdilleen! :)

Mietin kuvassa olevaa twiittiäni, jossa tuon esille painotukseni äänestyspäätöstä tehdessäni. Ajattelin tässä hieman avata ajatteluani painotusteni osalta.

 

Vaalikoneet

 

En anna internetin vaalikoneille liian suurta painoarvoa äänestyspäätöstä tehtäessä, mutta hyvin menestynyt ehdokas oikeassa puolueessa voi saada 15 % kannatuksen kokonaispäätökseeni nähden, kun tutkailen vaalikoneen oululaisia ehdokkaita. Painotan sopivan ehdokkaan löytymisessä sitä että puolueen pitää olla hajonnaltaan vaalikoneiden vastauksissa melko johdonmukainen. Liian suuri hajonta sopivuusprosenteissa puolueiden välillä ei kerro hyvää, vaan se kertoo puolueen linjattomuudesta ja puolueen sisäisestä arvojen ristiriidasta.

 

Sukupuoli

 

Kokonaiskannatukseeni täyden lisäyksen saa naisehdokas. Tämä ei silti tarkoita sitä ettenkö voisi äänestää miestä, jos ei vain löydy muilta osin riittävän pätevää naisehdokasta.

 

Nuorekkuus

 

Tämä ei ole pelkkä ikäkysymys. Voin äänestää jopa keski-iän ylittänyttä ehdokasta, mutta edellytän ehdokkaalta mielellään tottunutta sosiaalisen median käyttötaitoa ja -kokemusta.

 

Puolue

 

Vaalikonetta aion hyödyntää puoluetta valitessani. Nyt vaikuttaa siltä, että parhaan lisän ehdokkaan kokonaiskannatukseen annan vihreiden ehdokkaalle, mutta tämä ei tarkoita sitä ettenkö voisi vielä harkita demarien ehdokasta.

 

Aito kohtaaminen

 

Aidon kohtaamisen merkitys on ehkä suurempi osatekijä kuin yllä olevassa twiitissä tuon esille. Olen oppinut elämässäni tähän 39 vuoden ikään mennessä, että aidon kohtaamisen merkitys on syytä ottaa vakavasti kun miettii äänestyspäätöstä vaaleissa.

 

Ehdokkaan vaaliteemat

 

Ehdokkaan vaaliteemat ilmenevät ehdokkaan vaalijulkaisuista. Itse suosin ehdokasta, jolla on vaaliteemana lasten, nuorten ja vanhusten asia. Lisäksi ehdokkaalla pitää olla kirkkaana mielessä varhaisen puuttumisen ja ennaltaehkäisyn merkitys erilaisen yhteiskunnallisen syrjäytymiskehityksen estäjänä. Luonnonläheinen asuinympäristö, riittävä palveluvaste ja niihin liittyvä maltillinen tai jopa raju uudistusmielisyys kuntapalveluita kohtaan olisi minun suosikkiehdokkaani intohimo! Lisäksi suosikkiehdokkaani saa väen liikkeelle tai ainakin hänellä on oululaisten sosiaaliseen aktivoimiseen jotain hyviä ideoita!

 

Onnea kaikille ajatuksia ymmärtäville oululaisille ehdokkaille! Tehdään Oulusta Suomen paras kaupunki!

 

Toivottaa Kimmo Hoikkala, Oulu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset