KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Suomalaiset eivät luota poliisin turvaamiskykyyn!

Mitä turvaamiskyvyllä tarkoitetaan ja miten se kansalaisten keskuudessa käsitetään? Itse luotan poliisin turvaamiskykyyn, jos kyse on tavallisen liki tilastollisen keskiarvosuomalaisen turvallisuudentunteesta.

Poliisi varmasti onnistuu luomaan turvallisuuden tunnetta katunäkyvyydellä ja rikostentorjunnalla. Itse luotan 99 prosenttisesti, että saan poliisilta apua melko nopeasti suomalaisissa suurissa kaupungeissa jos apua tarvitsen.

Turvallisuudentunnetta voi alentaa itse omalla toiminnallaan, vaikka näinhän asia ei pitäisi oikeassa sivistysvaltiossa olla. Mahdollisimman hyvä turvallisuustaso kaikille kansalaisille pitää olla poliisin toimintatavoite!

Poliisin määrärahoja ei ole varaa alentaa, koska kärsimme lasten ja nuorten elämään panostamisen vähyydestä vielä tälläkin aikakaudella, vaikka Suomessa on melko hyvin toimiva lastensuojelujärjestelmä. Ja onhan ilmennyt myös uusia uhkakuvia Suomen sisäisessä turvallisuudessa, kuten kansalainvälisiä vaikutteita saanut terrorismin uhka.

Olen laajemman tuomioistuimen laillistaman nettivalvonnan puolella, josta tapauskohtaisesti voitaisiin myös informoida valvottua kansalaista ellei salassapito ole ehdoton asia muiden epäiltyjen paljastamiseksi.

Inspiraationi lähde oli Verkkouutiset (kokoomuksen lehti):

"Vain kolme prosenttia vastaajista uskoi, että poliisi pystyy nykyisillä määrärahoilla turvaamaan kansalaisten arkea erittäin hyvin. Miesten luottamus oli jonkin verran vahvempaa kuin naisten."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/poliisi%20kysely%20turvallisuus-64132

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Koskaan en ole tuntenut pelkääväni Suomessa. Se taasen ei mitenkään liity poliisiin. Uhatuksi olen tuntenut itseni liikenteessä. Poliisin liikenteen valvonta on ylittänyt aikaa sitten järjen rajat. Erityisesti ajonopeuksien kyttäämisessä maanteillä ja leveillä väylillä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Valvonnan määrän lisäämisen takana on oltava joku fiksu syy. Esimerkiksi hallitsematon invaasio tms. syy.
Ruotsissa sossut julisti puoluepäivillään vaativansa 10.000 uutta poliisin virkaa 2023 mennessä.

Mistähän johtuu tämä tarve ?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ilman muuta kannatan harkintaa ja ennaltaehkäisevää työtä hyvinhoidetun lasten ja nuorten kasvatuksen välityksellä.

Juuso Hämäläinen

Länsimaissa pelätään eniten sisäisiä levottomuuksia, kun puretaan tukijärjestelmiä, työttömyys säilyy korkeana ja väestöryhmien vihanpito alkaa.

USAssa on tehty vuosia tätä varten töitä. Koulutettu ja aseistettu kansalliskaartia ja rekrytoitu vapaaehtoisia. Rakennettu eristysleirejä ympäri maata pidätyksiä varten.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomessa saattaa hyvässä lykyssä olla samana vuonna n. 7000 poliisia, jos nykyinen virkojen vähennysvimma saa jatkumoa. Ruotsissa olisi tuolloin neljä kertaa enemmän poliiseja, mutta vain tuplasti enemmän väestöä.

Voineeko tästä vetää johtopäätöksiä siitä, kummalla puolella lahtea yhteiskuntarauha säilyy paremmin ja miksi se säilyy?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Valitettavasti poliisi Suomessa on valjastettu vain keräämään sakkorahoja autoilijoilta valtiolle, ei edistämään kansalaisten turvallisuutta millään tavalla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Suomeen pitäisi perustaa ryhmä poliiiseista jotka jalkautuisivat vaikka torille... puistoihin iltaisin jne.. se jos mikä estää pieniä rikoksia ja vakavampia kuten pahoinpitelyitä ja raiskauksia! Vähennetään sitä autoilijoiden kyttäämistä ja annetaan kävelijöille/lenkillä oleville turvallinen olo!!

Ps. Lastensuojelu on Suomessa täysin paska!!!!

Pss. Anteeksi kiroilu mutta en tiedä muuten kuinka vahvistaa tuota asiaa!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vaikea sanoa, kun koko kunnassa ei ole poliisia. Naapurikunnassa on, paitsi tietenkin kesälomilla. Todennäköisesti kuitenkin luottaisin, jos olisi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Taitaa olla poliiseilla ihmisten turvallisuuden osalta roolina lähinnä jälkiselvittelyn tekeminen. Vastikään oli tapaus jossa 3 tai 4 henkilöä tunkeutui yhden henkilön kämppään varustautuneen a pesismailoilla ja pistoolilla. tämä yksittäinen henkilö puolustautui tökkimällä keittiöveitsellä, ja sai kovemman tuomion kuin yksikään hyökkääjistä. Reilua, eikö? Olisiko pitänyt koittaa soittaa poliisia paikalle ja ottaa iskuja pesäpallomailasta ja kuolata loppuikänsä vihanneksena, jos eivät olisi kuulaa laittaneet kalloon?

Itse olisin kyllä puolustautunut parhain mahdollisin keinoin.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Poliiseja harvemmin edes näkee ja prioriteetit tuntuvat vähän oudoilta.

Tähän voi tiivistää aika hyvin.
https://www.youtube.com/watch?v=j8t4IYXuV4o

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Monet eivät enää luota edes poliisin turvaamishaluun. Partioautoilla liikkuvat peruspoliisit ovat varmasti pääosin luotettavia, mutta poliisin johto näyttää olevan yllättävän altis erilaisten ihmisoikeusfanaatikkojen ja vasemmistopoliitikkojen painostukselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset