KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kuka se kissan hännän nostaa?

  • Aina jos ideoi jotain niin keskeistä on idean keksintöarvo!
    Aina jos ideoi jotain niin keskeistä on idean keksintöarvo!
  • FPDPS-järjestelmäideani yhteiskunnallisesta säästöstä ja varmistusjärjestelmästä.
    FPDPS-järjestelmäideani yhteiskunnallisesta säästöstä ja varmistusjärjestelmästä.

Olen ideoinut kaikenlaista elämäni varrella, mutta en ole saanut mistään ideoistani suoraan taloudellista hyvää. Tuntuu silti hyvältä, että olen saanut kannettua korteni kekoon, kun olen jakanut ideoitani internetin välityksellä.

Tässä joitakin ideoitani:

1. Omakustannekirjani Kuntoutujan tie (2010) on omaan elämääni perustuva kirja raitistumisesta ja vaikean mielenterveydellisen häiriön kanssa elämään sopeutumisesta. Kuntoutujan tie kirjan tarkoitus oli tuoda toivoa vastaavissa elämäntilateissa painiville kansalaisille ja etenkin nuorille.

2. Olen ollut mukana Suomen skitsofreniayhdistys ry:n aktiivina vuosina 2010-2015 sekä sihteerinä että puheenjohtajana ja mottoni oli: "hiljaisen vähemmistön puolesta!" Olin vahvasti mukana ideoimassa psykoosisairaus skitsofreniaan liittyvää stigman vastaista kampanjaa vuosina 2013 ja 2014, johon emme saaneet RAY-rahoitusta. Keskeinen asia olisi stigma-kampajassa ollut tiedolla asenteisiin vaikuttaminen ja osoittaa muille suomalaisille, että skitsofreniakuntoutujat ovat ihmisiä siinä missä muutkin vaikeasta usein jopa itsetuhoon johtavasta sairaudesta huolimatta, ellei psykoosioire pysy hallinnassa lähinnä lääkityksen avulla.

3. Ihmisyyden harmaa alue (2014) kirjassani pohdin hyvän ja pahan suhdetta, vaikka kirjassa ei varsinaisia vastauksia tai ideoita olekaan, niin silti se varmasti saa monet lukijat ajattelemaan asioista eri lailla.

4. Konejärjestelmäideani FPDPS vuoden 2014 syksyltä on teknisesti erikoisin ideani tähän mennessä. FPDPS olisi dosetintäyttökone, jonka keskeinen toimintaperiaate on automaatio-ohjatussa paineilmajärjestelmässä.

5. Terveydentilan etävalvontahttp://kimmofree.blogspot.fi/2016/04/terveydentilan-etavalvonta.html

6. Älyjääkaappihttp://kimmofree.blogspot.fi/2016/02/alyjaakaappi-hyodyntaisi-big-dataa.html

Lisää tuoreimpia ideoitani: http://kimmofree.blogspot.fi/search/label/Ideat%20ja%20keksiminen

Summa summarum

En ymmärrä ikinä sitä kun ideoijia pilkataan, kun ei me mitään osata kuitenkaan, mutta voisiko pilkkaajat esittää edes yhden hyvän idean tai vaihtoehtoisesti turpansa kiinni?

PS. Kirjani ovat luettavissa Google kirjat sivustolla ilmaiseksi, tässä videopuheessa esittelen kaikki kirjoittamani kirjat: https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Liikut oikeilla asioilla, hienoa.

yst terv J.M.
(ent Helsingin Keksijät ry:n jäsen)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Jorma! Ei sellainen ihminen, joka yrittää ideoida jotain uutta, voi olla joskus ideoimatta myös toimimattomia juttuja. :)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Hienoa, että joku jaksaa tehdä muiden eteen jotain ilman hyötyä. Suomessa pärjää ihan toiset tyypit. Ne jotka Slushitissa jaksaa pyöriä. Kukaan ei ole vielä älynnyt miettiä mistä sen tapahtuman nimen loppuosa tulee. No, turha sitä on mainita. ;)

Kuuntelin Matti Apusta tänään radiosta puhumassa robotisaatiosta ja tekoälystä. Minua digitaalisuus aiheuttaa allergiaa. Niin paljon sitä hypetetään.

Kun kaikki data kerätään pilveen ja järjestelmä datan perusteella tietää kuka mitäkin sairastaa, sitä kutsutaan oppimiseksi. Sanoisin paremminkin tilastotieteeksi.

Jos kuolleeseen mötikkään lisätään suoritin ja se mötikkä sitten jonkin ohjelman perusteella vähän itseänsä liikuttaa, se on robotti. Tai niin uskotaan. Tekeekö taskulaskimesta tekoälyn tai robotin se, että prosessori siellä jonkin ohjelman perusteella laskee asioita. Hohhoijaa.

Semmoinen esimerkki radiossa kerrottiin, että jos robotti ei tunnista lentokentän liukuhihnalla liikkuvaa sellon kuljetuslaatikkoa, älykäs robotti kysyy toiselta mikä tämä kappale on. Kertoivat tällä esimerkillä systeemien opettavan toisiaan. Tietääkseni samaa on harrastettu aina. Järjestelmät ovat osanneet kysyä ihmisten osoitteita vrk:sta ja ihmisten tulotietoja verottajalta. Ovatko ne silloin opettaneet toisiaan?

Digi-uskovaisuus on hypetetty jo sille tasolle, että voi ihan syystä puhua hurmoshenkisyydestä.

Oikeasti tekoäly on out ja älykkäät käyttöliittymät in. Käyttöliittymät minkä digi-henkilöt ottavat ensin yhteyden palveltavaan ihmiseen, keskustelevat hänen kanssaan ja käydyn vuorovaikutuksen mukaisesti ohjaavat verkossa olevaa tietojärjestelmää toimimaan halutun mukaisella tavalla.

Satojen apsien todellisuudess ei olisi pahitteeksi, jos kaikki palvelut saataisiin kaikilta palvelutuottajilta yhteen henkilökohtaiseen mobiili-sovellukseen. Luonnollisen digi-henkilön muodossa, mikä pystyy kommunikoimaan kahteen suuntaan. Ihmiseen ja verkossa olevaan tietojärjestelmään. En vain ole löytänyt ketään, joka tuon uskoisi mahdolliseksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos kommentistasi Heikki!

Kyllä digitaliosaatioon liittyvään keskusteluun liittyy minunkin mielestä paljon ihan höpöhöpö-juttua, kun asioista mitään ymmärtämättömät alkavat arkkitehdeiksi. Toisaalta kaikilla on oikeus ajatella asioita, vaikka on samalla huolestuttavaa, jos bisnestä tehdään vain bisneksen vuoksi ja samalla kansalaisten aito hyvinvointi laiminlyödään ajattelupajoissa tai Matti Apusen kaltaisten henkilöiden toimesta. Maailmasta pitäisi pyrkiä tekemään tekniikan avulla yksinkertaisempia toimintatapoja, eikä munata touhua rakentamalla monimutkaisia ja mahdollisesti päällekäisiä järjestelmiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset