KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Presidentti Mauno Koiviston muistoa kunnioittaen!

Mauno Koivisto (syntynyt 25.11.1923) on kuollut 12.5.2017 pitkäaikaisten sairaustilojen seurauksena nopeasti heikentyneen voinnin jälkeen. Illalla vielä uutisoitiin, että Mauno Koivisto on viety saattohoitoon ja jo parin tunnin päästä tuli kuolinviesti.

Äitini edesmennyt miesystävä 1990-luvulta sotaveteraani Aarne L. arvosti presidentti Mauno Koivistoa suuresti ja äitinikin käsittääkseni on tykännyt Manusta. Oikeastaan aina kun kuulen Mauno Koiviston nimen, niin mieleeni tulee juuri Aarne L. Turusta, jonka luona jopa vierailin Helsingin Malmilta käsin ennen avioitumistani tulevan vaimoni kanssa vuonna 2008.

Oma mielikuvani presidentti Mauno Koivistosta on osoitus, että huonoistakin oloista voi Suomessa nousta jopa presidentiksi. Presidenteistä Mauno Koivisto ja J. K. Paasikivi ovat olleet tähän mennessä minun mielestäni Suomen parhaimmistoa. Sodista nousee realistisesti maltillisia aitoja rauhanmiehiä, jollaisena haluan presidentti Mauno Koiviston muistaa.

Rauha ja suuri kunnioitus Mauno Koiviston muistolle täältä Oulusta nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olin valitsijamiesehdokkaana Mauno Koivistoa tukevalla listalla vuonna 1988. En tullut valituksi. Sain kuitenkin tilaisuuden vaalikiertueen aikana tavata Koiviston rouvineen henkilökohtaisesti ja muistan hyvin käden tukevan puristuksen. Muistot elävät.

Pitkälti Presidentti Koiviston demokratiakäsityksen ansiosta nykyiset pääministerit ja hallitukset saavat nauttia siitä suuresta vallasta joka heillä on. Suomalaisuuden päivä oli sopiva aika lähteä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kommentoin arkkipiispa Kari Mäkisen Facebook-päivitystä, jossa hän kirjoittaa:

"Presidentti Mauno Koiviston kuolema koskettaa hänen läheisiään ja kaikkia suomalaisia. Hänen persoonansa ja työnsä on jättänyt vahvan jäljen koko suomalaiseen yhteiskuntaan. On syytä kiittää kaikesta siitä hyvästä, mitä hänen elämänsä ja elämäntyönsä on meille antanut.
Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään. Anna ikuisen valosi loistaa hänelle."

Presidentti Mauno Koivisto nousi huonoista oloista presidentiksi, eikä hänellä silti noussut valta päähän, vaan hän riisui päämäärätietoisesti presidentin valtaoikeuksia. Ymmärrän, että yritteliäänä ja ahkerana miehenä Koiviston saattoi olla vaikea välillä ymmärtää laiskoja ja muuten huonolla moraalilla liikkeellä olleita kansalaisia. Saattoi olla, että Mauno Koiviston suuhun olisi passannut hyvin John F. Kennedy sitaatti: "My fellow Americans, ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country." Politiikassa on peli kovaa, eikä kukaan poliittinen päättäjä voi saada ehdotonta suosiota yhteiskunnassa. Maltillinen suuri fundeeraja on poissa ja hänen muistoaan on syytä totisesti kunnioittaa! :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Turussa C.O. Malmin peruskoulussa presidentti Koivisto kätteli meitä kaikkia kuuroja ja huonokuuloisia keväällä aurinkoisena koulupäivänä. Muistan sen vielä kuin eilisen päivän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset