KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Duunari on palkkansa ansainnut!

Onko osingonmaksukyky ollut kohtuutonta taantuman aikaan? Suomalaisesta yrityselämästä puuttuu tulevaisuuden rakentamishalu, kun lähes kaikki teollisuudessa vaikuttavat ryhmät (omistajat, johtajat, toimihenkilöt ja duunarit) haluavat kääriä rahat itselleen.

Nyt on viime vuosina vaikuttanut siltä, että omistajien halu ulosmitata maksimaalisia osinkoja on vienyt suomalaiselta enemmän tulevaisuuden kilpailukykyä kuin mitkään palkankorotukset. Toki myös johtoryhmien ansiokehitys on ollut taantumassa omistajien siunaamana täysin moraalitonta.

Raamikorotukset takaavat puolestaan köyhimmän työväen ansiotason kehityksen ja kaikkihan sen tietää, että matalapalkka- ja naisvaltaiset alat laahavat ansiokehityksessä kaukana palkkaliukumien avulla ansiotasoja korottavan vientieteollisuuden perässä. Tarvitaan enemmän pitkän aikavälin ajattelua suomalaisyrityksiin ja muille aloille tarvitaan lisää liksaa sekä parempaa johtajuutta!

Miksi SAK ei halua ajaa matalapalkkaduunarien asiaa sillä voimalla, joka sillä saattaa vielä olla. Matalapalkkaduunarien asemaa helpottaisi eniten minimipalkkalaki, mutta SAK:n johto on kai sitten alistunut asemiinsa ja omiin kohtuuttomiin palkkioihin vientialoihin kalleellaan olevana palaveripaikkana.

Inspiraationi lähde tähän kirjoitukseen:

"SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta kirjoittaa tiistaina julkistetussa blogissaan , että Suomen 2010-luvun palkkapolitiikka epäonnistui totaalisesti. Palkkakehitys irtosi Suomen talouden ja tuottavuuden kehityksestä ja palkat yksinkertaisesti nousivat liikaa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705242200160749_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varsinainen työllisyyskehitystä tukeva näkökanta. ;)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ikävää että koko ay-liikkeen perusta eli duunarien välinen solidaarisuus on näin romuttunutta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset