KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

SWOT: Pikku-hitlerit versus suomalainen demokratia?

SWOT-analyysi on hyvin käytetty ajattelun työkalu insinöörijohtoisissa organisaatioissa ja sitten vielä kun osataan strategisesti piirtää monta tapahtumien kulkua kuvaavaa kehityspolkua ollaan ennustamisen ja ennakoinnin ytimessä! Tai kuten insinöörit ja varsinkin diplomi-insinöörit sanoisivat, että tärkeää on hahmottaa tuleva prosessi useita prosessikaavioita hahmotellen.

Olettakaamme, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on Suojelupoliisille (SUPO) epämiellyttävä mustien kirjekuorien eli tiedustelutietojen lukija tai hän voi olla jopa itse tiedustelutietojen kohteena!

En oleta tässä kirjoituksessa kuitenkaan sen enempää, vaan perustelen aukottomasti sen tosiasian, jonka takia meillä ei nähdä pikku-hitlereitä diktatuurisen yhteiskuntamme johtajina!

1. Suomalainen monipuoluejärjestelmä on merkittävä este Trumpin kaltaisen poliitikon menestymiselle parlamenttivaaleissa.

2. Poliittinen konsensus on vallitseva tosiasia Suomessa ja tarkoitan tällä lähinnä sitä asiaa, että joidenkin poliittisten ideologioiden vastustaminen ja nyt jopa Jussi Halla-ahon vastustaminen näytti poliittisen konsensuksen voiman. Hieman uskomatontakin, että vastustamaan suomalaiset valtakunnantason poliitikot nousevat yli puoluerajojen, mutta vastuuta he eivät halua kantaa tässäkään asiassa oikeistopopulismin vahvistumisen juurisyistä eli siihen johtaneista poliittisista päätöksistä!

3. Poliittisesti Suomen kansan hidas muutoskyky yhdistettynä muutosvastarintaan ja ylipäätään tolkun suomalaiset on kolmas merkittävä tekijä diktatuurin syntymistä vastaan.

SWOT-analyysi ja prosessikaaviot ovat olleet pääministeri Juha Sipilällä hallussa, varsinkin kun nyt unohtui että Sipilän omaisuuden syntyminen on ulosmitattu yhteisestä kukkarosta eli kaikkien meidän veronmaksajien rahoittamana. (Lähde: Seura-lehti / Iltalehti)

Summa summarum

Jussi Halla-aho astui toisen kovan poliittisen pelurin Timo Soinin varpaille ja Soini juoni muutamassa päivässä koston, jota varmasti oli pohjustettu jo jossain määrin ennen perussuomalaisten puoluekokousta. Pelurit vastakkain ja tässäkö se sitten oli? Ei takuulla ollut, koska Jussi Halla-aho on peluri ja hän tulee hyödyntämään ja iskemään rankasti Soinia vastaan. Ei näistä veli-kullista enää taida parhaita kavereita tulla ja jos tulee, niin lähetän keskiolut-pullot molemmille junttipomoille! 

smiley

 

Muualla netissä:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706082200193807_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset