KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

"Rakkautta, rakkautta vaan" - eli neuvoa juhannus-pareille!

Käsityksemme parisuhteesta on kulttuuriperimän ja kasvatuksemme tulosta, eikä se vastaa nähdäkseni todellisuutta ja aikamme psykologista käsitystä ihmisestä.

Menemme usein naimisiin hurmostilassa, jolloin emme voi ikinä ajatella edes pettävämme aviopuolisoa. Todellisuus iskee kuitenkin kovaa vastaan jos parisuhteen hoito lyödään laimin jomman kumman tai molempien osapuolten toimesta. Ei parisuhteeseen tai varsinkaan naimisiin kannata mennä, jos kumppanin kanssa ei voi olla avoin vanhoista tunnekokemuksista.

Sinkkuna on ihan hyväksyttävää rakastua aina tietyn väliajoin. Määrittelen itse vahvan rakastumisen siten, että toinen henkilö on mielessä päällimäisenä puoli vuotta tai kauemmin, vaikka päällekäisiä tunnekokemuksia voi ollakin. Sinkkuna voinee joku rakastua syvästi parikin kertaa vuoden kuluessa, mutta uskon että vahva rakastuminen vie yleensä kiinnostuksen muista potentiaalisista kumppaneista pitemmäksi aikaa. Mielestäni olisi loogista ajatella, että sinkkuna voi rakastua helposti 1-3 vuoden välein. 

En usko itse enää että ihminen on yksiavioinen siinä mielessä, etteikö myös pitkässä ja hyvässä parisuhteessa saata mieleen tulla muitakin kumppaneita, joita kohtaan alkaa myös tuntea ihastumista. Parisuhde on tuhoon tuomittu, jos kumppanin kanssa ei voi puhua uusista tuntemuksista avoimesti ja ymmärryksen vallitessa. Voi olla olemassa pitkiä parisuhteita, joissa ei ole tullut vahvoja tunnekokemuksia parisuhteen ulkopuolisiin henkilöihin, vaikka pidän tätä melko harvinaisena onnena, jos se sitä silti aina edes onkaan. Onhan elämän suola kiistatta vahva rakastumisen tunne ja siksi voi perustellusti sanoa, että monia rakastumiskokemuksia saanut henkilö voi olla myös hyvin onnellinen sen takia.

Rohkaise aina toista ilmaisemaan tunteet, vaikka itse et jaa samaa tunnetta! Yhä tälläkin hetkellä moni suomalainen ajattelee yksinään ihastuksen tunteita kuunnellen ehkä jotain tunnelmaan sopivaa musiikkia. Olemme sikäli kansakuntamme menneisyyden vankeja monet Suomessa, kun emme ole kyenneet ilmaisemaan tunteitamme aikanaan tai sitten olemme kieltäneet tunteemme. Toivon itse isänä ja rakkauteen uskovana suomalaisena, että jonain päivänä osaamme kaikki suomalaiset ilmaista tunteemme välittömämmin ja etenkin luottavaisemmin mielitiettyä kohtaan.

PS. Rakkaus ei ole aina yhtä ihanuutta, vaan joskus on syytä myöntää sekin tosiasia, että olemme saattaneet rakastua väärään henkilöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset