KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kun poliisin nettiosaaminen koki kolauksen!

Kesäkuun alussa kuulimme Long Play nettijulkaisun uutisjutusta, jonka mukaan monet suomalaiset poliisit ovat käyttäytyneet rasistisesti ja pilkallisesti ihmisiä kohtaan Facebookin ryhmässä, johon on tiettävästi kuulunut liki 3000 osallistujaa.

Voiko poliisi moraalinvartijana käyttäytyä välillä asiattomasti ja jopa vihamielisesti muita kansalaisia kohtaan? Tietenkin inhimillisyys on poliisille hyväksyttävä, mutta ei se poliisin uskottavuutta lisää, kun poliisit porukalla viljelevät pilkkaavaa ja jopa rasistista keskustelua.

Miten sitten pitäisi suhtautua suomalaisen poliisin tietämykseen internetissä tapahtuvan viestinnän vaaroista? Eihän se kovin vakuuttavalla tasolla voi olla, kun poliisit eivät ole ilmeisesti tajunneet, että poliisin poikkeavien kansalaisten Facebook-pilkkaryhmän tiedot ovat kaikkien kynnellekykenevien tiedustelupalveluiden saatavilla.

Tosin Facebook pyrkii suojamaan pilvipalvelunsa hyvin, mutta silti muille piilossa olevasta ryhmästä on voinut tapahtua tietovuotoja lähinnä kahdella tavalla ja sitten tosi raskas vakoilukeino kolmantena vaihtoehtona:

1. Joidenkin poliisien kotikoneen kautta on käyty vakoilemassa piilo-ryhmän tietoja. Yksikin huonon tietoturvatason omaava kotikone on aina riski ja se mahdollistaa Facebook-vakoilun kyseisen käyttäjän piilo-ryhmiin.

2. Suorat tietovuodot kuten Long Play julkaisuun vuodetut kuvakaappaukset poliisin piilo-ryhmän sisällöstä.

3. Nettiliikenteen solmupisteistä voidaan tietenkin imeä dataa suoraan analysoitavaksi. Kehittyneintä tämä tekniikka on oletettavasti Amerikassa ja Iso-Britanniassa.

Ei tämä Long Play uutisjulkaisu poliisin niin sanotusta salaisesta keskusteluryhmästä tosiaan lisää luottamusta poliisin osaamista kohtaan ja kuten on sanottua, niin nettipoliisina profiloituneen Marko "Fobba" Forssin uskottavuus koki niin suuren kolauksen, että vaikea häneen on enää varsinaisena nettiasiantuntijana suhtautua. Toki moderaattorina poliisien piilo-ryhmässä toiminut Marko Fors ottaa varmaan järkevänä miehenä virheistään oppia, mutta se on tietenkin poliisin oma asia Suomessa paljonko mieheen enää voidaan nettiasioissa luottaa.

Muualla netissä:

"Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen on myös toistanut haastatteluissa, että poliisissa on nollatoleranssi rasismille."

https://longplay.fi/fi/sidetone/rasismi-rehottaa-poliisien-salaisessa-facebook-ryhmassa

"Monilla on myös harhaluulo, että ainoastaan rikolliset joutuisivat poliisin kanssa tekemisiin, ja poliisi käyttäytyisi aina asiallisesti sekä lainmukaisesti. Todellisuus ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen. Kuka tahansa voi joutua poliisin kanssa tekemisiin ja poliisi voi syyllistyä rikokseen siinä missä kuka tahansa muukin."

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/3542836/Kohu+poliisien+rasistisesta+kirjoittelusta+on+aiheellinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kimmo Hoikkala syyllistyy provokatiiviseen yleistämiseen kirjoittaessaan poliisin nettiosaamisesta. Netti ei ole yhtä kuin facebook eikä muutama poliisi edusta koko poliisikuntaa. Omilla nimillään he ovat facebook-ryhmässä kirjoitelleet, joten he myös vastaavat kirjoituksistaan yksilöinä.

"Fobba" on luonut poliisin uraansa eräänlaisena edelläkävijänä somessa, joten jotain hän siitä tietää. Koska ns. vihapuhe on enemmän tunteisiin kuin tietoon perustuvaa, on Fobbaa vaikea syyttää siitä ettei hän moderoinut "vääriä" kirjoituksia pois.

Kuka viime kädessä määrittelee mikä on oikeaa ja mikä väärää tekstiä?

Esimerkikis Turkissa, olisimme molemmat, sekä minä että Hoikkala, istuneet sellissä kirjoitustemme johdosta jo aikaa sitten.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Uskottavuus syntyy ja sitten se menee kuten Marko Forssin kohdalla. Mielikuvani poliisin nettiosaamisesta heikkeni ainakin minulla ja kai minä saan mielipiteeni tuoda esille tästä asiasta. Eikä asennevammaiset sovi mielestäni poliisin leipiin sivistysvaltiossa.

Kaj Granlund

Kannattaisi hieman tutustua poliisien, pelastuspalvelun taikka lääkäreiden arkeen ennen kuin kommentoi yhtään mitään poliisien "rasistisista" sanomisista. He ovat nähneet totuuden niin maahantunkeilijoiden kuin muiden etnisten ryhmien (myös suomalaisten) arjesta. Tiedotusvälineet kertovat vain mitalin kultaisen puolen, mutta tunnen tapauksia, joissa nk. ammattiauttajat ovat poistuneet ambulanssimiehistön keskustelusta, kun kokemusten läpikäynti on käynyt heille liian julmaksi.

Jos tätä verrataan sodassa käyneisiin, niin muistan kuinka isäni puhui innolla sotajuttuja aina, kun tapasi sotakaverin. Muille hän ei hiskunut sanaakaan "koska ette te kuitenkaan ymmärrä".

Juuri tämän takia myös poliisit tarvitsevat purkautumiskanavan, jossa purkaavat ajatuksiaan ja paineitaan.

Minulle koko Long Play juttu oli epämiellyttävä ja muistuttaa sairaita ihmisiä, jotka videoivat vessan pöntöllä istuvia.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyse onkin siitä miten paineita puretaan virkavastuun piirissä. Suomen maine on romuttunut ehkä joidenkin valtioiden tiedustelupalveluiden arvioiden perusteella tai ainakin suomalaisen virkavallan asenteista on voitu tehdä arvioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset