KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Osmo Soininvaara jyrähtää maahanmuuttokysymyksessä!

Osmo Soininvaara (vihr.) kirjoittaa blogissaan:

"Afrikassa ei ole kovinkaan suurta tietoisuutta siitä, että väestönräjähdys pitää heitä köyhinä. Monet uskonnolliset ja etniset ryhmittymät näkevät korkean syntyvyyden omien parissa edesauttavan hegemoniataistelussa muiden ryhmien kanssa."

 

Hyviä huomioita Osmo Soininvaaralta. Ehkäisy ei taida olla vieläkään muotia Afrikassa ja ei sieltä nälänhädän takia Eurooppaan väki virtaa, vaan paremman elintason perässä. Näländästä kärsivillä nimittäin tuskin on mahdollisuutta reissata poikki Saharan autiomaan ja uida Välimeren poikki. Ongelma on myös siinä jos maahanmuuttoa aletaan rajoittaa ja siihen suhtaudutaan penseästi täällä Euroopassa. Ihmiskunta voi näet menettää hyviä afrikkalaisia tyyppejä ihan sen takia, koska heille ei ole annettu mahdollisuutta kouluttautua hyvissä eurooppalaisissa yliopistoissa ja sen jälkeen he voisivat työskennellä oman kotimaansa hyväksi voimallisemmin. Vaikea kysymys tämä maahanmuuttokysymys siis on, mutta uskon että tässäkään asiassa ei ole ehdotonta totuutta, vaikka merkit viittaavat itsekkäisiin oman kotimaansa hylkäävien afrikkalaisten kansanvaellukseen elintason perässä Eurooppaan.

 

Koko Soininvaaran blogimerkintä:

http://www.soininvaara.fi/2017/07/08/pakolaistulva-afrikastn-on-vasta-tu...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"Ihmiskunta voi näet menettää hyviä afrikkalaisia tyyppejä ihan sen takia, koska heille ei ole annettu mahdollisuutta kouluttautua hyvissä eurooppalaisissa yliopistoissa ja sen jälkeen he voisivat työskennelle oman kotimaansa hyväksi voimallisemmin"

Hehhe. Vähissähän ne ihmiset ovat jotka haluavat lähteä sotaiseen ja epäturvalliseen maahan takaisin, kun ovat ensin kokeneet länsimaiden paremmuuden. Köyhät maat eivät jostain syystä nouse köyhyydestä myöskään sen takia että paras työikäinen väestö lähtee pois maasta helpomman elämän vuoksi.

Soininvaara on niitä harvoja järkeviä ihmisiä vihreissä, hän kykenee joskus ottamaan ne vihreät lasit pois päästä ja tekemään oikeita havaintoja maailmasta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Soininvaara puhuu usein viisaasti.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Miten asiat sitten järjestyy maailmassa, jos kehitysmaita ei saada vakaammiksi. En usko, etteikö afrikkalaisissa maahanmuuttajissa ole myös aidosti kotiseutuaan rakastavia ja sen hyväksi työskentelemään haluavia henkilöitä.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kyllähän se nyt tietenkin on niin, että jos sieltä omasta maastaan, joka on niin, niin perinpohjaisesti surkea että pitää lähteä pois henkensäkin riskeeraten, ei kuitenkaan ihan huippuporukkaa tänne näillä meidän mittapuilla mitaten saavu, vai?

Jospa kuitenkin pyrkisimme ohjaamaan heidät oman maansa, jonka ilmastoon ja infraan ovat sopeutuneet, jäämään ja kehittämään sitä, kunnes osaisivat edes elää rauhassa, tappamatta toisiaan. Siinä haastetta ensialkuun. Meillä itsellämmekin on ihan omasta takaa hanttihommiin runsaasti osaajia. Vaikk'eivät isopaljot sitä haluakaan kansan ymmärtävän...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Miksi joillakin on oikeus tulla tänne Eurooppaan ja toisilla ei siihen taloudellista mahdollisuutta tule ikinä olemaan.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Kotimaahan lienee se minne milloinkin kotinsa perustaa? Synnyinmaa taas on helppo jättää koska sitä ei ole saanut valita.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Pitäisiköhän kotimaan valinta kuulua ihmisoikeuksiin?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"merkit viittaavat itsekkäisiin oman kotimaansa hylkäävien afrikkalaisten kansanvaellukseen elintason perässä Eurooppaan."
.........................

Kukapa meistä ei "itsekkäästi" haluaisi saada 1 euron päiväpalkan sijasta 100 euroa?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Näin on, mutta minä ainakin haluan itsekkäästi olla vaarantamatta omaa elintasoani/yhteiskuntarauhaa. Mihinkä tämä kansanvaellus varmasti johtaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minä taas itsekkäästi yritän ajatella että kaikilla ihmisillä olisi yhtä hyvä elämä kuin minulla. Hyvä tahto kun antaa itselleni paljon rikkaamman elämän kuin hyvä elintaso.

Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo

Tuskin kehitysmaita auttaa sekään, että vähänkään koulutettu väestö lähtee Eurooppaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei auta riippuen kyllä hieman tyypistä ja alasta. Kansainväliset työmarkkinat kilpailevat jatkossa entistä enemmän huippuosaavasta työvoimasta ja vain harvoista henkilöistä saa koulutuksella huippuammattilaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset