KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

USA on nykyään presidentillinen valtamonarkkia?

  • Kyseinen Facebook-profiili jonka olen linkittänyt omaan profiilini kannattaa Michelle Obamaa vuoden 2020 presidentinvaaleissa!
    Kyseinen Facebook-profiili jonka olen linkittänyt omaan profiilini kannattaa Michelle Obamaa vuoden 2020 presidentinvaaleissa!

Onko Amerikan Yhdysvalloista tullut jossain määrin presidentin hallitsema monarkkinen demokratia, kun ajatellaan aikaa jälkeen Kennedyn suvun, jolloin on ollut huomattavissa, että poliittinen valta kulkee USA:ssa tietyissä suvuissa painottuneest.

Paras esimerkki hallitsijasuvusta on 1980-luvulla Ronald Reaganin jälkeen presidentiksi valitun George H. W. Bushin suku. Nyt esimerkkinä uusista valtasuvuista voi olla Bill Clinton ja hänen vaimonsa Hillary, joka sai ääniä enemmän kuin Donald Trump viime vuonna Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Ilmeisesti voi olla myös todellista, että Barack Obaman vaimo Michelle Obama on pyrkimässä Yhdysvaltojen presidentiksi.

Yhdysvalloissa asuu ilmeisesti hyvin järkevää väkeä, koska presidentin virkaan ei ole paljon varteenotettavia ehdokkaita, koska USA:n kokoisen valtion johtaminen vaatii johtajalta paljon. Tosin Yhdysvalloissa presidentti jakaa usein kansan republikaanien ja demokraattien kannattajien välillä, koska presidentti on valittu aina jommasta kummasta valtapuolueesta USA:n historiassa. Toki pitää muistaa, että aivan varattomana ei voi tietenkään nousta Amerikan presidentiksi, mutta eipä se taida olla mahdollista missään muuallakaan paitsi vallankumouksen myötä.

Mitä mieltä sinä olet? Onko hyvä vai huono asia, että valtasukujen kulttuuri on todellinen ilmiö demokraattisen vapauden nimeen vannovassa USA:ssa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset