KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Yhteiskunnassamme on raamatullinen - mutta tekopyhä - rakenne!

Suomalainen yhteiskunta on kaksinaismoralistinen ja siten tekopyhä, vaikka kirkkoon kuuluvia kansalaisia asuu Suomessa noin 4 miljoonaa ja muihin uskontoihin kuuluu vielä noin 200000 suomalaista, kun huomioidaan että 1,3 miljoonaa suomalaista ei kuulu mihinkään uskontokuntiin.

Olemme muodollisesti ja sosiaalisen paineen takia kunnollisia, koska menettäisimme kasvot ja joutuisimme häpeään, jos emme omaksu Raamatun aikaista käsitystä työmoraalista ja parisuhteesta!

Miten voimme olla yhteiskunta kehityksen huipulla, jos arvopohjamme muodustuu yhä suurelta osin Raamatun kirjoitusten mukaan kuten esimerkiksi seuraavasti: "Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu.

Toinen merkittävä asia jota Raamatun aikaiset sadut vielä hallitsevat yhteiskunnassamme on ihmisen pariutumiseen ja parisuhteeseen liittyvät asiat, eikä Jeesuksen saarnaama armo koske ilmeisesti aviorikkojia tai haureudellista seksiä eikä intohimoa muita henkilöitä kuin omaa täysheteroa aviopuolisoa kohtaan! Jeesushan nimittäin opettaa seuraavasti Matteuksen evankeliumissa:

"Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen."

Johtopäätökseni Raamatun aikaisesta työkäsityksestä!

Raamatun aikainen käsitys työmoraalista on kovin vääristynyt tänä aikana, jolloin pääomat kerääntyvät harvojen taskuihin, koska  automaatio tekee yhä enemmän konkreettista työtä, jota ennen tehtiin työtä hiki otsalla. Ei voi olla oikein korkean elintason yhteiskunnassa, että ruokaa vastaan tarvitsee ponnistella töitä, vaan yhteiskunnan pitää taata kaikille kansalaisille kunniallinen ravinnonhankintakyky. On korkea aika alkaa miettiä yhteiskunnan merkitystä kansalaisille nykyisen kehityksen myötä, jotta voimme jatkossakin kutsua Suomea edelläkävijäksi monilla eri elämän osa-alueilla. Hyvä yhteiskunta on sellainen, jossa mahdollisimman moni kansalainen kokee olonsa hyödylliseksi yhteiskunnan kannalta riittävää taloudellista korvausta vastaan.

Johtopäätökseni Raamatun aikaisesta parisuhdekäsityksestä!

Ei voi olla oikein, että kansalaisia syyllistetään avioeroista, vaan eroaminen pitää olla helppoa ja jokainen päätelkööt sitten itse jos menee puolisonkierrättäjien kanssa yhteen. Naisten tunnekokemusten huomioinen on tätä aikakautta ja barbaaristen miesten aika alkaa olla mennyttä, koska järkinaiset alkavat vähitellen tajuta parinmuodostumisen syvemmän ja luonnollisemman logiikan koko ajan suurempana joukkona. Nainen tekee itsensä tiettäväksi miehelle ja miehen tehtävä on tämä havainnoida. Toki on myös hinttimäisiä miehiä, jotka tekevät itseään tiettäväksi naisille naismaisesti ja sitten on yhä niitä barbaareita miehiä, jotka sanovat iskevänsä kenet naisen vaan.

Kirjoituksen lähdetietoja:

https://evl.fi/tietoa-kirkosta/tilastotietoa

https://yle.fi/uutiset/3-9263253

http://raamattu.fi/1992/1Moos.3.html

http://raamattu.fi/1992/Matt.18.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Yhteiskunnassamme on raamatullinen - mutta tekopyhä - rakenne!''

Kimmolta loistava tiivistys suomalaisten kaksoismoraalista, jota inhoan yli kaiken.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomeen on muutaman viime vuoden aikana muuttanut ihmisiä, joiden joukossa on ollut ammatikseen vuohipaimen ilmoittaneita tulokkaita,

Ehkä ympyrä alkaa taas sulkeutua ja vuosituhansia vanhat ajatukset ja moraalisäädökset astuvat jälleen voimaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Avaukseni idea oli siinä, että vanhat moraalisäännöt elävät edelleen mutta niitä noudatetaan tekopyhästi. Parempi olisi kun ihmisen todellinen luonto tulee esille ja kulissielämän näytelmät kaatuvat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Seuraava sota tuo suomalaistenkin todellisen luonnon esille. Toivottavasti en ole sitä enää todistamassa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #5

En usko, että tekopyhyydellä selittyy yhteiskuntarauha.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Rauhan aikana esivallan kunnioittaminen tukee yhteiskuntarauhaa.

Moniko meistä todella kunnioittaa korkeisiin poliittisiin asemiin ja virkamieskunnan huipulle kiivenneitä kansalaisia, jotka sitä esivaltaa edustavat ?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #7

Ilmeisesti selvä enemmistö kunnioittaa oikeasti esivaltaa, mutta en sillä perustelekaan yhteiskuntarauhaa, vaan sillä että harva ihminen kykenee oikeasti tekemään mitään pahaa toisille rauhan vallitessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset