KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Timo Soinin seuraava suuri peliliike elämässä?

Ulkoministeri Timo Soini on vasta 55-vuotias herra, joten hänellä on aikaa todennäköisesti tehdä vielä elämässä yhtä ja toista. Terveyttä tekeminen tietenkin edellyttää, mutta eiköhän Soini ole ihan hyvässä hoidossa, jos jotain äkillistä terveysongelmaa ilmenee.

Timo Soinin retoriset ansiot kiistattomia!

Timo Soini on valittu ensimmäisen kerran eduskuntaan vasta vuoden 2002 vaaleissa, mutta silti hänen poliittiinen uransa on ollut aikakautemme yksi merkittävimmistä Suomen lähihistoriassa. Perussuomalaisten nousu pienpuolueesta varteenotettavaksi hallituspuolueeksi on ollut kiinni paljon Timo Soinin retorisesta osaamisesta etenkin vaalien alla pidettyjen tv-keskustelujen seurauksena.

Moderni vennamolainen lähettää postia Amerikkaan!

Voi olla, että Soinin unelma on ollut toimia joskus hallituksessa ehkä jopa pääministerinä, mutta siihen ei aivan kannatuspohja riittänyt. Ei ulkoministerinkään paikka huono ole mielellään Atlantin taakse mielipidekirjoituksia (9.5.2011 / WSJ) lähettelevän Timo Soinin ajoittain jopa diplomaatin kykyjä esittäneenä populismin verhon välillä hälvetessä. Timo Soinin suhde perussuomalaisten nykyiseen puheenjohtaja Jussi Halla-ahoon puolestaan saattoi tulehtua jo ennen kuin se on ikinä alkanutkaan. Timo Soini ei näet maisterisjätkänä pitänyt ennen nettiviestintää missään arvossa.

Mitä ulkoministerin tehtävän jälkeen?

Olisi ilo nähdä että Soini löytäisi enemmän itseään ja lopettaisi vallan populistisen kansankosiskelun, kun turpiin tuli jo perussuomalaiselta puolueväeltä, eikä Sininen tulevaisuus poliittinen liike todennäköisesti ainakaan kovin nopealla aikataululla ponkaise Halla-ahon perussuomalaisten ohi gallup-kannatuksissa. Arvokasta ja leppoisaa roolia sitä mielellään näkisi Soinilla jatkossa myös medianäkyvyyttä omaavana kansalaiskeskustelijana ja ehkä jopa ideoijana Suomen paremman tulevaisuuden puolesta. Toivottavasti Timo Soini ei kuitenkaan lähde liike-elämään kuten Esko Aho (keskusta) yrittää, vaan Soinilla olisi oikeasti vielä paljon annettavaa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Suurin testi ihmisyydestä Timo Soinille?

Varmasti Timo Soinin suuruus mitataan valtiomiessarjassa lopulta sillä, että voiko hän paiskata edes muodollisesti vielä joskus Jussi Halla-ahon kanssa kättä ja myöntää omat virhepäätelmänsä siltä osin. Virhepäätelmällä tarkoitan Halla-ahon aiheetonta vähättelyä, jonka hän käänsi lopulta Soinin kiusaksi ja toistaiseksi Timo Soinin poliittiseksi mahalaskuksi, vaikka Soini vielä ulkoministerinä häärää.

Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_Soini

https://www.wsj.com/articles/SB10001424052748703864204576310851503980120

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Veikkaaminen ei ole vaikeaa, mutta oikein arvaaminen on. Veikkaan, että Soinista tulee poliittinen "kehäraakki" nykyisen hallituskauden ja hänen ministerikautensa loputtua. Sutkautukset ja jargonit ovat menettäneet tehonsa hänen osaltaan. Kansan vahingosta viisastumisen myötä? Ehkäpä luvattu jokin palkkiotehtävä takinkäännölle odottaa pienen pienen vastuun ja suuren suuren "liksan" myötä?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Saa nährä, mutta mielenkiintoista seurata kyllä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suosittelen Soinin nimittämistä suurlähettilääksi Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Susittelen Soinin nimittämistä Pohjois-Korean suurlähettilääksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Helsinkiin vai Tukholmaan?

Aimo, en pystynyt kohtaamaan kiusausta! :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko muuttamassa Espoosta Helsinkiin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko muuttamassa Espoosta Helsinkiin ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset