KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Milloin suuri TV-kanavaportaali nettiin?

Miksi Suomessa ei ole internetissä televisioportaalia, jonka kautta näkyisi kaikki peruskanavat kaupallisia kanavia myöten suoratoistona?

Mulle riittäisi jos esimerkiksi telkku.com sivustolla olisi suoratoistoikkunat Yleisradion Areenan, MTV3, SUB ja Nelosen kanaviin. Mahdollisesti kokoava sivusto voisi näyttää myös kansainvälisesti suoratoistona netin kautta näkyviä kanavaikkunoita.

Ideoin tämän tv-portaali-idean tässä puhe-striimissäni:

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Siksi, koska ketään ei kiinnosta riittävästi tuo wanha idea. Nettiin kytketyt smart-tv:t ja niiden sekä puhelinten ja tablettien appit tekivät sellaisen tarpeettomaksi. Oma osuutensa on ollut myös nykyisillä hulppeilla 20-50-100 megan nettiyhteyksillä, Netflixillä ja HBOlla, Youtubella ym. Legendaarisen - ja laittoman - TV-kaistan aikaan reilu kymmenen vuotta sitten mitkään kanavat eivät olleet netissä juuri ollenkaan.
Kaikilla mainitsemillasi kanavilla on nykyään nettisivuillaan suoratoistonsa, tosin osin rampautettuna tai maksullisena. Ne, tai oikeastaan niille ohjelmia, elokuvia ym. myyvät kv.yhtiöt eivät halua sallia ilmaista 100%suoratoistoa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

No eipä tartte katsoa sitten, katon ennemmin tubettajia.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Esa Mäkinen voisi katsoa videoni kokonaan ennen kuin kommentoi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En katso mitään blogipalstalle tungettuja videoita sekuntiakaan. Kyllä pitää jaksaa kirjoittaa ajatuksensa. Lupaan jaksaa lukea.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä minä jaksan kirjoittaa, mutta olen myös tubettaja, niin en viitsi toistaa ajatuksiani kirjoituksessa. Enkä tykkää kun viet minun idealta pohjan pois.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Telialla on netti-tv-portaali. Kaikki julkiset kanavat plus maksulliset myös.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tarkoitin sellaista kaikille avointa palvelua. Tubetus on osaksi sen takia niin suosittua, kun telkkaria ei voi helposti katsoa vaikka haluaisi katsoa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Odottaisin vähän rakentavampaa ja kiltimpää kommentointia, enkä täystyrmäystä varsinkaan jos ei ole koko avausta katsonut eli mun loistavaa videopuheenvuoroa! :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Se, että miksi mikään TV-kanavaportaali voi koskaan toteutua.

Tekijänoikeusjärjestöt jarruttavat kehitystä.

YLE:n areena esimerkiksi sai vasta HTML5-tuen suorille toistoilleen tänä vuonna ja nyt viime kuussa muutkin videosisällöt on laitettu HTML5:lle ja heivautettu Flash mäkeen.

Sitä ennen pari vuotta sitten olen valittanut YLE:lle monta kertaa, että miksi kännykkä vaati flash-asennuksen kun se luuri on jo valmiiksi HTML5.

Kunnes tekniseltä puolelta vastuuhenkilö kyllästyttyään narinaani ilmoitti, että he olisivat vaihtaneet tai tehneet heti. Mutta tekijänoikeusjärjestöt estivät tämän nopean vaihdon.

Olisi hyvä romuttaa tekijänoikeujärjestöjen valtaa ja tukea vain suoraan niitä tekijöitä, ilman niitä typeriä to-laitoksia.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Voisi olla erittäin hyvä myös ohjelmantekijöille, että rajatusti nettitelevisio yleistyisi. Voisihan leffat ja muut kalliit tuotannot pitää maksumuurin takana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset