KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kalastaja Pentti Linkola!

Kalastaja Pentti Linkola on saanut ääriajattelijana ihmeen paljon mediahuomiota Suomessa ilmeisesti osaltaan arvovaltaisten vanhempien (Linkolan isä oli Helsingin yliopiston rehtori) vuoksi. Joskus en ymmärtänyt hänen katkeroituneelta vaikuttavaa tilitystä yhdistettynä masokistiseen elämäntyyliin, mutta sittemmin tajusin että on parempi ja ehkä jopa yhteiskunnan etu, että näin jyrkät mielipiteet tulevat Linkolan toimesta julki. Itse uskon ihmisarvoon, vaikka hommat maapallolla kiistatta kusevat. Maapallo on alistettu totisesti ihmiskunnan leikkikentäksi, vaikka uskon ihmisyyden ja teknisen ongelmanratkaisukyvyn tuovan ihmiskunnalle vielä ihan suotuisan tulevaisuuden, mutta eihän tämä kaikki ikuisesti kestä. Terkkuja Linkolalle, vaikka hän ei ilmeisesti ole some-kansalainen.

Laadukas artikkeli Pentti Linkolan elämästä on luettavissa MTV3 nettisivulla:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/luonto-on-turvassa-kun-suom...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Linkola on sinänsä oikeassa ympäristökatastrofin suhteen, mutta hänen ratkaisumallinsa ovat epärealistisia ja julmia. Jos Linkola haluaisi tehdä omakohtaisesti jotain asian hyväksi eikä vain puhua, hänen pitäisi hakeutua pois sairaalahoidosta ja tehdä itsemurha.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä Linkola on minun mielestäni harvoja suomalaisia joka elää kuten opettaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Vain osin. Hän pitää suurimpana ongelmana liikakansoitusta, mutta silti hänellä on kaksi lasta. Ristiriita on aika ilmeinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

Kahden lapsen tavoitteella Suomenkin väkiluku vähenee.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Linkola on epäilemättä pyrkinyt elämään ekologisesti ja pientä hiilijalanjälkeä tuottaen, mutta en hyväksy hänen avointa ilkkumistaan sotien ja väestökatastrofien uhreille. Näistä useimpien hiilijalanjälki lienee pienempi kuin Linkolan.

Monet utopistiset, maailmaa omien ehtojensa mukaan muuttamaan pyrkivät totalitariat, esimerkkinä Natsi-Saksa, Neuvostoliitto ja Pol Potin Kamputsea, ovat murhanneet miljoonia ihmisiä ja sitten kaatuneet omaan mahdottomuuteensa. Maailma ei ole näistä yhtään sen paremmaksi muuttunut. Pidän Linkolan utopistista ekofasismia näiden sukulaisena, vaikka hän ei ole sanoista tekoihin päässytkään.

Linkolan esiinnostamat asiat ovat sinänsä tärkeitä, jopa elintärkeitä, mutta niihin vaikuttamisen pitää perustua aivan erilaiseen näkemykseen kuin Linkolalla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #12

Tästä olen ihan samaa mieltä, että Linkolan esillenostamat pääpointit ovat tärkeitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei yksi pääsky kesää tee.

Linkola voi olla hyvinkin oikeassa todetessaan, että ihmiskunnalla on aikaa jäljellä enää muutamia sukupolvia. Suurin ongelma on nykyajan hillitön väestöräjähdys.

https://www.youtube.com/watch?v=khFjdmp9sZk

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Itse ajattelen, että väestönkasvu taittuu vähitellen, mutta suurin ongelma on siinä kun kaikki haluavat korkeaa elintasoa ja matkustaa Galapagos saarille.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Niin, jos syntyvyyttä ei saada kehittyneissä maissa nostettua, voivat niiden kantaväestöt kuolla pikkuhiljaa sukupuuttoon ihan luonnollista tietä. No, ekofasisteille tämä ei kai riitä, vaan ihmiset pitäisi saada hengiltä nopeammin(?).

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Miksi itsemurha? Millä logiikalla?

Linkolan perustama Luonnonperintösäätiö kerää varoja ja ostaa luonnontilassa olevia alueita ja rauhoittaa ne ihmisen toiminnalta. Hän on tehnyt asian hyväksi paljon. Ai niin minkä asian? Elämälle suotuisan ympäristön puolesta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Luonnonperintösäätiön toiminta on tietysti arvokasta, mutta kommenttini koski hänen lausuntojaan ja kirjoituksiaan, joissa hän tervehtii tyydytyksellä ja suoranaisella ilolla sodissa ja muissa väestökatastrofeissa kuolleita, viimeksi Välimereen hukkuneita pakolaisia. Jos hänen mielestään väkeä täällä pitää vähentää tappamalla, niin miksi ihmeessä hän ei aloita itsestään?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...mutta hänen ratkaisumallinsa ovat ... julmia".
Ovatko ?
Oletetaan, että laiva on uppoamassa. Sillä on 1000 matkustajaa, mutta pelastusvälineitä (-veneitä) vain 500 ihmiselle.
Pitäisikö kaikki 1000 ottaa pelastusveneisiin upottamaan ne, jolloin kaikki (1000) hukkuisivat vai pitäisikö 500 onnekkaan viedä pelastusveneet muiden ulottumattomiin, jolloin 500 pelastuisi ?
Kumpi on julmempi ratkaisu ?

Toki itse haluaisin olla pelastusveneessä, mutta se ei ole kysymykseni pointti.

Joskus 10 v. sitten puhuttiin ja varoiteltiin paljon väestöräjähdyksestä, mutta nyt, kun väkeä on ehkä miljardi-pari enemmän asiasta ollaankin hiljaa ?

Tuo ongelma ei ehkä ratkea sillä, että Linkola tekee itsemurhan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olisitko sinä valitsemassa ne, jotka pääsevät pelastusveneisiin? Tuota ajatusta voisi maailman mitassa kyllä kehittää ja valita maapallon asukkaista eloonjääviksi ne, joiden hiilijalanjälki ja vaikutus ympäristöön on vähäisin, muut tapettaisiin. Tapettaviin kuuluisivat mm. kaikki suomalaiset.

Linkolan ajatus näyttää kuitenkin olevan, että hyvinvoivat teollisuusmaiden asukkaat saavat jäädä henkiin ja väen harventaminen aloitettaisiin köyhistä kehitysmaiden asukkaista. Kumpien vaikutus luonnon kestokykyyn on suurempi?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #39

Turhaa dramatiikkaa. Onko ehkäisyvälineiden jakaminen ja käyttäminen tappamista ? Sitähän Linkola tarjoaa ratkaisuksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #42

Et ole näköjään tutustunut Linkolan kirjoituksiin. On tarjonnut väestön vähentämiseen paljon muitakin ratkaisuja kuin ehkäisyvälineiden jakamisen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #52

On toki tarjonnut muitakin ratkaisuja, mutta oma valintani niistä kaikista oli tuo lempein. Se kun on helpoin hyväksyä. Aloitettakoon siitä. Joku muu valitsee ne jyrkimmät.

Mitä mieltä pelastusvene-esimerkistä ?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Olen täysin samaa mieltä. Linkolan tunnen kyllä ja hänen elämäntapansa; mies kuluttaa paljon vähemmän kuin vihreinkään vihreä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Pentti Linkola on ainoa oikea vihreä (ehkä Eero Paloheimon ja Erkki Pulliaisen lisäksi). Vihreäthän ovat nykyään täysin populistinen puolue, jonka ääntenkeräyspolitiikka vain tuhoaa luontoa.

Kannattaa lukea Pentti Linkolan kirja Voisiko Elämä Voittaa. Kirja on rajua tekstiä, mutta täysin totta ja panee miettimään.

Ei Linkolan sukujuuret ole mediaa kiinnostaneet, vaan hänen ajatuksensa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En usko etteikö Linkolan sukujuurilla ole yhteyttä hänen saamaansa julkisuuteen nähden.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Olen lukenut Linkolan ajatuksia tietämättä sukujuuristaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #34

Mediajulkisuus lisää sanoman läpimenon voimaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Linkola on fanaatikko, jolle luonto on tärkeämpi kuin ihminen. Media hakee sensaatioita, ja siksi Linkolakin on ajoittain julkisuudessa. Hänen ajatuksensa ansaitsisivat armollisen vaikenemisen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkolan "kesänaapurin" luotettavan kertoman mukaan hänellä oli vielä 90-luvun alussa Vanajassa puolentoistasataa verkkoa aktiivikalastajana toimiessaan, joten tokkopa hänkään aivan niin eli kuin opetti, mitä luomakunnan kantokyvyn huomioon ottamiseen tulee.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kalastuksella hän silloin eli. Joissakin piireissä häntä kutsutaan ekofasistiksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olen tästä vähän eri mieltä ja uskon Carl Jungia, jonka mukaan kaikki mikä meitä ärsyttää muissa henkilöissä voi opettaa paljon itsetuntemuksessa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tämä ole suinkaan ristiriidassa sen kanssa, mitä edellä kirjoitin. Olen oppinut, että näinkin voi joku ajatella. Muistan Linkolan haastattelussa sanoneen iloinneensa joka kerran kun kuuli jonkun ampuneen yritysjohtajan. Se oli kai sitä aikaa, jolloin mm. Baader-Meinhoff -ryhmä mellasti Saksassa.

-----------------------
"Punainen armeijakunta (saks. Rote Armee Fraktion, RAF), jonka ensimmäisestä sukupolvesta käytetään yleisesti myös nimitystä Baader–Meinhof-ryhmä, oli Saksan liittotasavallassa vaikuttanut terroriryhmä, jonka tavoitteena oli Saksan liittotasavallan työväen kommunistinen kansannousu.[1] Tämä äärivasemmistolainen ryhmä toimi 1970-luvulta vuoteen 1998 jolloin se lakkautettiin. RAF:n iskuissa kuoli vuosina 1972–1991 yhteensä 34 ihmistä[1] ja lukuisia loukkaantui. RAF:n jäsenistä kuoli 26 ja 26 tuomittiin vankeuteen.[1] Poliisi ampui RAF:n vastaisissa operaatioissaan lisäksi kuoliaaksi viisi sivullista.RAF pyrki eteläamerikkalaisten sissiliikkeiden tapaan kaupunkisodankäynnin avulla vastustamaan kapitalistista valtiota ja Yhdysvaltain imperialismia ja siten edistämään kansainvälistä vapaustaistelua. Samalla järjestö uskoi murhiensa provosoivan Länsi-Saksan hallitusta rakentamaan valtiosta poliisivaltion, mikä saisi puolestaan tavalliset kansalaiset kääntymään kommunismin kannattajiksi" (Wikipedia)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #16

Onhan Suomessa laki ja sitä pitää noudattaa julkisessa viestinnässäkin, mutta Pentti Linkolalla ei liene minkäänlaisia sananvapaustuomioita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

Linkola ei ole poliitikko, Halla-aho olisi jo tutkinnassa jos olisi julkisesti kirjoittanut samalla tavalla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #19

Hallis on tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mitä lakeja Linkola on puheillaan rikkonut?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #18

Ei ole, eikä kukaan sellaista liene väittänytkään. Hän "syyllistyy" vihapuheeseen ihmiskuntaa vastaan, mutta hänen onnekseen ihmiskuntaa ei tulkita laissa ihmisryhmäksi. Epähumaania hänen kirjoituksensa ja puheensa osiltaan kuitenkin ovat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ote Linkolan ajatuksista:

"Kun ihmiset lähtevät Afrikasta, heitä ollaan pelastamassa Välimerellä. Tulee kyynel silmään, kun ajattelee toiminnan järjettömyyttä. Se olisi luonnollista, että edes pieni ylijäämä hukkuisi Välimereen." (HS)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Osaa ne muutkin. Ihmisten on löydettävä uusi asuttava planeetta seuraavan 100 vuoden sisällä, tai kohdattava sukupuutto. Tätä mieltä on maailmankuulu fyysikko ja tähtitieteilijä Stephen Hawking. >>> http://www.is.fi/tiede/art-2000005199498.html

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Hyvin pessimistiä näkökulmia joo.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tai realistinen. Tulevan 100 vuoden aikana eliitti muuttanee toiselle planeetalle. Loput jää tänne ja lähtee 1000 vuoden päästä perään :@

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #26

Heh heh... Joo tulevaisuuden ennustaminen on kuitenkin vaikeaa, vaikka ihmiskunta ei opi historiasta kuulemma mitään! :)

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Suomessa ongelmana on vähäinen väestö verrattuna suureen pinta-alaan. Kunpa suomalaisia olisi edes 20 miljoonaa!

Seuraavina vuosisatoina, jos aurinkokuntaamme onnistutaan asuttamaan, ihmisten määrä voi kääntyä oikeasti räjähdysmäiseen kasvuun. Esim. miljoona miljoonan hengen itseriittoista avaruuskaupunkia ei näkyisi juuri missään, aivan lähiavaruudessakin riittää tilaa käytännössä loputtomasti. Tuhannen miljardin ihmispopulaatio on aivan realistinen tavoite jo tällä vuosituhannella! ;-)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

AS. Suomen asukastiheys on 15/neliökm. Kongon Demokraattisen Tasavallan vastaavaon 7..EUn asukastiheys 113/neliökm ja Afrikan vastaava 26.
Jos meitä Suomessa olisi nelinkertaisesti, 20 miljoonaa, olisi maailman parjaama hiilijalanjälkemme maailman suurin.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Suomen hiilidioksidipäästöt ovat mitättömän pienet verrattuna suuriin teollisuusmaihin. Jos Suomen väkiluku kasvaisi, vaikkapa nelinkertaiseksi, niin Suomen hiilidioksidipäästöt ehkä kasvaisivat samassa suhteessa, mutta olisivat edelleen pienet suuriin teollisuusmaihin verrattuna. Esim. Saksassa on yli 80 miljoonaa asukasta, joten siellä päästöt olisivat edelleen noin nelinkertaiset vaikka Suomessa olisi 20 miljoonaa asukasta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Iltalehtikin kirjoitti linkolasta. Jätti kuitenkin mainitsematta; siirtolaisuus Afrikasta Eurooppaan, maailman tiheimmin asuttuun maanosaan tulee pysäyttää, totesi Linkola.
Viisas mie tuo Linkola.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Mitä viisasta on koko ihmiskunnan vihaamisessa (paitsi ehkä joidenkin muiden lajien kannalta)?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Linkola sanoi monia vuosia sitten, että "kaikki keskoset pitäisi tappaa". Siitä lähtien en itse keskosena syntyneenä ole pitänyt tätä luonnonoikkua minkään arvoisena.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Täysin ymmärrettävä suhtautuminen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

linkolan kanssa siinä mielessä samoilla linjoilla ettei maapallero jaksa nykyistä touhua kantaa. seulotaan miljardi geneettisesti parasta ihmissuvun jatkajaa, riittävä perhesuunnittelu ja lopuille sterilisaatio.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Monilla sairauksilla on genetiikan valossa riski, vaikka ne eivät välttämättä ikinä puhkeaisikaan. Eugeniikka ei toimi ja ihmisten välisessä erilaisuudessa on rikkaus.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Luulisi miljardissakin riittävän geenipoolia. Ja toimiihan eugeniikka. Itse en aio lisääntyä. koska kannan perinnöllisiä haittoja joita en halua lapsille. Näin säästän lapset kärsimykseltä, ihmiskunnan huonolta ainekselta ja valtion budjetista terveydenhoidin kuluja

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #50

Ihan oma valintasi, mutta kannattaisi miettiä kyllä vähän miten pitkälle meneviä johtopäätöksiä omista sairauksista tekee lapsenhankintaa miettiessä. Itse näen omat lapseni rakkauden hedelmänä, vaikka olen eronnut, niin lapseni merkitsevät minulle yhä enemmän kuin elämäni.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Väestöräjähdys on ongelma enää tietyissä Afrikan ja Aasian kehitysmaissa. Monissa kehittyneissä maissa ongelma on päinvastainen, kantaväestön määrä on kääntynyt huolestuttavaan laskuun.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tämä on aiheellinen näkökulma! Kiitos vaan kommentistasi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Kalastaja Pentti Linkola on saanut ääriajattelijana ihmeen paljon mediahuomiota Suomessa ilmeisesti osaltaan arvovaltaisten vanhempien (Linkolan isä oli Helsingin yliopiston rehtori) vuoksi.»

Et sitten tainnut lukea sitä linkkaamaasi artikkelia Linkolan elämästä ensimmäistä virkettä pidemmälle.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Linkolan isän aseman olen tiennyt jo aikoja sitten.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Linkola on pudonnut kärryiltä. Maailman väkiluvun kasvulla on yllättävän pieni vaikutus ilmaston lämpenemiseen. Se johtuu siitä, että suurin osa väestönkasvusta tapahtuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, mistä kasvihuonekaasuja tulee vain vähän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset