KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Vanhemmat herätys! Ole mukana lapsesi some-elämässä!

Kaikilla lapsilla ei onneksi ole mieleenkiintoa kaivaa saati levittää verisiä kuvia tai pornoa, mutta vahingossa voi tietenkin joutua tällaisten haitallisten some-viestien saajaksi. Muistan jo 1980-luvun lopulla lapsena, että se jotenkin kiehtoi poikasena juuri mikä oli hieman jännää ja kieroutunuttakin, mutta en koe että sain kyseenalaisista videoista mitään suurempia vaikutteita.

Aikakausi on tietenkin nyt ihan eri ja olisko vanhempien hyvä vähän seurata tiiviimmin yleensäkin varsinkin pienempien koululaisten some-viestintää? Yleensä ei tartte olla kuin yksi dominoiva kaveri porukassa ja hän määrittelee muille lapsille jännät ja kovat jutut. Vanhempien olisi syytä valpastua ja katsoa vähän missä sosiaalisissa porukoissa lapsi kouluajan ulkopuolella viihtyy.

Tärkeä on huomata, että lapset harjoittavat somessa paljon lähipiiriviestintää, eikä niinkään tuntemattomien nettityyppien kanssa viestimistä. Voimia kaikilla some-helvetissä lastensa kanssa vaeltaville vanhemmille! Lapset kestävät some- / mediaviestinnässä shokkivaikutukset yksilöllisesti, mutta sen sanoisin, että kaikki shokit jotka voidaan estää suojaavat lapsen psykologista kehittymistä mahdollisimman täysipainoiseen aikuisuuteen.

Muualla netissä

Ilta-Sanomien jutussa tästä aiheesta:

"Arki on paras lääke. Että on sitä Prismasta jauhelihan hakemista, perusturvallista arkea. Vaikka maailmassa tapahtuu kaikenlaista, vanhemman tehtävä on suojella ja pitää huolta. Maailma on turvallinen paikka ja tällaiset tapahtumat ovat tosi harvinaisia."

http://www.is.fi/perhe/art-2000005334971.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset