KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Valtionvelka kirous vai lahja?

Lähtökohtana velkataloudelle on se, että muillakin on velkaa. Kun perustelemme oman velkamme muiden velkaantuneisuudella, olemme oikeuttaneet oman velkaantumisemme. Valtiontalouden kannalta velka auttaa tasaamaan suhdannevaihtelua tai paremminkin verotuoton heilahtelua, mutta ei pidä unohtaa valtionvelkaa myös jossain tapauksissa investointeja kattavana joustavana rahoitusmuotona.

Kokoomuslaiselle valtionvelka on lahja, sikäli kun velalla voidaan perustella kansalaisten huonon kohtelun ja elinolosuhteen. Eikö meillä ole varaa todellakaan antaa jokaiselle suomalaiselle riittäviä eväitä elämään ja eikö se olisi yhteiskuntamme etu kaikin puolin? Politiikassa on se ongelma, että rahanjakajia on niin monia että mitkään rahat eivät voi lopulta riittää. Yhteiskunnan ei kuitenkaan pitäisi pitää kiinni muuta kuin aivan välttämättömistä kulueristä ja tiukempaa talouspolitiikkaa tarvitaan.

Yhteiskunnan etu on lähes aina ristiriidassa poliittisten joukkojen takana olevien eduntavoittelijoiden kanssa. Tarvittaisiin enemmän näkemyksellistä otetta suomalaisessa politiikassa, jolloin ei oteta paniikkia gallup-tuloksista eikä kannattajia kosiskeltaisi erilaisella pelkotilojen lietsomisella.

Politiikan ongelma on siinä että sopankeittäjiä on monia, kun kaikki äänekkäät omien pyrkimysten kanssa liikkeellä olevat tai sitten vaan liikaa intoa omaavat poliitikot eivät voi antaa tilaa kaikille eikä heillä ole monillakaan kykyä saavuttaa aitoa vuorovaikutusta kansalaisten tai edes heidän kannattajiensa kanssa.

Politiikassa annetaan liikaa painoarvoa valtionvelkapapereille. Poliitikkojen olisi syytä miettiä keinoja, joilla kulut pidetään kurissa ja verotuottoja saataisiin yhteiskunnassamme enemmän. Tyytyväinen kansa ei ole pelokas kansa, vaan tyytyväinen kansa uskoo tulevaisuuteen tietäen, että markkinatalous ei ole luonnonlaki!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Syntyvää pilttiä kohti on valtionvelkaa 25000€. Lisäksi eläkevelkaa 85000+ pitäisi edes hiukan omaakin elämää ajatella.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Puolueet ovat itse vastuussa tästä ja turha sillä perusteella hylätä yhteiskunnan huono-osaisia.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Niin naivia juttua kun mitä hesarissa tästä aiheesta oli saa hakea, kokonaan unohdetaan se omaisuus mitä vastaan sitä velkaa on. Se, että meitä yritetään uskotella siihen, että valtiovelka on samanlaista ehdoiltaan kuin kaikkien ymmärtämä asuntovelka kertoo kirjoittajan omasta ajatusharhasta. Valitettavasti ihmiset uskovat näitä "valta" medioita enemmän kuin omaa itsenäistä ajattelua.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos kommentistasi!

En minäkään ymmärrä joidenkin paremman väen kansalaisten ajatusta, että he voisivat maksaa oman osuutensa valtionvelasta pois. Paniikissa ollaan kansainvälisessä vertailussa verrattain pienen valtionvelan takia. Mitä sitten tehdään kun tulee oikea hätä, jota toivottavasti ei tule!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"...kokonaan unohdetaan se omaisuus mitä vastaan sitä velkaa on."

Eli tuosta nyt kun ajatellaan vähän pidemmälle. Kun velanmaksu tulee ajankohtaiseksi, niin velkojat ovat oikeutettuja viemään velan verran julkista omaisuutta, joka tarkoittaa kiinteänä onaisuutena sairaaloita, teitä, kirjastoja sekä kaikkea muuta julkista omaisuutta. Toisinsanoen suuri osa julkisesta infrastruktuurista on jo oikeastaan velkojien omaisuutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

"Kun velanmaksu tulee ajankohtaiseksi, niin velkojat ovat oikeutettuja viemään velan verran julkista omaisuutta"

Eurolla on hintansa, joittenkin mielestä pääasia että korot ovat alhaalla ja meno vakaata.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

En paljoa raha- asioista ymmärrä, sen huomasin taas äsken kun vilkaisin lompakkoani. Siellä euro etsii toista.

Mutta se tuntuu kaamealta kun kansalle on syötetty vuosikymmenien ajan että kaikki _velkaantuvat_ ; valtio, kunnat, yritykset, yksityiset.....

Ei kait velkarahaa väkisin tungeta ihmisille. Eikö velasta tehdä paperi, joka vielä allekirjoituksella varmennetaan, että kumpikin osapuoli taatusti ymmärtää mitä ollaan tekemässä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Velka on lahja niille, jotka velalla nyt elävät ja kirous niille, jotka joutuvat tulevisuudessa siitä kärsimään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset