*

KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Transut ovat rohkeita ihmisiä!

Avoin transseksuaalinen suuntautuminen osoittaa mielestäni todella suurta rohkeutta, koska sitä pidetään edelleen hyvin poikkevana ja ehkä ärsyttävänäkin asiana yhteiskunnassa. Pitää muistaa, että kaikilla meillä on oikeus muodostaa ihan minkälainen identiteetti tahansa, vaikka ympäröivä sosiaalinen paine ei sitä sallisikaan. Teot tosiaan ratkaisevat aina, eikä julkituotu seksuaalinen identiteetti, vaikka muistan lukeneeni tietokirjasta, että homoseksuaaleilla saattaa esiintyä enemmän myös haitallisia seksuaalisia taipumuksia kuten sadomasokismia jne. 

Projisointia!

Otaksun, että tasapainoisessa kasvuympäristössä kasvaa lapsista tasapainoisempia myös oman sukupuoli-identiteetin suhteen eli karrikoidusti joko avoimen kilttejä homoseksuaaleja tai perinteisiä heteroseksuaaleja. Haluan muistuttaa lukijoitani myös siitä asiasta, että kaikki mikä sinun mielestäsi on epäsopivaa ja ärsyttävää, niin se voi liittyä oman identiteettisi kohtaamisongelmaan. Itse tykkäisin olla enemmän just sosiaalisessa mediassa kiltimpi identiteetiltään jotenkin poikkeavia kohtaan, kun olen joskus ollut vähän tyhmä just transseksuaaleja ja homoseksuaaleja kohtaan.

Lopuksi 

Haluan sanoa kaikille vähemmistöille Suomessa, että ei se muutos asenteissa voi olla mahdollinen, jos emme ole sellaisia kuin aidoimmillaan tunnemme olevan. Olkaamme ylpeästi oman identiteetin mukaisia ja antakaamme sen kehittyä vanhenemisen myötä varmemmaksi valmistumatta silti koskaan!

Linkit

Kirjoitukseni identiteetin muodostumisesta viime vuodelta:

http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221901-identiteettikriisi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VinHirvel kuva
Väinö Hirvelä

En ymmärrä ihan mitä tässä tarkoitettu avoin transseksuaalisuus on. Olen ymmärtänyt että ehdottomasti suurin osa haluaa transitoitua joko miehestä naiseksi tai naisesta mieheksi. Vieläpä niin,että muistaakseni miehestä naiseksi on paljon yleisempää. Sitten varmasti suurin osa trans identiteetin omaavista eivät halua transpuolestaan välttämättä hirveästi metakkaa pitää koska haluavat passata tästä uudesta sukupuolesta. Puketumalla/käyttäytymällä yms.

Miten mä veikkaan, että sä tarkoitat tätä? https://www.youtube.com/watch?v=DXfslydeaPE

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Moni on kaapissa vaikka kaikilla meillä jotain poikkeavuutta on koska ei ole normaalia ihmistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset