KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Pohjois-Korea on hyvä uutinen?

Vaikea pitää valtiota hyvänä, jos valtio uhittelee ydinaseella kuten Pohjois-Korea tekee. Positiivista Pohjois-Korean ydinaseohjelmassa ja mannertenvälisen ohjuksen kehittämisessä on se, että tilanne pakottaa miettimään oikeasti keinoja mannertenvälisen ohjusiskun suojaksi.

Helpoin keino torjua mannertenvälinen ohjus olisi vioittaa sen ohjausjärjestelmää. Toinen mahdollinen keino olisi määrittää ohjuksen tarkka lentorata ja tiputtaa ohjus tiheällä sarjaristitulituksella suurinopeusammuksilla.

Toivon ohjustorjuntateknologian kehittymistä maailmanlaajuisesti, jolloin ydinasepelote poistuisi kokonaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Toivon ohjustorjuntateknologian kehittymistä maailmanlaajuisesti, jolloin ydinasepelote poistuisi kokonaan."

Tuo olisi kyllä toivottavaa mutta siinä tapauksessa, siis että asiat kehittyisvät maailmanlaajuisiksi, pitäisi kutsua Linus hätiin, tai oikeastaan Stallman. Tai ehkä tarvittaisiin sittenkin "Open Hardwarea" ongelman ratkaisemiseksi, ja tuota "Military" puolta ei parhaalla tahdollakaan voi kuvitella kovin avoimeksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Puolusteknologian saralla voisi tulla poikkeus, koska se on koko ihmiskunnan edun mukaista. Ei yksittäisiä ydinasevaltioita voi kukaan täysin estää vajoamasta pimeyteen.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Näin pitäisi olla ehdottomasti, eli suunnata katse tulevaisuuteen eikä kaivella vanhoja. Historiakin pitää kyllä tuntea ja kai tunnetaankin kohtalaisen hyvin mutta sieltä menneistä kaivetaan yleensä vain esiin se millä voidaan osoittaa sen toisen puolen virheitä, kun kai pitäisi löytää ne yhteiset onnistumiset, ja ennenkaikkea epäonnistumiset ettei toistettaisi menneitten sukupolvien virheitä. Ja tämä pätee niin politiikassa kuin sodissakin. Mutta valitettavasti olen hyvin skeptinen tuon suhteen, siis että ihmiskunta olisi koskaan oppinut mitään menneitten tekemistä virheistä, poliittisen muistin sanotaan olevan kolmisen kuukautta, ja kai sotien kohdalla voidaan raja asettaa sitten kolmeen sukupolveen. Näin ikuisen pessimistin mielestä se WW3 on ovella, koska olen WW2:n jälkeistä toista sukupolvea.

Muoks. Hieman helpotusta löysin, olenkin vasta WW2:n jälkeistä ensimmäistä uutta polvea, tosin sieltä melko varhaiselta ajalta (1955).

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Itse kirjoitin asiasta viihteenä vapaa-vuoron puolella tänä aamuna:
http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...

Pohjois-Koreahan teki maailmanennätyksen. Ohjus lensi eksosfäärin kautta Japaninmereen. Kehitys kehittyy! ;-) :-D

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei rakettitiede ole aivan yksinkertaista ja mediatietojen mukaan epäily on vahva, että P-Korea voi pommittaa aina Yhdysvaltoihin saakka.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurvalloilla on ollut jo 60-luvun alusta alkaen suojaus perinteisiä mannertenvälisiä ohjuksia vastaan. Tuo "vanhanaikaistaminen" on siis niiden kohdalta jo tapahtunut.

Reaganhan pyrki lyömään lopullisen niitin Neuvostoliiton ydinohjelmaan aloittamalla "Star Wars" -ohjelman, joka oli hyvin onnistunut bluffi. Sen tarkoituksena oli tuhota ohjuksen avaruudessa avaruudesta käsin.

Se sijaan Pohjois-Korea on täysin ilman suojaa USA:n risteilyohjuksille, jotka lentävät matalalla ja löytävät tiensä parin neliömetrin tarkkuudella mihin tahansa kohteeseen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Lentoradan määrittämisen jälkeen myös matalalla lentävä risteilyohjus on torjuttavissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toki niin, mutta risteilyohjukset on mahdollista ampua niin matalalla reitillä, ettei niitä ehdi havaita tarpeeksi ajoissa. Ja niiden torjuminen edellyttää paljon sofistikoidumpaa tekniikkaa kuin ballistisen ohjuksen väsääminen, johon Pohjois-Korea nyt on niukin naukin osoittanut kykenevänsä.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

#7
Sen lisäksi, että voivat lentää erittäin matalalla, risteilyohjukset voivat tutkia ym. välttääkseen mutkitella kohteeseensa. Täten lentorata on enemmän tai vähemmän epävarma loppuun asti, koska ohjus voi vielä jonkun mahdollisen kohteen lähelläkin vaihtaa suuntaa toiseen kohteeseen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #10

Näinhän asia tietenkin on, mutta jos tiedetään ohjuksen tulosuunta tietyllä tarkkuudella johonkin kaupunkiin, niin silloin riittää, kun mobiilialustoilla oleva it-aseistus on tietylle sektorille painotettu ja tarvittaessa kaikki sektorit peittävä.

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Ohjuspuolustusjärjestelmä erityisesti ydinasevaltion
käytössä saattaa lisätä ydinsodan riskiä.
Kostoiskujen torjunta on helpompaa jos suurin osa
vastapuolen kostoaseista on tuhottu ensi-iskulla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Sodankäynnin periaatteiden mukaan siviiliuhrien määrä pitäisi minimoida.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ihmettelen kuinka kauan näitä mainilan laukauksia jaksetaan pitää harjoituksina eikä epäonnistuneena hyökkäysyrityksenä. Aadolfia natsi-Saksassa jaksettiin ymmärtää liian pitkään ja lopputulos tiedetään. Jos pakotteita tosiaankin aloitettaisiin käyttämään, kuolee P.-Koreassa miljoonia nälkään, mutta aseista riisumalla väkisin ehkä vähemmän.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En minäkään ole varma tajuaako P-Korean Kim Jong-un, että maapallon elinolosuhde on oikeasti vaarassa laajamittaisessa ydinsodassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Miksi hän välittäisi? Ylemmäksi hän ei voi päästä ja ainut tie nykyisen jatkamisen lisäksi vie alemmas. Ydinaseen keksiminen ihan valtapoliittisena aseena oli suht nerokas tai lähinnä paras mitä olisi voinut tehdä pitääkseen diktatuurinsa toiminnassa. Ja hyvinhän tuo toimii.... siis hänen kannaltaan. Muuten kansansa kuolee nälkään, mutta tuskin siitä piittaa.

Maa, jolla on toimivat ydinaseet (pystyvät vastaiskuun jollain tasolla edes), on melko turvassa hyökkäyksiltä (joskus se ydinsotakin tulee, mutta se on sen ajan murhe oletan ajattelun menevän).... Pohjois-Korea ei ole ihan sillä tasolla vielä, mutta etenee nähtävästi vakaasti maaliaan kohti. On varsin selvää että muidenkin maiden edustajat (elleivät ole täysin naiiveja) tajuavat sen minkä vähääkään järkevästi ajattelevat ovat jo ymmärtäneet vuosikymmeniä sitten..... ydinaseista ei päästä koskaan eroon.... ellei nyt sitten kunnon ydinsodan seurauksena. Ainut keino pitää ihmiskunta hengissä on levittäytyä muillekin planeetoille/kuille/yms. seuraavien satojen vuosien aikana. Tämä pallo tuskin 500 vuotta max. kestää ilman isompaa ydinsotaa (se voi alkaa vahingossakin, puolivahingossa eskaloituen, tarkoituksella jne.) ja sellaisen jäljiltä planeetta saattaa olla vähän heikossa hapessa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #16

Nyt pitää toimia kaikin keinoin ydinasepelotteita vastaan.

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Onko suuri rajoitetun ydinsodan vaara välttämättä parempi kuin pieni totaalisen
ydinmassamurhan vaara?
Ehkä olisi parasta sallia tehokkaat ydinaseidentorjuntajärjestelmät vain sellaisille
ydinaseettomille maille, jotka eivät ole liittoutuneet ydinasevaltioiden kanssa. Siinä olisi myös kannuste luopua ydinaseista.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei YK:n suosituksilla ole mitään merkitystä. Tarvitaan tehokasta puolustusaseteknologiaa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset