KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Mobiili city-opas, onko jo käytössä jossain?

Milloin joku kaupunki Suomessa havahtuu siihen tosiasiaan, että missään kunnassa ei ole käytössä kätevää mobiilisovellusta, jonka avulla voisi navigoida kaupungilla ex tempore -mielellä?

Idean alku!

Tämän city-navigaattoriaplikaation arvo ideana perustuu siihen, että moni kaupungin asukas tai varsinkin turisti käy itse asiassa kaupungilla muuten vaan kiertelemässä ja katselemassa paikkoja ja mahdollisia tapahtumia.

Perusidea!

Kaupunki tai kunta voisi listata mobiilisovellukseen vähintään kaikki omat yleisötapahtumat ja kaikenlaiset palvelupaikat. Kunnan elinkeinosuunnittelijoiden ja kunnan yhteistyötahojen kanssa voitaisiin listata lisäksi kaikki kansalaisjärjestöjen ja vapaiden markkinoiden yleisötilaisuudet mobiilisovelluksen karttapohjalle. Lisäksi myös kunnassa palveluja tuottavat yritykset rekisteröitäisiin aukioloaikoineen kyseiseen sovellukseen.

Mobiilin karttapohjaisen palvelunavigaattorin potentiaali?

Kaikki eivät halua käyttää Googlen karttoja ja niiden käyttöliittymä lienee usein melko huono mobiililaitteissa. Fonecta on tietenkin yrittänyt jotain, mutta enpä tiedä onko tällaista ideaa palveluiden mobiilisovellusnavigaattorista heillä vielä käytössä. Kunnat voisivat luoda imagoa palvelualttiina ja digitalisaatiomyönteisenä paikkana, jos kunta tekisi pienellä vaivalla esimerkiksi seutukunnallisen tai sitten sovelluspohja tehtäisiin koko yhteiskuntaa koskevaksi mobiilisovellukseksi, jolla löytää kaikki kunnan toimipaikat, tapahtumat, yhdistykset ja palveluyrittäjät sekä mahdollisesti myös muut yritykset ja heidän avoimet yleisötapahtumat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mikset sitten hanki HERE-sovellusta? Minulla on edelleen kännykässä MS 640XL ja Here siinä pelittää tosi hyvin, ilmaiseksi ja löytyy kaikki tieto.

Käyttäjän TeemuHuhta kuva
Teemu Huhta

1997 rakennettu 9:n rivitalon asumisalue päivittyi HERE:en vasta kun olin kaksi vuotta raportoinut asiasta. Turussa S-market Halisten kauppakeskittymä eivät näy kyseisessä sovelluksessa vieläkään, vaikka ovat 25+ vuotta olleet tuossa. Joten ei tuolta nyt aivan kaikkea tietoa löydä tuosta sovelluksesta...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Ei minullakaan näy katuosoite ihan kunnolla kun on ihan svenskaa. Mutta matkustaessani Saksassa, niin siellä kaikki toimi vallan erinomaisesti sillä HERE-sovelluksella.

Pointti on siinä, että palveluntarjoajien pitäisi ilmoitella Herelle ne mahdolliset kohteet jne., että tulee kartoitettavaksi turisteillekin ihmeteltäviksi. Jokainen maa on vastuussa siitä, että esitetäänkö tarkkoja tietoja paikasta vai ei ja samoin yrittäjien on vastuussa ilmoitella tiedoistaan, muuten ei tipu asiakkaita.

Huonon tilanteen huomasin siellä Puolassa ollessani, niin se ei niin täysin täsmentänyt mutta antoi 90% varmuudella tietoa, Saksassa 100%.

Käyttäjän TeemuHuhta kuva
Teemu Huhta Vastaus kommenttiin #3

Kotikatuani ei ollut olemassa here:ssä vielä tovi sitten vaan se oli piirretty osaksi kuntopolkua...

Kaikissa noissa on puutteensa, mutta ihmetyttää ettei tuota Halisten ostoskeskusta ole lainkaan. Siinä sentään on s-market, kebumesta, itämainen ruokakauppa, parturi-kampaamo, nuorisotila, baari ja seurakuntatila. Pihan toisella puolella on hesburger ja abc-kylmäasema...

Kampissa pyörähdin joulun alla ja siellä käytin hereä ja applen karttoja, koska googlen kartat eivät toimineet.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Hieno juttu jos idea on jo käytössä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Epäilen että city-sovellus ei kylläkään missään kapungissa toiminnassa kuten tarkoitan tai linkatkaa mulle jos on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset