KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Moraalisena ongelmana elintasosyyllisyys!

"Tulkoon rakkaus, tulkoon rikkaus - jokaiselle tarpeen mukaan" laulaa Heikki Salo. Pidin tätä Miljoonasateen laulussa laulettua slogania ennen hyvin oikeanlaisena, mutta nykyään huomaan siinä virheen, koska rikkaus ei usein täyty lopulta koskaan. Toisaalta pitää muistaa ja ottaa huomioon, että todellakin syvimmiltään silloin kyse on onnettomasta rikkaasta, kun on rikas ja rakkaus uupuu.

Hyväksikäyttäjien rikkaiden porukka ei hyväksy joukkoonsa sellaisia henkilöitä, jotka kyseenalaistavat porukan moraalin. Tästä ajattelusta pitäisi päästä eroon vähitellen koko ihmiskunnan piirissä, koska valheelle perustuva yhteiskunta ei ole kestävän kehityksen mukainen.

Talousjärjestelmän suuri virhe on juuri siinä, että se kannustaa kuluttamaan liikaa, eikä elämään kohtuullisen kulutuksen periaatteen mukaisesti. Kaipaan sellaista yhdistystä, jonka nimi olisi Elintasosyyllisyys!

Elintasosyyllisyys on lyhyesti sanottuna tunne vääristä kulutustavoista ja tunnetta voi vahvistaa, kun ajattelee nälkäänäkeviä lapsia maailman köyhimmissä valtioissa iloisesti hymyilevinä mutta silti tietämättään kärsivinä ihmiskunnan edustajina. Kärsimys johtuu toki usein fyysisestä kivusta ja henkinen epäoikeudenmukaisuudesta johtuva kärsimys vaatii jo melko hyvää tietoisuuden tasoa muiden ihmisten elämästä eri valtioissa.

Kestävä onni rakentuu ihmisellä aina toisiin rakkaisiin ihmisiin, joiden parissa tulee kuulluksi ja saa myös samalla myötäelää rakkaidensa elämää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset