KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

EU:n alettava verottaa sosiaalisen median käyttöä!

Sosiaalisen median pääasialliset toimijat Facebook ja Google (YouTube) ovat Amerikasta kuten tiedämme. Lisäksi tiedämme että Facebook ja Google tekevät yhtiöinä maailman parasta liiketaloudellista tulosta.

Herää kysymys, miksi sallimme sosiaalisen median tuottojen valuvan suoraan Amerikkaan? Esitän, että Euroopan unionin pitää asettaa vero sosiaalisen median mammuttiyhtiöille. Sosiaalisen median vero olisi käyttäjämääriin ja yhtiöiden liiketaloudelliseen voittoon perustuva. Emme voi tosiaan sallia enää tätä tilannetta, että omien mediasisältöjemme perusteella tehdään rahaa Amerikassa.

On korkea aika neuvotella sosiaalisen mediayhtiöiden kanssa sopimus EU-alueelle verotuskäytännöstä, koska se on eurooppalaisten etu. Amerikkalaiset some-palvelut pitää blokata Euroopan unionin alueelta, mikäli he eivät suostu neuvottelemaan asiasta.

Tarvitsemme Eurooppaan oman sosiaalisen mediapalvelun, joka voisi olla varioituva käyttäjän mukaan eli samassa sovelluksessa olisi palvelut ykstyisviestinnästä WhatsApp ja joukkoviestintään kuten Twitter.

Ps. Inspiroidun kirjoittamaan tämän verotus-ideani nyt blogiini, kun luin  tämän blogikirjoituksen:

 https://ahjocomms.fi/2018/03/eettinen-somekansalainen-boikotoi-silloinkin-kun-se-ei-ole-helppoa/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hyvä ajatus. Tämä voidaan liittää osaksi EUn ja USAn alkavaa kauppasotaa.

Lisäksi voitaisiin verottaa somen käytöstä. Täällä langoilla viisastelemme monta hetkeä päivässä. Tämä on miljardien kansantaloudellinen tappio.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ideani on vapaasti käytettävissä. Kyllä liiallinen somen käyttö on kansanterveydellinen haitta jota pitää verottaa! Kiitos kommentistasi! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset