KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kokemusasiantuntijuus osana sote-prosessien kehittämistä!

  • Ainakin Hannu Lauerma näki tällä toiminnalla merkitystä.
    Ainakin Hannu Lauerma näki tällä toiminnalla merkitystä.

Kokemusasiantuntijuus tarkoittaa psykiatristen kuntoutujien kohdalla usein sitä, että mielenterveyskuntoutuja on joko hyvin kuntoutunut tai parantunut sairaudestaan, jolloin henkilö kykenee jäsentämään kokemuksensa esitysmuotoon varsin luontevasti. Tässä kirjoituksessa viittaan juuri psykiatrisesti sairastuneiden kansalaisten jakamaan kokemusasiantuntijuuteen.

Kokemusasiantuntijuuden ensimmäinen taso on nähdäkseni oman elämäntarinan työstäminen jäsennettyyn muotoon, jolloin siinä voi myös esittää omia näkökulmia sairastumiseen johtaneesta kehityskulusta ja kuntoutumista edesauttaneista asioista.

Toinen taso kokemusasiantuntijuudessa on henkilökohtaiselta tasolta palvelujärjestelmän kehittäminen esimerkiksi mielipidekirjoitusten muodossa. Tällöin kokemusasiantuntija on huomannut omassa hoidossaan yleensä konkreettisen virheen, jolloin kyseisen virheen korjaaminen voisi edesauttaa tulevia kuntoutujia nopeampaan kuntoutumiseen.

Kokemusasiantuntijuuden kolmannella tasolla pyritään vaikuttamaan jo moniammatillisissa tiimeissä yleisen tason kokemusasiantuntijaedustajina ja ottaa kantaa myös sellaisiin asioihin joissa ovat kuntoutujakaverit havainneet puutteita. Tämä kolmas taso on keskeisin taso, jos palvelujärjestelmiä halutaan kehittää asiakaslähtöisesti.

Neljännellä tasolla voidaan kouluttaa muita tulevia kokemusasiantuntijoita jäsentämään ja ilmaisemaan itseään. Neljäs taso edellyttää kokonaisvaltaista käsitystä kokemusasiantuntijuuden roolista sekä kokemusten antajana että palvelujärjestelmien kehittämisessä.

Nämä yllä olevat neljä tasoa kulkevat nimenomaan ylhäältä alas, jolloin seuraavan tason tulee pohjautua edellisiin tasoihin, jotta voidaan puhua uskottavasta kokonaisvaltaisesta kokemusasiantuntijuudesta.

Kokemusasiantuntijuuden pitää suhtautua kriittisesti itseään kohtaan tai sitten sen tulee kysyä aktiivisesti palautteita niiltä foorumeilta, joissa kokemusasiantuntijoita on. Vain kriittisellä otteella kokemusasiantuntijuus voi kehittyä uskottavana palvelujärjestelmien kehittämisen osalenkkinä.

PS. Vaarana kokemusasiantuntijuudella ovat juuri sellaiset henkilöt, jotka luulevat tietävänsä ns. auktoriteetteina jo asiat ilman asiakaspalautetta, vaikka näin asia ei tietenkään voi olla.

(Kirjoitus on kirjoitettu 3. marraskuuta 2014:

https://kimmofree.blogspot.fi/2014/11/kokemusasiantuntijuus-mita-se-voi-...)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset