KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Politiikka ei voi rajata ystäviä!

Poliittinen mielipide ei saisi vaikuttaa merkittävästi henkilön sosiaaliseen ympäristöön, jos elämme sivistysvaltiossa. Toki poliittista suosintaa on enemmän ja vähemmän poliittisissa piireissä, mutta itse en pidä mahdottomana ystävyyttä yli ideologisten rajojen.

Joskus voi olla edelleen tai ainakin on ollut Suomessa hyvin raivoisaa valtakamppailua puolueiden sisälläkin. Mielestäni pieni ristiriita ja jännite puolueen sisällä luo parempaa politiikkaa kuin täysi yksimielisyys joka on useimmiten vielä teennäistä.

Poliittisten johtohenkilöiden olisi hyvä tuntea hieman enemmän nöyryyttä oman väen edessä kuin miltä politiikka juuri nyt Suomessa vaikuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Samaa mieltä! Itse pidän kaikki face kaveritkin listoilla oli ne mistä mitä mieltä tahansa.. joskus saattoi väittelyt mennä koviksikin, mutta mitä sitten.. No jonkin aikaa meni ja aloin huomaamaan että ne jotka oli kanssani erimieltä niin poistivat minut kavereista ja julkaisuja hävisi näkyvistä.. En ymmärrä sellaista,mutta sen olen huomannut että vassarit passaa estämään/poistamaan erimeiltä olevia. voi myös muutkin tämä on vain minun kokemukseni.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Olen huomannut saman ilmiön vasemmistolaisissa. Yleistäen vasemmisto ei ole sananvapauden tai moniarvoisuuden kannalla vaikka kovasti mainostaa olevansa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Esim Facebookissa ongelma ovat usein kaverien kaverit.
Ei tarvita kuin yksi vihakirjoittelija- provokaattori, joka alkaa vainoamisen , niin kaveruus on tuhottu.

Julkiset sivut ja ryhmät ovat erityisesti noiden suosiossa.
Varmaan takana on jonkinlainen yleinen ihmisviha, ei niinkään mikään " mielipide".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asiat riitelevät, eivät ihmiset.

P.S. Poikkeuksena ainakin Suomessa sisällissodat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Robotitko sitä vihapostia sitten lähettelevät ?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ystävyydestä on syytä pitää kiinni suunnilleen viimeiseen hengenvetoon.
Eri asia on , voiko sitä aina ylläpitää ja demonstroida somen välityksellä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos kommenteista. Itse en suhtaudu kovin vakavasti some-ystävyyteen, koska läheisimmät ystäväni eivät ole tekemisissä kanssani somessa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

en minäkään sinänsä. Tosin vaikkei yhden kanssa olla ikinä livenä nähty niin tunnemme toisemme helvetin hyvin ja juttelemme jtn. melkein päivittäin..

Tietysti jos lähdetään kunnon ystävvyys suhteita hajoittamaan sillä perusteella että toinen onkin toista mieltä poliittisesti, kuin aiemmin luuli.. Niin se olisi todella tyhmää/typerää!

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Joo, itse olen sen verran aktiivinen some-persoona, että ymmärrän joidenkin ystävieni välttävän mun julkista tsemppaamista. En silti poissulje sitä mahdollisuutta etteikö joku aktiivinen some-tyyppi voisi olla ystäväni.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Ylipäätään pidän politiikkaa - ja sen lieveilmiöitä kuten puolueita - lähinnä perinneyhdistystoimintana, lippuineen, standaareineen ja hokemineen.

Maailma ympärillämme arkielämän ilmiöineen on monimutkaistunut ja pirstoutunut sellaiseksi sekametelisopaksi, että millään abstraktiotasolla mikään ideologia ei enää kykene kuvaamaan - saati hallinnoimaan sitä.

Meillä ei kai ole muutakaan tämän pölyisen koneiston tilalle.

Maahanmuuttajavaimoni, saatuaan kunnallisvaaleissa äänioikeuden, asetti eettisen haasteen. Minun oli neutraalisti ja tasapuolisesti kuvattava hänelle poliittinen karttamme, siten että en anna omien näkemysteni vaikuttaa asiaan.

- Siinäpä sitä olikin pähkinää purtavaksi.

Viitaten näkemykseeni perinneyhdistystoiminnasta, olen havainnut käytännön sosiaalisissa tilanteissa vedenpitäväksi vanhan säännön siitä, että politiikkaan ei kannata kajota. Moni ottaa asiat niin vakavasti, että ei kestä minkäänlaista hevosenleikkiä.

Ja sellainen ihminen, joka täysin vakavissaan uskoo näihin poliittisiin ideologioihin, helposti loukkaantuu - ollen uskontonsa sokaisema. Kykyyn keskustella asioista yltää aniharva.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Vapaana kansalaisena oleminen vaatii paljon ja ainakin itse koen, etten kykene muodostamaan aivan itsekseni vakaata arvopohjaa.

Yhteiskunnassa ei tosiaan ole nyt olemassa parempaa tapaa hoitaa yhteisiä asioita kuin demokraattinen politiikka, jota pidetään kansaa osallistuttavana päätöksentekomuotona, vaikka kansaa ja äänikarjaa ei aina tahdota mielestäni tarpeeksi kuunnella.

Olen sitä mieltä, että Suomessa kaikilla valtapuolueilla on hyvät pyrkimykset suurissa linjoissa, mutta politiikka astuu mukaan kun mietitään keinovalikoimien painotuksia kohti pyrkimyksiä mentäessä eri puolueiden välillä. Viime kädessä Suomen poliittisen johdon pitää kunnioittaa myös kansainvälisiä yhteisöjä kuten EU:n perusartikloja ja YK:n ihmisoikeusjulistusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset