KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Globaalit ruokamarkkinat?

Olen sitä mieltä, että maailmaan tarvitaan globaali ruokavarmuus, jolloin eri valtioliitot ja valtiot voivat tasoittaa ruokavarantoja globaalisti ilman valtiorajoja esimerkiksi Maailman ruokaohjelman WFP kautta.

Perusruoka maailmanlaajuisesti säännöstelyyn?

Ylipainoiset länsimaissa tietenkin ovat tällaista ajatusta vastaan, että ruokavarantoja tasattaisiin kohti maailman köyhimpiä valtioita. Itse olen täysin valmis jopa perusruokamarkkinoiden säännöstelyyn, että nälänhätä voitaisiin poistaa maailmasta. Ruoka-apu pitää olla lähinnä perusruokaa ja viljelyä tukevaa toimintaa, eikä suoria taloudellisia siirtoja köyhien valtioiden hallinnoille. Rahalla voisi edelleen ostaa parempia elintarvikkeita vapaasti, mutta perusruoka olisi kaikkien saatavilla muodolliseen hintaan. Perusruoka kuten riisi, perunat ja jauhot maksaisi kaikkialla maailmassa saman verran eli ruualla olisi maailmanmarkkinahinta.

Maailman ruokapankki ja sen ruokatase?

Maailman ruokapankki voisi pitää itsellään tietynlaista ruokamäärää konteissa taseena, jota jaetaan jatkuvasti maailman pahimpiin nälänhätäalueisiin mukaan lukien myös mahdolliset länsimaiden köyhät slummialueet. Riippuu täysin poliittisten päättäjien tahdosta, halutaanko nälänhätä poistaa ja satovaihteluita tasata uusilla tekoälypohjaisilla viljelyseurannoilla ja robotisoiduilla viljelyalueilla? Suorat hyvät vaikutukset olisivat nälänhädän poistamisella lapsikuolleisuuden väheneminen, sivistystason nousu ja yhteiskuntaa ehettyttävä vaikutus, jolloin pakolaisvirtojen määrä pienenee elinolojen vakautumisen myötä.

Linkit:
WFP: http://fi1.wfp.org/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Afrikka on suurin maanosa ja heillä on valtava potentiaali tuottaa elintarvikkeensa itse.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Maapallon vilja-aitat sijaitsevat ehkä kuitenkin hieman pohjoisemmassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kimmo, oletko varma, että nälänhädän poistamisen kautta lapsikuolleisuus vähenisi, sivistystaso nousisi, yhteiskunnat eheytyisivät ja pakolaisvirrat pienenisivät ?

Itse näkisin tuolloin Afrikassa syntyvän jättiläisarmeijoita, joiden alle Eurooppa saattaisi sortua.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kurjuus ja nälänhätä ovat aiheuttaneet ennenkin suuria ongelmia ihmiskunnalle ja niin on jatkossakin ellei kurssia muuteta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset