KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kuulumisia Twitteristä ja keskustelun kaipuuta!

En osaa kuvitella sellaista tilannetta, että pääsisin somesta kokonaan irti itsenäisesti. Minulla on jonkinasteinen pakkomielle julkaisutoimintaa kohtaan, enkä osaa tarkkaan sanoa mistä se johtuu.

Olen aiemmin kirjoittanut, että haaveeni on luoda itsestäni realistinen kuva menneisyydestä tähän hetkeen. Siihen kuuluu monenlaisia tunteita ja tuntemuksia sekä virheellisiä päätelmiä kaiken asiapitoisen ja muita inspiroivan julkaisutoiminnan lisäksi.

Sosiaalinen media on parhaimmillaan kuulluksi tulemisen ja oman elämän merkityksen vahvistaja omien seuraajien myötä, vaikka itse koen että kukaan ei jaksa reagoida viestintääni. Minua lohduttaa suhteellisen vähän aktiivisesti seurattuna julkaisijana ajatus, että joku voi välillä inspiroitua ja saada uutta näkökulmaa julkituomieni ajatusteni myötä.

Joskus haluaisin silti pysähtyä sosiaalisessa mediassa ja ajatella joitakin asioita perusteellisemmin, vaikka rikkonainen persoonani ei kokemukseni mukaan sovellu hyvin pitkäjänteiseen työskentelyyn ellen koe asiaa itseni kannalta erityisen tärkeäksi.

Twitterissä on sääli, että suomalaiset eivät hyvin koulutettuina hakeudu enemmän yhteiskunnalliseen keskusteluun, vaikka kaikilla on jotain sanottavaa asioihin, mutta harva haluaa tuoda sanottavansa julki.

Noin 12000 seuraajaa Twitterissä omaavana suomalaisena sanoisin rohkaisuna kaikille avointa yhteiskunnallista keskustelua kannattaville, että Twitter on oiva keino tuoda hyviä asioita ja myös epäkohtia julki.

Kaipaan laajempaa yhteiskunnallista keskustelua sosiaalisen median myötä, eikä kannata suhtautua epäillen omaa asiaasi kohtaan jos olet varma asiasi oikeellisuudesta, koska some on täynä epäkohtia korjaavia pilkunnussijoita.

Kannattaa muistaa, että Twitterin viestintä elää paljon hetkessä ja harvoin ketään kiinnostaa huomenna tämän päivän twiitit. Jos haluat julkaista voimallisempaa ja enemmän mietittyä sanomaa somessa, suosittelen silloin blogin kirjoittamista tai jopa tubettamista!

Pelko pois ja avoimesti viestejä iskemään! Somen kokemusasiantuntijana väitän, että ilmaisunvapaus on Suomessa hyvällä mallilla ja pieniä lieveilmiöitä lukuunottamatta sosiaalisessa mediassa viestintä on turvallista. Tervetuloa mukaan menoon edes kokeilemaan avointa viestintää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kommentoinnin kokemusasiantuntijana voin todeta, että kommentoitavaa riittää vaikka varsinaista asiaa ei olisikaan.

Pään nyökyttämistä , pudistamista tai otsan rypistämistä ei toisaalta välttämättä näytetä kommentoimalla.

P.S. Blogisi ovat yleensä pohdiskelevia ja usein myös erityisen omakohtaisia, minkä luulen ainakin jossain määrin vähentävän kommenttien määrää. Moniin ajatuksiisi on myös niin helppo yhtyä, että näkyvää kommentoitavaa ei siksi synny.

Juhani Vehmaskangas
Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Voi olla, että yleisemmän tason aiheet toisivat enemmän kommentteja.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Pekka taas kommenteistasi ja vaikka olemme joskus eri mieltä, niin sehän on just keskustelun alkua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kimmo, palaute ja keskustelu blogikirjoituksesta on varmaankin kivaa ja palkitsevaa, mutta itsetarkoitus se ei saa olla.

Jatka valitsemallasi linjalla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #6

Olet oikeassa. Sosiaalisuuden tarve pitäisi tyydyttää muualla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ne näyttelee vaan, kun kuitenkin sisimmässään ajattelevat vetää lättyyn kaikkia idioottilaulajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset