KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Puolustuspuheenvuoroni vihreiden Aino Pennaselle!

Nähdäkseni Aino Pennanen (vihreät) toimi lentokoneessa kieltäytyessään istumasta spontaanisti mutta silti maltillisesti, vaikka hän ei takuulla ajatellut aiheuttavansa tällaista some-hässäkkää, johon sekoittuu raivo ja tuomitseminen yhtä aikaa. Maltillinen kansalaistottelemattomuus on perusteltua niin kauan kunnes järjestelmä eli yhteiskunta pystyy täysin aukottamasti perustelemaan toimintansa järkevyyden. 

On helppoa muodostaa mielipide ns. mustavalkoisiin kysymyksiin!

Käsitin vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon puolustuksen Pennasen toimintaa kohtaan siten, että Aalto totesi lakien vastustamisen olevan joskus moraalisesti enemmän oikein kuin niiden mukaisesti toiminta ja tästä olisin mielelläni samaa mieltä. Maahanmuuttopolitiikka ja turvapaikanhakijat on sen verran polarisoitunut asiakokonaisuus, että siihen on lähes jokaisella jompi kumpi mielipide, mutta silti ei haluta myöntää ongelmaa joka liittyy hädänalaisten ihmisten auttamiseen kriisiytyneillä alueilla maapallon eri kolkissa.

Turvapaikanhakijat poliittisina pelinappuloina?

Olen itse sitä mieltä, että moni poliitikko pitää turvapaikanhakijoita pelinappuloina oman kannatuspohjan vakiinnuttamisessa, mutta samalla se kyllä lisää poliittisen ilmapiirin polarisaatiota akselilla nationalistit versus maailmankansalaiset. Yhteiskunnassamme on tärkeää käydä lisää keskustelua maahanmuutosta koskien koko Eurooppaa, koska oletettavasti turvapaikanhakijoiden määrä ei tule tippumaan vuosikausiin. Haluammeko tehostaa ihmisten auttamista ulkomaille? Ja yritämmekö houkutella maailman parasta työvoimaa tänne peräpohjolaan? Minä kannatan näitä molempia poliittisia päätöspyrkimyksiä eli lisää maahanmuuttoa ja hädänalaisille ihmisille ympäri maailman konkreettista apua!

Conclusion!

Kuten edellä kirjoitin, niin Aino Pennanen on joutunut aktivismin takia kohtuuttoman media- ja some-ryöpytyksen uhriksi. Keskustelua pitäisi ohjata nyt alkusyyhyn eli maahanmuuttopolitiikkaan, eikä kärventää Pennasta enää ollenkaan! Kuitenkin mielestäni on huolestuttavaa seurata suomalaista mediakeskustelua, kun huomaa miten räjähdysherkkä aihe turvapaikanhakijat edelleen sekä monien toimittajien että mediakekkuleiden älyttömien julkaisuiden perusteella on. Yritetään jatkaa keskustelua periaatteella, että minun kommentti tuo jotain lisäarvoa maahanmuuttokeskusteluun eikä se tuomitse ketään, koska kukapa meistä yksin toisen tuomita voi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minäpä uskon, että hän todella laskelmoi tilanteen. Hän halusi nousta jonkinlaiseksi sankariksi. Näin myös varmaan tapahtui jossain piireissä. Tähän samaan lähti mukaan heidän puheenjohtajanta Aalto ja myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Andersson. Näillä toimilla tuskin kovin suurta suosiota saadaan. Erikoista on, että mahdolliset tulevat ministerit esittävät vahan epäluottamuksen suomalaiseen lainsäädäntöön ja päätöksen tekoon. Voiko oikeusvaltioon siis enää luottaa?

Mitä tulee someöyhötykseen, niin se saisi jäädä väliin. Mutta öyhöjä riittää niitä on täälläkin riittävästi. Osa vihreitä.

Risto Koivula

No kuinkas sinä määrittelet ´oikeusvaltion´ käsitteen?

YK ei ainakaan ja maita "oikeusvaltioihin" ja "muihin" - tai jos jakaa, niin puhtaasti sen mukaan, noudattaako maa YK:n yleismaailmallista lakia vai ei.

Kaikki hyväksytyt ja yleismaailmallisen lain mukaiset oikeusjärjestelmät ovat tasa-arvoisia.

On kainsainvälisen lain VASTAISTA jaotella maita ja laillisia oikeisjärjestelmiä esimerkiksi hallituksen toimes "oikeusvaltioihin" ja "muihin".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen melko varma, ettei hän ainakaan koneeseen noustessaan vielä tiennyt tuollaisen tilanteen olemassaoloa. Spontaanisti hän lienee toiminut protestoinnin aloittaessaan. Mutta videofilmauksen järjestäminen ja sen levittäminen on sitten tuon spontaanin toimimisen hyödyntämistä jälkikäteen osittain laskelmoiduilla perusteilla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä nationalistit tulee nyt hyvin koloistaan esille.

Risto Koivula

Sidotun ja vastaanhuutavan henkilön, joka ei edes ole vanki, kuljettaminen julkisissa liikennevälineissä on perin arveluttavaa, ja sentarkoitus on "totuttaa kansa" ajatukseen, että sellainen aivan "tavallista normaalia" EU:ssa...

Tiina Teittinen

Minustakin hän teki täydellisen virhearvion. Suomessa on valtavan monia tapoja auttaa hädänalaisia. Jos ihmisen auttamisen kynnys herää kun hän näkee Suomesta poistettavan henkilön hädän, hänen täytyy olla todella sokea suomalaiselle hädälle.
Tällaisia poliittisia onnenonkijoita ei Suomi tarvitse. Monet vaikkapa mielenterveyspuolella vapaaehtoistyönään tukea antavat ihmiset eivät tee videopostauksiaan omasta toiminnastaan hädänalaisten ihmisen vuoksi.
Kyseinen selfie on pelkästään itseriittoisen henkilön omamainos.
Erittäin kyseenalainen ja yksilönsuojaa rikkova.
Minäminäminä

Toni Rintala

"oletettavasti turvapaikanhakijoiden määrä ei tule tippumaan vuosikausiin."

Tuskin koskaan. Toistaiseksi määrä on vain kasvanut.

"Haluammeko tehostaa ihmisten auttamista ulkomaille?"

Useita kymmeniä miljardeja on jo käytetty "tehostamiseen". Onko auttanut? Pakolaisten määrä on moninkertaistunut tehostetun avun seurauksena. Autetaanko ehkä väärin? ;)

"Ja yritämmekö houkutella maailman parasta työvoimaa tänne peräpohjolaan?"

Tietenkin yritämme, mutta miten tämä pakolaisiin liittyy?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Täyttä paskaa, sikäli kun olen jo vastannut kysymyksiini.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yksi syntyneen tilanteen juurisyistä on myös se, että turistien käyttämiä reittilentoja hyödynnetään poliisioperaatioihin. Tämä tapaus osoittaa, että näin ei pitäisi menetellä, vaan joku muu ratkaisu tulisi löytyä. Ainakin sellaisissa tapauksissa, jossa joudutaan turvautumaan kaikkien nähtävissä oleviin voimatoimiin, nippusiteisiin y.m. Ei se ole kiva lentoemännillekään miettiä, että pitäisikö kysyä "haluatko kahvia vai teetä", kun kaverilla on pää painettu polviin ja kädet sidotut.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Oleellista on seurata, pysyykö keskustelu Pennasen käyttäytymisessä vai siirtyykö keskustelu hieman laajemmalle tasolle.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Mitenköhän mahdollinen WC-käynti järjestetään nippusiteissä? Lentoemoko sinne tulee pissattamaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä mielenosoituksia tai protesteja saa esittää, ei kuitenkaan lentokoneessa. Olisi riehunut lentokentän sisällä siellä lentokoneeseen johtavassa portissa. Päästäen kuitenkin ihmiset jatkamaan istuinpaikkoihinsa, jolloin lentokapteeni ei voi muuta kuin rullata lähtöpisteeseen.

En pidä siitä, että estetään mukava lentomatka seisomalla käytävällä protestia esitellen.

Kyllä mielenosoituksia ja protesteja tehdään maassa, jossa kaikilla on vapaa pääsy puistoon, huvipuistoon, leffaan tai kotiin, mihin tahansa. Lentokentällä sellainen ei vaan ole mahdollista ja lentokentän muut toiminnot häiriintyvät.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pennasen "protesti" oli jokseenkin epäonnistunut Vihreän puolueen kannalta (suurin osa suomalaisista ei kannata tuollaista), mutta luultavasti tuleva henkilökohtainen äänisaaliinsa kasvoi merkittävästi mediahuomion ansiosta - hyvin pelattu. Eli henkilökohtaisesti onnistunut "protesti". Itse palautuksiin sillä ei ollut tietenkään mitään merkitystä.

Touko Aaltokin lähti puolustelemaan ei pelkästään sananvapautta, vaan jopa rikollista (?) kansalaistottelemattomuutta. Olen siinä samaa mieltä että kansalaistottelemattomuus joskus on vaihtoehto lakien ollessa vääriä omasta mielestään. Mahdolliset rangaistukset toki tulee olla valmis kärsimään. Tästä lähtien haluan uskoa että vihreätkin suhtautuvat sananvapauteen ja esim. lakien ja tuomioiden arvostelemisiin sananvapauteen kuuluvina asioina eli vapaamielisesti. Olen huomannut ettei tällainen ajattelu ole kovin yleistä, mutta mitäpä siitä. Puolustelevathan vihreät Pennastakin, joka ei jättänyt asioita pelkän retoriikan tasolle. Aikaisemmin Touko ei ollut samaa mieltä, mutta uskon että ihminen voi kehittyä, ja selvästikin Touko on eri mies kuin vielä vaikkapa 2013.

Oma mielipiteeni Pennasen tilanteeseen on vain että se oli hänen valintansa ja kärsii seuraukset. Jotkut pitävät, jotkut eivät. Motiivit voivat olla itsekkäät, epäitsekkäät tai sekoitus kumpaakin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Siinä olen blogistin kanssa täysin erimieltä, etteikö olisi tarkoituksella halunnutkin kauheaa mediakohua. Sehän koko tempauksen päätarkoitus olikin, sen todistaa jo, että koko episodi piti kuvata ja toimittaa someen. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Minulla ei ole tietoa siitä, että Pennanen olisi vaarantanut muiden lentomatkustajien turvallisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset