KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Rikkaiden moraalittomuus!

Rikkailta henkilöiltä ja yrityksiltä voi perustellusti vaatia jatkossa enemmän yhteiskuntavastuuta sekä globaalia vastuuta ihmiskunnan hyvinvoinnista. Ikävää että lähes kaikkien rikkaiden henkilöiden moraali on luokkaa mato lantakasassa, kun he ajattelevat olevansa kaiken omaisuuden arvoisia, vaikka koko kukaan järkevä ihminen ei voi perustaa elämäänsä omaisuuden keräämiseen.

Toivon rikkaiden yhteisöjen oikeasti miettivän millaisen maailman he haluavat jälkeensä jättää. Nyt ei vaikuta olevan mitään näyttöä rikkaiden keskuudessa siitä että he haluaisivat vapaaehtoisesti jakaa rahaa enemmän koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien ratkaisuun. Omaisuuteen perustuva onni ja nautinto eivät silti kestä loputtomiin, jonka kaikki vähänkin ajattelutaitoa omaavat henkilöt tajuavat.

Historia tulee muistamaan paremman elinolosuhteen kehittäjät, eikä itsekkäitä omaisuuteen vaikutusvaltansa perustavia kusipäitä. Tarvitaan globaalia herätystä raharikkaiden piirissä aikakaudella jolloin ihmisiä kuolee aliravitsemukseen jopa länsimaissa. Suoraan sanottuna en tule suremaan yhdenkään moraalittoman kusipään kuolemaa, jos hän ei ole edes kuoleman hetkellä tullut järkiinsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Tuosta voi olla vain samaa mieltä. Niin paitsi tietysti jos on rikas ja omaa huonon moraalin. Mitä ei ole lapsena oppinut tuskin oppiikaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos tästä. Teot puhuvat puolestaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä sai kuvittelemaan etteivät rikkaat jo nyt osallistu suuremmalla osuudella?

Minusta olisi arvokasta, että jokainen osallistuisi, edes vähän. Nykyäänhän suuri osa kansasta ei esimerkiksi maksa valtion tuloveroa lainkaan, vaikka onkin tuloja. Toki arvonlisävero iskee kaikkiin, mutta se ei luone samaa psykologista vaikutusta osallistumisesta. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoiset tulot, niin suoriakin veroja menee jo enemmän kuin mediaanituloisen koko ansiot.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Eivät osallistu riittävästi edes Suomessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck
Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #10

Omaisuuksien keskittyminen johtaa maapalloa tuhon tielle. Ei ehkä heti mutta vuosikymmenten kuluessa takuulla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Jos tuo oli vastaus kysymykseeni, se tarkoittaisi ilmeisesti koko varallisuuden reaalikasvun verottamista pois. Tehtäisiinkö niin kaikille, vai vain jonkun rajan jälkeen?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #13

Suomi ei ole ongelmallisin alue tässä suhteessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Ovatko kysymykseni vaikeaselkoisia, vai etkö vain halua vastata?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #15

Oletin että pidit kirjoitustani erityisesti sisäpoliittisena ja veropoliittisena vai miten?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

En, vaan varallisuuden jakautumista ja varallisuuden kerryttämisen oikeutusta koskevana, mutta selkeästi myös sen uudelleenjakamista [verotuksen keinoin]. Auttaako tuo vastaamaan?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #17

Tarvittaisiin parempaa lainsäädäntöä, koska nyt vaikuttaa että maailman rikkaimmat henkilöt ovat poliittisen päätöksenteon taustapiruja monessa yhteiskunnassa. Parasta olisi jos rikkaimmat luopuisivat vapaaehtoisesti suuresta omaisuudesta kuten Mark Zuckerberg vihjasi tekevänsä muutama vuosi sitten, mutta se taisi olla Markilta tyhjää puhetta. Missä on rikkauden rajat sitten? Miljardi pitäisi riittää yhdelle ihmiselle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

En nyt saa ajatuksestasi kiinni. Miksi varallisuudelle olisi olemassa joku maaginen raja, jonka ylittävä osuus olisi jotenkin paha asia? Eikö varallisuuden luomisessa syntynyt vauraus yhteiskunnassa ole hyvä asia? Kaikilla ei vain ole kykyä tai edellytyksiä luoda varallisuutta, tai edes vaurautta. Jos se kielletään niiltä joilla on, kärsimme kaikki. Ei vauraus synny itsestään.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #19

Ajattelemme eri lailla, joten mitä tätä jatkamaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Samalla tavalla ajattelevan kanssa keskusteleminen onkin paljon hedelmällisempää. Eikä tarvitse vaivautua perustelemaan näkemyksiään.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #21

Vetoat koko ajan omaan tulkintaasi, että et ymmärrä mun kirjoitustani tai en vastaa kysymyksiisi, joten voinet vielä yrittää kysyä selvemmin niin yritän sitten vastata taas jotain.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taas Max ehti ennen minua pukkaamaan miltei samanlaisen kommentin kuin juuri olin kirjoittamaisillani.

Rikkaat ovat pääsääntöisesti suuria hyväntekeväisyyden harjoittajia. Tuskin on yhtään miljardööria, joka ei olisi perustanut ainakin jotain säätiötä (useinmiten useitakin) edistääkseen tärkeinä pitämiään yleishyödyllisiä rahoitusta tarvitsevia asioita. Lisäksi he harjoittavat suoraa lahjoitusta.

Joskus hyväntekeväisyys on tehty hankalaksi toteuttaa. Niklas Herlin (rauha hänen muistolleen) kirjoitti parisen vuotta sitten blogin, jossa hän kertoi kuinka vaikea oli antaa tukea Lastenlinnan rakennushankkeelle, kun hänen antamansa tuki olisi vähennetty kaupungin verovaroin tekemästä satsauksesta. Hyvin osuvasti totesi: "Ette te kaikki ole minun tukeni arvoisia". Antoi tosin sitten ymmärtää, että kyllä ne miljoonat saatiin vaivihkaa muilla kommervenkeillä lahjoitettua ilman moista verovaroin tapahtuvan satsauksen pienentämistä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Rikkaat ovat paranoidisia kusipäitä kun he eivät luota kansalaisiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Missasit pointin. Niklas halusi antaa lahjoituksen Lastenlinnalle eikä kaikille helsinkiläisille.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #9

Ei yksi pääsky pesää tee saati kesää.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Entäs sitten ne sivuvaikutukset mitä jonkun onnistuminen tuo tullessaan, politrukille rahan kerääminen ei kehitystä tuo.
Mitä enempi rikkaita sitä vähempi köyhiä.
Siinä pitää olla tarkkana että rikastuminen tapahtuu lakien ja asetusten mukaan, siinä on kyllä paljon tekemistä varsinkin Suomessa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Rikkaita enemmän juu, mutta rajansa kaikella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset