KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kansantalous ja ideoiden runsauden pulasta!

Kansantalouden kasvu on kuulemma perustunut viime aikoina kotimaisen kysynnän kasvuun, mutta kysyn mielelläni että millä helkutin rahalla tai kenen rahoilla? Nyt pitäisi ekonomistien ja talousjournalistien syynätä kansantalouden kasvun kestämätöntä perustaa, jolloin se perustuisi kotitalouksien korkeaan velkaantumisasteeseen!

Vientiteollisuuden yskiminen on jo alkanut uusimpien suhdannebarometrien mukaan ja jos teollisuus ei saa kaupaksi muuta kuin sellua maailmalle, niin Suomen koko kansantalous sakkaa ja pahasti. Asuminen on kallista lähes kaikkialla Suomessa ja asumisen korkea kustannustaso perustuu lähes kokonaan pankkien suureen antolainausbisnekseen. 

Nyt tarvitaan panostusta uusiin ideoihin ja innovatiivisiin ratkaisuihin kaikilla vientiriippuvaisilla toimialoilla tai muuten tässä ei hyvin käy, koska maailmalla mennään niin kovaa eteenpäin bisnespuolella. Olemme tuudittautuneet ideaköyhyyteen, vaikka suomalainen yhteiskunta tarjoaa huippuosaavaa työvoimaa ideoiden toteuttamiseen. Uinuminen saisi loppua ja nyt pitäisi laittaa pökköä pesään rohkaisten kaikkia kansalaisia ideatalkoisiin uusien bisnesmahdollisuuksien aloittami-seksi globaaleilla markkinoilla!

Toki moni kommentoija voisi sanoa, että olemme maailman innovatiivisimpia valtioita, mutta perään kysyn heti että millä perusteilla? Vai olemmeko sokaistuneet omien hölmöjen ideoiden ylivertaisuuden ihailussa ja emmekä huomaa enää oikeasti merkittäviä bisnesideoita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Risto Koivula

Kestävien ideoiden syntyyn tarvitaan etenevää paikkansapitävää tiedettä.

"Rotumurha(pieru)peilineuroonien" prutkuttelut eivät auta, vaan vievät kaiken uskottavuuden kaikilta.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Koulutus on tärkeää sekä tieteen kehittymisen että uusien huippuosaajien saamiseksi työmarkkinoille.

Risto Koivula

Täällä on aiheesta keskustelua noin 10 vuoden ajalta tuolloin tehtyjen uusien linjausten pohjalta:

https://www.tiede.fi/keskustelu/23373/ketju/tiedey...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #3

Kiitos linkistä! Mitä mieltä itse olet?

Minä ajattelen, että potentiaalisia suuria tutkijatyyppejä on todella marginaalinen osa nykyisten yliopistojen opiskelijoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset