KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Hesari ja Yleisradio vittuun somesta!

Helsingin Sanomat esittää asiansa kotisivullaan ja sosiaalisen median kanavissa muokattujen kasvokuvien voimalla, kuten sosiaalisen median pahimmat idiootit konsanaan. Eikö Hesarin toimittajat tiedä, että parasta journalismia ei tarvitse kaupata hyvinpukeutuneena ja retusoidulla turpavärkillä.

Sosiaalista mediaa kärkkäästi arvostelevat Yleisradio ja Helsingin Sanomat tai koko Sanoma Oy voisivat miettiä, että mitä helkuttia näiden kyseisten mediatalojen toimittajat sitten hääräävät somessa? Medialla on yksinoikeus uutistoimintaan perustuvaan journalismiin ja joissain tapauksissa myös tapahtumauutisointiin ja siihen perinteisen median kilpailuetu vielä perustuu.

Nähdäkseni on käynnissä mediasota, jossa perinteiset mediapersoonat ja toimittajat pitävät kynsin hampain kiinni asemastaan, josta osoituksena muun muassa näiden henkilöiden hyvin aktiivinen some-toiminta. Itse olen nyt puoleni valinnut, eikä se todellakaan ole perinteinen media.

Itse olen huolissani, jos julkinen keskustelu sosiaalisessa mediassa vähenee, koska monilla meillä on halu osallistua yhteiskuntamme kehittämiseen, mutta Hesarin tapaisten mediatoimijoiden takia tätä mahdollisuutta tosiaan pilkataan jatkuvasti amerikkalaisilla some-alustoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valtamedian ei tarvitsisi olla itse läsnä somessa. Tavallinen kansa kaiuttaa valtamedian sanomaa somessa ihan riittävästi ilmankin, että valtamedia itse siihen osallistuu.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Keskustelevuus puuttuu lähes kokonaan. Tärkeintä on mediakusipäille hyvät kuvat ja muu paska.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Perinteinen media harrastaa monologeja kuten papit kirkoissa.

Ääneen seurakunta pääsee ainoastaan mumisemalla papin johdolla samoja sanoja kuin pappi itse (uskontunnustuksessa) eli olemalla samaa mieltä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hohhoijaa! Minulle tulee hesari ja olen Ylen suurkuluttaja. Koen ne selvästi luetettavammiksi medioiksi verrattuna holtittomaan somekohinaan. Ne eivät kiihdytä lynkkausmielialaan. No, mutta minä en olekaan hermiitti tai kommunisti.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tämä oli keskustelunavaus eikä sanelua tai takomista tajuntaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos nyt pääsin tolkun päälle, niin yrittääkö blogisti esittää, ettei Hesarin tai Ylen palveluksessa olevat toimittajat saisi osallistua somekeskusteluun? Entä muut toimittajat?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Toimittajien kaksinainmoralismista tässä avauksessa oli kyse.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valtamedia päättää siitä mistä tavallinen rahvas puhuu.

Kun valtamedia kirjoittaa esimerkiksi kasvisruokapäivästä armeijassa, niin jokainen kynnelle kykenevä blogisti rientää välittömästi kirjoittamaan siitä samasta.

Meidän on ihan turha teeskennellä, että ajatuksemme ovat "omia" tai "riippumattomia".

Olemme omaksuneet asenteemme lapsuuden kasvattajiltamme ja muutamat harvat ovat niitä aikuisiässä vaihtaneet. Ja silloinkin ulkoisen vaikutuksen ansiosta.

On aika hylätä lapsenusko "itsenäisestä ajattelusta".

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mites Pohjois-Koreassa media päättää keskustelunaiheista?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjois-Koreassa kuten missä tahansa yhteiskunnassa (kapitalistinen, sosialistinen tai islamilainen) valtamedia päättää keskustelunaiheista.

Nuo kolme yhteiskuntatyyppiä eroavat toisistaan sen perusteella, mikä taho niissä on valtaapitävänä tahona:

1) Niinsanotut länsimaiset demokratiat eli kapitalistiset yhteiskunnat:

Näissä vallitsee rahanvalta.

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

2) Sosialistinen yhteiskunta:

Näissä vallitsee sosialistisen ideologian valta. Tämä tarkoittaa sitä, että yksittäinen ihminen ei saa riistää toisia taloudellisesti ja että kaikki ovat tasa-arvoisia keskenään.

3) Islamilainen yhteiskunta:

En tunne islamia riittävän hyvin sanoakseni mitään konkreettista tästä, mutta islamilaisessa yhteiskunnassa toteutetaan ilmiselvästikin sellaista elämäntapaa, jota islaminusko pitää oikeana.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olen ihan samaa mieltä Jannen kanssa ja tämä ei välttämättä ole huono tilanne.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Blogistin v-kielenkäyttö otsikosta alkaen osoittaa, mille viemäritasolle 'keskustelu' ei saisi vajota - olipa Hesari tai muu isomedia sitten mukana tai ei.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Juu, ei sinne hesaria auta mennä koettamaan.
Vaikka se vähän sieltäpäin onkin :)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olihan otsikointi hyvä, kun sinäkin sait inspiraation kirjoittaa kommentin.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Alatyyli on alatyyliä. Blogin otsikko v-sanoineen karkoittaa kriittiset lukijat.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei,

voitko jatkossa olla käyttämättä kirosanoja, ainakaan otsikossa koska kaikki eivät sellaisia elämässään käytä ja niitä on ikävä lukea.

Aiheeseen tuskin erityisesti liittyy naisen sukupuolielin, joten se ei liene kovin iso menetys blogin sisältöarvolle, kiitos.

"Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason."

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

"Painu vittuun" sanonta on tehokeino.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Etkö edes voisi antaa meille vähän huonommille blogaajille armoa ja et käyttäisi siis tehostuskeinoja?

Asian lisäksi, olen itse suunnitellut pitkään ns. biohakkerointiin perustuvaa , alkoholismin parantamiseen painottuvaa teosta.

Sen päälähtökohta on, nykyisen politiikan ja ajatusmaailman vastaisesti, että alkoholismia sairaitena tulee hoitaa ennenkaikkea suoliston mikrobiston uusimisen kautta.

Tällöin ratkaisuksi voi lopulta pahoissa tapauksissa (kun esim. pitää injektoida B-vitamiineja) voidaan harkita myös ulosteensiirtoa.

Mutta oletusarvoisesti, pyritään siis kunnostamaan suolisto pellavansiemenen lisäksi ihan mm. maitohappobakteereilla ja suoraan maaperästä otetuilla tuoreilla mm. porkkanoilla (jotka tosin tulee pestä, mutta suuri osa maaperän mikrobeista siis jää siihen).

Aikani kuitenkin on rajallista, koska olen sairauspäivärahalla, tosin en alkon vaan mm. masennuksen vuoksi. Niin mietin että ehkä voitaisiin yhdistää tiedot ja tehtäisiin sun kirjasta vain ikäänkuin päivitetty kakkosjulkaisu?

Voitot tietty puoliksi?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen Vastaus kommenttiin #19

Ironisesti, (tapetussa) oluthiivassa, jota myydään ravinteeksi: on B-ryhmän vitamiineja runsaasti. Lisäksi maku on juustoinen ja sopii varsinkin leipään isoissa määrin, niin asia hoituu sossumasseilla ilman erityistä lainsäädäntöä.

http://valioravinto.fi/rikas-oluthiivahiutale/

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Jos se on sinusta tehokeino niin suosittelen painumaan takaisin sinne mistä olet tullut.

Käyttäjän harrihaavisto kuva
Harri Haavisto

Valitettavasti otsikko kertoo jutun ja kirjoittajan tason. Tosin siitä voi päätellä usein myös kirjoittajan koulutustason.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

"Nähdäkseni on käynnissä mediasota, jossa perinteiset mediapersoonat ja toimittajat pitävät kynsin hampain kiinni asemastaan"

Itse aihe on perin vakava ja ajankohtainen: informaatiovaikuttaminen.

Media on ihan hyvä ja kiva ratkaisu blogitasolla.

Todellinen kansalaismedia, jota voidaan lainata suuremmissakin julkaisuissa. Jokainen pyrkii ja haluaa vaikuttaa ympäröivään maailmaansa jollain tapaa: tätä kutsutaan kulttuuriksi näin fiinisti.

Muutoin ihminen haluaa eristäytyä vaikka luolaan ja syödä 13-vuotta pelkkää nokkosen lehteä: kuten eräässä intialaisessa kansantarussa/uskonnonopetuksessa, miten eräs joogi teki. Huomionarvoista asiassa on se, että pyhimyksen nimen saanut joogi haettiin taivaaseen vaunuilla: kuten raamatussa.

Ennen Kristusta, oliko joku syy: miksi Jumala ei olisi paljastanut itseään, niille ihmisille jotka keskittyivät siihen, että jokainen ihminen on luotu rakkauden kuvaksi?

Siksi pidän erittäin epäpätevänä näin "teologian kannalta" kenenkään kristityn, pilkata tällaisia "kirkkauden henkivaltoja".

Juud. 1:8

Yhtäkaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.

--

Muistan erään tapauksen, kun vielä käytin facebookkia. Minut oli jo aikoja sitten bännitty pysyvästi jokaisesta suurimmasta "kristittyjen" ryhmistä mm. koska olin "antikristus", kun kysyin mitä vikaa meditoinnissa on?

Jokatapauksessa, nämä maailmat kohtasivat taas siten, että jossain hiljentymisen kurssin sivuilla, oli 4 lausetta putkeen capslockilla ja huutomerkein, että "meditointi on saatanasta ja kristus sitätätä ja helvetit nyt uhkaa".

"Full of win" tilanteesta teki se, että ko. sivusto ei sensuroinut itse kommenttia vaikka se oli tarkoituksellisen loukkaava ja halveksuva.

Joten kumpi näistä teki paremmin? Ns. meditointisivusto vai tämä "Jumalan soturi" eli kristitty?

Joogan perinteet toki ovat uskonnossa, mutta suomeksihan asia on yksinkertaisesti venyttely: ilman uskonnollisia asioita.

Meditointi taas on eri termi, joka tarkoittaa suomeksi mietiskelyä. Raamatussakin on suora kehoitus, mietiskellä.

Jumalan mielestä, sovelias tapa tähän on tutkia muurahaisten elämää. Niillä tosiaan on iso ja toimiva "yhteiskunta".

Sananl. 6:6

Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu.

--

Nämä "kristityt" ihmiset tuntuvat hyvin epävakailta Suomessakin ja vihamielisiltä, eniten asiassa huolestuttaa se kun he eivät näköjään lainkaan ymmärrä raamattua.

Pitäisi siis tehdä uskonpuhdistus uusiksi, että asiat rauhoittuvat. Jos/kun kaaos koittaisi, tällaiset ihmiset polttavat taas ihmisiä elävältä, kuten ennenkin: jos auktoriteetit romahtavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset