KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kiusaamista ja seksuaalista häirintää!

Oleellisinta kaikessa fyysisessä häirinnässä on toisen oman elintilan sisälle tunkeutuminen ilman lupaa. Sosiaalinen media tekee myös loukkaamisen eri tavalla mahdolliseksi erilaisissa piilossa olevissa kiusaajaryhmissä, jonne ei saa vastineoikeutta. 

 

Kannatan Facebookiin uutta tekoälyratkaisua, jolloin ryhmään kuulumattomien henkilöiden asioiden vatvominen ja juoruilu lopetettaisiin avainsana- tai paremminkin kiusatun identiteettitunnistuksella.

 

Avoimesti somessa paskokoot kuka vaan mitä tahansa ja se on rehellistä toimintaa, vaikka silloinkin on tietenkin rikosoikeudellisessa vastuussa omien lakeja rikkovien julkaisuiden johdosta.

 

Koko seksuaalinen #metoo-aiheinen julkinen keskustelu on ollut ajoittain hyvin epäasiallista ja vaikuttaa siltä, että edes nuoriso ei tajua koskemattomuuden ja koskettavuuden välistä rajapintaa. Toki himokas katse voi olla ikävä kokemus, mutta ei sen takia voi väittää metoo juttua.

 

Ilmoitusherkkyys seksuaalisen häirinnästä pitää olla silti edelleen matalalla tasolla, jotta myös epäselvät tapaukset tulevat viranomaisten tietoon. Jos epäiltyyn kohdistuu useita ilmiantoja, voidaan erilaisin keinoin tutkia tapausta ja saada se parhaimmillaan oikeuskäsittelyyn.

 

Ps. Kun olen tavannut nuorisoa, niin he vaikuttavat hyvin yhteisöllisiltä omissa porukoissaan ja minun on vaikea uskoa, että seksuaalinen häirintä olisi kasvanut vuosikymmenten kuluessa, vaikka takuulla aikamme ongelmat ovat erilaisia jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Häirinnästä on viime päivinä tullut selvityksiä kuten koululaisten ja elokuva-alan piirissä esiintyvistä epäasiallisuuksista. Yksi vaan puuttuu.
Talvella puhuttiin naisjoukkueurheilussa esiin tulleesta, vuosikausia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä, jossa junioripelaajat ovat joutuneet vanhempien joukkuetovereittensa häirinnän kohteeksi.
Ministeri Sampo Terho tomerana lupasi selvityksen asiasta. Ei ole osunut ainakaan minun silmiini tai korviini. Onko alue poliittisesti liian epäkorrekti selvitettäväki saati sitten julkaistavaksi?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Toivottavasti myös urheilun piirissä sattuneeseen ahdisteluun tulee jonkinasteinen selvyys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset