KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Eurooppa luo perustan kaikkien maapallon kansojen yhteiselolle tulevaisuudessa!

Euroopan ongelmat liittyvät yhä päätöksenteon byrokraattisuuteen. Monelle eurooppalaiselle voi olla vaikeaa käsittää, että voima on nimenomaan Euroopassa mutta nyt se on liian pirstaloituneena!

Laajat EU-alueen sisämarkkinat tuo takuulla enemmän hyvää kuin nationalistinen kansojen vastaikkainasettelu Euroopassa. Vakaa euro luo matalan korkotason ja pienen inflaatiokehityksen, jonka pitäisi suosia investointeja Eurooppaan.

Tosin ajoittain euro on ollut liian vahva esimerkiksi Kiinan yuania kohtaan, jolloin investointeja on saattanut valua siitä syystä juuri Kiinaan. On sääli jos maailmantalouden mahdit mittelevät talouskilpailussa, jolloin kaikkien ihmisten hyvinvointi ei ole oleellinen asia.

Itse näen suomalaisena rauhaa rakastavana isänä Euroopan globalisaatiokehityksen syntyalueena, vaikka globalisaatiokehitystä vastustavat voimat ovat olleet niskan päällä sekä USA:ssa että Iso-Britanniassa brexitin myötä.

Poliittinen valta lienee silti pääosin kyllästynyt kansojen väliseen talouskilpailuun. Siksi otaksun monien päättäjien toiveissa olevan aito maailmanlaajuinen kansojen välinen yhteisö ihmiskunnan eräänlaisena täyttymyksenä markkinataloudelle.

Kansojen välinen saumattu liitto vienee ihmiskunnan kautta aikojen korkeimpaan sivistystasoon ja henkilökohtaisesti sitä toivon. Suuntaus kohti tiivistä ja kohtuudellisuudessa elävää ihmiskunnan tulevaisuutta on nähdäkseni jo otettu, koska se on ihmiskunnan etu.

Onko lopulta ainoa talouskilpailu käynnissä yritysten välillä ja kansojen välinen yhteisö luo tälle kilpailulle puitteet. Ehkä vaikeaa nähdä tällaista visiota todellisena, vaikka otaksun itse ihmiskunnan älyllisen sivistyksen kasvun myötä tälle olevan potentiaalin. Toki aikaa voi kulua vielä sukupolvia ennen kuin ihmiskunta on tällaiseen globalisaation tasoon valmis, jolloin suurin osa ihmiskunnasta liputtaa maailmankansalaisuuden puolesta.

Globalisaation tiivistymiseen liittynee myös uskonnot, sikäli jos länsimainen korkea ihmismoraali kohtaa itämaisen vahvan luonnon kunnioittamiseen perustuvan moraalin. Olisi ilo uskoa, että jonain päivänä maailman kansojen edustajat kokoontuvat aidon sivistyneesti päättämään ihmisiä koskevista asioista luontoa suuresti kunnioittaen.

Ihmiskunta voi tavoitella yhteisiä pyrkimyksiä ja ratkoa meitä kaikkia ihmisiä koskevia ongelmia yhteisten tietojemme ja henkiseen pääomaamme perustuen! Tervetuloa yhtenäisempi maailma koko ihmiskunnalle sitten joskus, kun riitasoinnut jäävät lopulta vähemmistöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No jooh. Sinulla on pääosin samat ajatukset kuin itselläni alle parikymppisenä. Lienet huomannut (toivottavasti ja kuten kirjoítuksesta jo huomasin) etteivät nuo ole ihan lähiaikoina toteuttamiskelpoisia ajatuksia...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Parikymppisenä en ajatelluit noin utopistisesti. Kolme vuosikymmentä myöhemmin olen ymmärtänyt muutoksen nopeuden realistisemmin. Vaikka Hoikkalan näkemys ei ole totta juuri nyt, sitä kohti liikutaan globaalisti. Vielä 50-60 vuotta sitten kansat länsi-Euroopassa sotivat keskenään. Nyt vain Putin kykenee näkemään saman ihanteena ja kuvittelee siten saatavan etua itselle.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä maailman kansat ovat minun mielestäni lähentymisen tien jo valinneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #4

Millä tavalla kansat ovat osoittaneet lähentymistä?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #5

Euroopassa ei ole laajamittaisesti sodittu sitten vuoden 1945.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #6

Kysymykseni oli siis: Millä tavalla kansat ovat osoittaneet lähentymistä?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #7

Eikö se ole lähentymistä, kun ei ole laajoja sotia. Kansojen välinen rauhanomainen dialogi on tätä aikaa ja onhan ainakin presidentti Sauli Niinistö tässä prosessissa edustamassa Suomea.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Pitää muistaa, että kaikki globaalit strategiat eivät välttämättä ole mediatietoa ja laita se vanha kirjoituksesi tähän, niin voidaan katsoa miten samoja ajatuksia meillä on.

Risto Koivula

EU:n malli ei kalpaa kansojen yhteistyön malliksi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Eihän edes EU mikään muuttumaton rakenne ole.

Risto Koivula

SE on tähän asti aina muuttunut huonoon suuntaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Globalismi ja nationalistinen kansojen vastaikkainasettelu eivät ole tietenkään ainoat vaihtoehdot. Tuohon väliin mahuu esimerkiksi kansojen välinen yhteistyö.

> Kansojen välinen saumattu liitto vienee ihmiskunnan kautta aikojen korkeimpaan sivistystasoon

Minulle tuo on oikeastaan kauhuskenaario. Näin siksi, että ihmiskunta ei ole niin fiksu ja johtajat niin fiksuja, että kannattaisi pelata yhden kortin varaan. Silloin kun natsit nousivat valtaan, tai kun kommunismi otti maita haltuunsa, oli onni, että oli myös muita maita, jotka tarjosivat vaihtoehdon, joka lopulta voitti. Tilanne jossa meillä olisi vain yksi järjestelmä, ja se kehittyisi jotenkin vinoon, olisi todella paha.

Näistä syistä en kannata vallan keskittämistä yksiin käsiin. Erilaisten vaihtehtoisten kulttuurien yhteistyö on parempi malli kuin kaikkien sitominen yhteen malliin.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kirjoitukseni aikajänne on vision suhteen vaikeaa hahmottaa, mutta suunta on selvä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Maailma on lähentynyt, ihmiset liikkuvat entistä vapaammin, mutta niin liikkuu myös suurpääoma. Globalisaation seuraukset voimme nähdä jo tänään eriarvoisuuden voimakkaana kasvuna - esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam laskee kahdeksan bisnesmiehen omistavan saman kuin puolet maapallon väestöstä. Suunta on selvä. Ja se on epäoikeudenmukaisuuden lisääntyminen. https://yle.fi/uutiset/3-9405571?utm_source=facebo...

Ote talousglobalisaatiota koskevasta kappaleesta Otava-opiston materiaalista:

"Tansanialaiset kaverukset Amani ja Nado päättävät viettää tavallista lauantai-päivää yhdessä. Nado tulee hakemaan Amania tämän kotoa, jossa pojat katsovat ensin vähän aikaa TV:stä MTV:n musiikkikanavaa ja BBC:n uutiset. Sitten pojat lähtevät kaupungille. Ensin he menevät internet-kahvilaan, jossa kumpikin lukee sähköpostit ja chattailee parin ystävänsä kanssa. Sen jälkeen pojat lähettävät kännyköillään muutaman tekstiviestin tuntemilleen mukaville tytöille ja pyytävät näitä liittymään seuraan.

Tumaini ja Asha tulevatkin jonkin ajan päästä ja koko seurue päättää mennä istumaan McDonaldsille. Porukka tilaa Coca-colat ja lisäksi pojat ottavat pizza-slicet ja tytöt hampurilaiset. Paikalla on muitakin ystäviä ja Amani esittelee kaikille uuden kännykkänsä soittoääniä. Puhelimessa on myös kamera ja Amani ottaa sillä kuvia ystävistään. Hän lupaa lähettää kuvat sähköpostissa setänsä tietokoneelta. Illan hämärtyessä osan täytyy lähteä kotiin, toiset päättävät jatkaa iltaa diskossa, jossa esiintyy kuuluisa rap-tähti. Sitä ennen täytyy kuitenkin hakea pankkiautomaatista vähän rahaa. Tytöt haluavat myös käydä läheisessä supermarketissa ostamassa Pringles-perunalastuja.

Voisiko tarina kuvastaa yhtä hyvin joidenkin suomalaisnuorten lauantaita? Miten tarina heijastaa globaaleja ilmiöitä kuten suurten yhtiöiden ja informaatioteknologian levinneisyyttä?" http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit...

Kannattaisi miettiä myös sitä, mihin suuntaan sosiaalinen oikeudenmukaisuus on menossa ihmisten kesken kun maailmaa hallitsevat suuryritykset ja rahan valta.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei kaikkea ole pakko ostaa varsinkaan jos ei ole rahaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset