KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Laki maksullisen seksin tarjoamisen rangaistavuuden säätämiseksi?

Esitän, että maksullisen seksin tarjoaminen säädettäisiin kansalaisaloitteen avulla Suomen lain vastaiseksi ja rangaistavaksi teoksi.

Maksullisen seksin ostoa on usein vaadittu yhteiskunnallisessa keskustelussa rangaistavaksi, mutta sellainen laki olisi takuulla monien moraalikäsitystä vastaan johtuen myös ihmisen biologisesta vietistä ja seksuaalisesta luonnosta. 

Perusteluja löytyy helposti useampia kohtia ja listaan niitä tässä neljä kohtaa, joista keskeisin lienee (1.) yleensä huonossa suosioasetelmassa olevien miesten hyväksikäyttö naisten tarjotessa seksiä maksua vastaan. Toinen seikka perusteluina on se, että (2.) maksullinen seksi vääristää ihmisten luontaista seksuaalista käyttäytymistä yhteiskunnassa, kun miehet ajattelevat että rahalla saa aina seksiä jos niin haluaa. Kolmas seikka on (3.) maksullisten seksipalveluiden luoma laaja harmaan talouden eli veronkierron ongelma yhteiskunnassa. Neljäs kohta perusteluna on joidenkin (4.) miesten vahva addiktiivinen suhtautuminen seksiin, joka voi ilmetä juuri maksullisen seksin aiheuttamana.

Myönnän tämän kansalaisaloitteen ehkä lisäävän seksiturismia, mutta syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevien suomalaisten miesten tilanne helpottuisi maksullisen seksin tarjoamisen kieltävällä lailla, koska onhan tunnettu tosiasia, että lainsäädännöllä voidaan ohjata yhteiskunnassa vallitsevaa moraalitasoa hyvinkin paljon jos niin halutaan toimia.

Lopuksi kysymys puheevuorolaisille!

Yllä olevaan viitaten tiedustelen, onko halukkaita varaedustajia tälle kansalaisaloitteelle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Entäs jos se maksullisuus on ainut keino saada miehen edes joskus läheisyyden tunnetta? En tarkoita nyt pelkästään seksiä?...

Äläkä nyt vaan sano että jokainen mies kyll jonkun löytää jos tahtoo.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei penetraatioseksi ole välttämätöntä elämässä ja hierontapalveluita voisi ehkä sitten vielä tarjota.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis haluaisitko nyt laittomaksi vain penetraatioseksin? vai mitä tähän pakettiisi kuuluisi?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #5

Enkö sanonut, että hieronnan voisi jättää lain ulkopuolelle.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #6

hienronta, joo, entäs suihinotot? Muut Fetissit?

Parasta olisi jos tästä tehtäisiin täysin laillista, ja 100% verotettavaa, saisi valtio hyvät tulot, naiset tuloja jotka tätä tahtoisi tehdä. Ja Ne yksinäiset miehet edes vähän naisen kosketusta!

se olisi Win-win-win tilanne!

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #15

En pidä maksullisen seksin tyrkyttämistä hyvänä asiana missään muodossa. Minutkin maksullinen seksi turmeli jo nuorena. Maksullista seksiä laajasti kaupataan internetin välityksellä ja tähän tulisi puuttua.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Kai sellaisiakin löytyy, jotka itsetyydytykseen tyytyvät. Veikkaan, että suurin osa ei tyydy.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisi ehkä liittyä harrastajateatteriin?

Prostituutiohan on näyttelemistä ja teeskentelyä - ja siitä joutuu vielä maksamaan.
Joko hirveän hinnan - tai jos ostaa halpaa teatteria, myyjä on taatusti hirveässä tilanteessa.
Narkomaani, ylivelkaantunut tai ihmiskaupan uhri.
Myös kallis hinta voi päätyä ties kenelle.

Teatteriryhmässä voi saada läheisyyden kokemuksia ilmaiseksi - ja ne ovat vielä paljon aidompia kuin prostituutiossa.
Jos siis oikeasti läheisyyttä kaipaa .

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Voisi ehkä liittyä harrastajateatteriin? Prostituutiohan on näyttelemistä ja teeskentelyä - ja siitä joutuu vielä maksamaan.»

Voisiko tästä ajatella, että sitten kun prostituutio Kimmo Hoikkalan aloitteesta kohta kielletään, harrastaja- tai ammattiteattereista tulisi varsin suosittuja, erityisesti yksityisnäytöksistä?

Siis vaikkapa yksityisiä teatteriesityksiä ammattinäyttelijän esittäminä. Näytöksissä olisi varmasti paljon turkkamaista vuorovaikutusta yleisöhenkilön ja esiintyjän(/-jien) välillä. Siis paljon sellaista fyysistä ilmaisua, ehkä vähän kakkaakin jos yleisö tahtoo.

Tämä on tainnut olla olla vahvasti teemana esim. japanilaisessa kabuki-teatterissa, jossa näyttelijät olivat usein myytävänä seksitarpeisiin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei tule onnistumaan.
Suomen parhaimmisto ei tingi laatuajastaan.

Viidentoistatonnin kuukausipalkalla ei käydä narkkarihuorilla.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Voi olla joo, mutta iljettävää toimintaa se on.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «iljettävää toimintaa se on.»

Eli prostituutiossa onkin varsinaisena ongelmana sen "iljettävyys", että se herättää jotain iljetyksen tunteita?

Eikö tämä nyt ole vähän epärationaalinen peruste?

Ymmärrän toki, että tässä näitä iljetyksen tunteita pyritään rationalisoimaan eri perusteilla, mutta se taitaa olla vain, no, rationalisointia?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #18

Toki seuralaisia on monentasoisia ja jotkut miehet ovat jopa kai sitä mieltä, että rahalla saa tarvittaessa huippu-glamour-vosun jos niin haluaa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suomessahan on kautta aikain ollut laajamittaista, laillista ja näkyvää prostituutiota. On täysin sallittua harrastaa seksiä rahasta niin kauan kuin maksajana on seiska.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Seksityötä ei kriminalisoida Euroopassa, koska natsit laittoivat aikanaan seksityöläiset keskitysleireihin. Tämän takia seksityö katsotaan ihmisoikeudeksi, jota ei voida lainsäädännöllisesti rajoittaa. Holokaustin tielle ei haluta lähteä uudelleen.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Onko oikein että seksin ostaminen kriminalisoitaisiin?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Aloite on älytön ja vaarallinen. Maailman vanhin ammatti ei mihinkään kielloilla häivy. Häpeän että sossu kehtaa tällaista edes esittää.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

En ymmärrä minkäänlaista krimilanisointia. Miehet ostaa seksiä, thai- hieronnat tajroaa happy endingiä. So what, miksi se on niin vaikeaa, sitä on tapahtunut aina ja tulee tapahtumaan vaikka olisi mitä lakeja.. ihmiskauppaa ei tule sallia, ja kieltolakien kautta se tulisi vain lisääntymään, koska hinnat nousevat.
Jos kuvittettelte että olisin aktiivi ko palveluiden käyttäjä, niin en ole.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Uutinen tänään:
Pariisin suurin puisto muuttuu öisin paikaksi, jossa naiset myyvät seksiä orjina
"Poliisin mukaan, asialle ei voida tehdä paljoakaan"
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/jark...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «(1.) yleensä huonossa suosioasetelmassa olevien miesten hyväksikäyttö»

Tämä on hyvä pointti, jonka olen itsekin usein nostanut esille, että prostituutio mielletään joskus naisten hyväksikäytöksi, mutta oikeasti se on miesten hyväksikäyttöä.

Prostituutio epäilemättä on "vanhin ammatti", sikäli että siinä miehet ovat vaihtaneet pienen määrän vaihdannan välineitä (pieneen) mahdollisuuteen saada jälkeläisiä. Se ei sinällään eroa pitkäaikaisista parisuhteista muuten kuin vaihdannan välineiden ja palveluiden määrässä.

Ehkäisyn ja aborttien myötä palvelu ei kuitenkaan oikeasti tarjoa sitä pientäkään mahdollisuutta eli ostajaa huiputetaan. Tällä ei sinällään ole merkitystä, koska vain vaistojen takana olevia tarkoitusperiä huiputetaan; ostaja ei tietoisesti edes halua lapsia.

  «(2.) maksullinen seksi vääristää ihmisten luontaista seksuaalista käyttäytymistä yhteiskunnassa, kun miehet ajattelevat että rahalla saa aina seksiä jos niin haluaa.»

Ei se luultavasti vääristä ihmisen luontaista seksuaalisuutta mitenkään. Ihmisen luontainen seksuaalisuus on aina kauppaa, jossa mies saa seksiä tarjoamiaan resursseja ja palvelua vastaan (esim. Baumeister ja Vohs 2004, sekä kaikki parisuhteiden evoluutiopsykologia Triversin parental investment -teoriasta lähtien). Ihmisellä on huomattu sekä pitkä- että lyhytkestoinen pariutumisstrategia. Pitkäkestoisessa mies investoi kumppaniin ja jälkeläisiin merkittävästi. Lyhytkestoiset taas ovat luonnossa perusnormi, jossa investoidaan vain naaraan kelvolliseksi arvioiman perimän verran. Prostituutio olisi tässä mielessä välimuoto, jossa pitkäkestoisen parisuhteen investoinnin sijaan tarjotaan vähäisempiä investointeja useampien osalta.

  « (3.) maksullisten seksipalveluiden luoma laaja harmaan talouden eli veronkierron ongelma yhteiskunnassa.»

Se on vähän sitten kaksipiippuinen juttu. Tietenkin veronkierto seksipalveluista on rikos, mutta ainakin seksin ostamisen kriminalisointi vain tekisi molemmista osapuolista rikoksentekijöitä.

  «(4.) miesten vahva addiktiivinen suhtautuminen seksiin, joka voi ilmetä juuri maksullisen seksin aiheuttamana.»

"Voi ilmetä"? Eiköhän prostituutio kuitenkin ole aika marginaalinen ilmiö tässä mielessä. Kait seksiaddiktiot pätevät erityisesti irtosuhteisiin ja pornoon? Pitäisikö nekin kieltää? Sinällään tällä perusteella pitäisi kieltää myös kaikki parisuhteissa harjoitettu suojattu seksi, jota harjoitetaan vain mielihyvän vuoksi. Ehkäisyn kriminalisoinnin jälkeen pitäisi myös ulos vetäminen tullessa kriminalisoida.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos kommenteistasi, vaikka en ole aivan samaa mieltä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Aika lohduton kuva ihmisen ehkä tärkeimmästä ihmissuhteesta .
Ei ihme, että niin moni nykyisin valitsee seksittömän elämän.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mies voi runkata naisella, eikä naiset sitä tajua. Ei huorilla ole yleensä mitään muuta arvoa miehelle.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Olipas kerrassaan vastenmielisen arvokonservatiivinen, seksistinen ja heteronormatiivinen kannanotto tästä aiheesta. Luulin kirjoittajaa persuksi ennen profiilin katsomista.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Olet vähän ehkä asenteellinen, etkä ymmärrä että tämä kansalaisaloite olisi just miesten etu.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Miten voi olla maailman vanhin ammatti, tätä en ole ymmärtänyt ikinä. Pitäähän ensin olla se ammatti, jolla on saavutettu se jokin, jolla maksetaan palvelusta. Siis kyseessä voi olla enintään toiseksi vanhin ammatti.

Tässäkin kaksi keskustelijaa väittää, että olisi maailman vanhin ammatti. Selittäkää tyhmälle, MITEN TÄMÄ ON LOOGISESTI MAHDOLLISTA?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala
Risto Koivula

Molempien pitäisi olla joko kiellettyjä tai sallittuja, koska rikoksen houkutteleminenkin (seksin tai maksun tarjoaminen) on rikos.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/seksin...

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Tästä olen melko samaa mieltä joo!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

" (1.) yleensä huonossa suosioasetelmassa olevien miesten hyväksikäyttö naisten tarjotessa seksiä maksua vastaan."

En nyt oikein käsitä tuota pointtia. Prostituoitujen palveluiden ostaminen on vapaaehtoista. Jos joku myy ja joku haluaa ostaa niin kyseessä on lähinnä palveluiden ostaminen, ei hyväksikäyttö. Ei se eroa kovinkaan paljon esim. hieronnan tai parturin palveluiden ostamisesta. Ei niitä palveluita ole pakko ostaa, se on vapaaehtoista.

Jos ajatellaan huonossa suosioasetelmassa olevia miehiä niin prostituoidut saattavat olla heille helpoin ja jopa ainoa tapa seksuaaliseen kanssakäymiseen. Jos henkilön elämänhallinta ja raha-asioiden hallinta on siinä mallissa että hän menettää omaisuutensa ja rahansa prostituoiduille niin aivan yhtä helposti hän menettää omaisuutensa ja rahansa naiselle joka hyväksikäyttää häntä taloudellisesti ihan normaalissa parisuhteessa. Ei se ole prostituoidun vika jos miehen elämänhallinta on niin huonoa että hän menettää rahansa tai omaisuutensa prostituutiopalveluiden käytön takia.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tässä on nyt samanlainen kysymys kuin pimeän työn teettäminen ja tekeminen. Pimeän työn teettäminen ja siitä palkan maksaminen on rangaistava teko. Sen sijaan pimeän työn tekeminen ja siitä palkan vastaanottaminen ei ole rangaistava teko. Yleensä kyllä pimeän työn tekijä tietää tekevänsä pimeää työtä, joten tietämättömyyteen on turha vedota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset