KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Eroisät sadistisessa ruoskinnassa!

Milloin eronneiden isien taloudellinen asema halutaan laittaa kuntoon? Itse olen väliinputoaja, sikäli kun en voi saada toimeentulotukea, koska pakollisten asumiskulujen ja elatusapumaksun jälkeen minulle jää vielä noin 600 euroa käyttörahaa. Köyhät eroisät ovat ihan kusessa, jos perustoimeentulo jää 600 euroon kuukaudessa. Miksi lapsien erovanhemmuudesta rangaistaan yhteiskunnassamme, jos ei ole tullut lasten äidin kanssa toimeen ja on joutunut eroamaan? Olisi kiva ostaa lapsille itsekin joskus jotain, mutta minulla ei ole yksinkertaisesti varaa ostaa juuri mitään, varsinkin jos haluaisin säästää rahaa yhteisiä matkoja varten. Yhteiskunta ajaa meitä köyhiä eroisiä sadistisella politiikalla hautaan, eikä kukaan korviaan loksauta. Hävetkää kaikki!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ainoa mahdollisuus lienee olla eroamatta tai mennä sitten uudelleen avioon ex-vaimonsa kanssa, mikäli isänä haluaa taloudellisesti mahdollisimman täysipainoisesti osallistua jälkikasvunsa elämään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On yhteiskunta jonkin verran pehmentynytkin. Kun olin pieni, asuimme lentokentällä lennonjohdon henkilöstön työsuhderivitalossa. Siellä oli lähellä työsiirtola, jossa kerrottiin olevan vankeina "konnia". Viereiseen Elantoon ei kukaan perheenäiti mennyt ostoksille neljän maissa iltapäivällä, koska silloin se oli täynnä niitä "konnia" tekemässä omia ostoksiaan.

Noista "konnista" suurin osa oli miehiä, jotka eivät olleet suoriutuneet elatusmaksuistaan. Loput olivat rattijuoppoja.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minulla on hypoteesi, että tällä on yhteys siihen miksi syntyvyys laski.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkä, mutta tämä oli jo 60-luvulla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Elatusapumaksun voi alentaa Kelan määrittelemälle tasolle. Sitä ei voi äiti estää. Uuden maksun tason määrääminen pitää tehdä lastenvalvojan kanssa, tai viimekädessä oikeusteitse. Jos itse alentaa, niin silloin maksamattomat osuudet voivat mennä perintään. Elatusapumaksun ongelma on muutenkin se, ettei se välttämättä edes mene lapsen elatukseen, vaan äiti voi käyttää sen haluamallaan tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset